avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate dan66aurel

Activitate dan66aurel

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca nu am banii ca sa platesc desi am depus toate actele ce se intampla ?
Mama a decedat in noiembrie 2012, tata a decedat in mai 2017, nu am facut succesiune dupa mama si am demarat acum dupa ce a decedat si tata. Am mers la un notar cu toate actele pe care mi le-a cerut si intrun final mi-a spus ca trebuie sa fac intai succesiunea dupa mama pentru care trebuie sa platesc un impozit la stat de 1% din valoarea mostenirii si dupa aceea fac si dupa tata. Intrebarea mea este de ce ma pune sa fac doua succesiuni daca sunt singurul mostenitori ca sa ma puna sa platesc doua taxe notariale plus acest impozit ? Ce pot sa fac sa nu fac decat o singura succesiune, pentru ca am citit pe undeva pe net ca la mama as putea sa invoc acceptarea tacita a succesiunii dar nu stiu ce legi sa invoc ?
Răspuns la discuția Succesiune
Problema cu recasatoria tatalui meu este exclusa pentru ca are 83 de ani si este si bonlav, asa ca eu va mai intreb inca o data, daca fac succesiunea dupa ce moare si el este vreo problema ca nu am facut-o si dupa ce a murit mama ? Adica ma gandesc la ceva taxe in plus sau ceva penalizari nu stiu ce sa mai zic pentru ca statul asta nu stie cum sa ne mai jupoaie. Precizez ca stam in aceeasi casa dar casa este pe numele lui ca el a construit-o in 1970.
Discuție Succesiune
Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si tata? Poate fi vreo problema ? Sunt unicul mostenitor!
Discuție Acte succesiune
Vreau si eu sa stiu daca este nevoie sa fac acte de mostenitor daca a decedat mama in luna Noiembrie 2012) dar tata traieste. Toate actele sunt pe numele tatalui meu (casa si teren agricol) . Mentionez ca nu am frati sau surori. Pot sa fac actele de mostenitor dupa ce decedeaza si tata ?
Am facut contestatie pentru doua p.v. amenda rovigneta primite in aceeasi zi pe motivul ca aceste p.v. nu sunt semnate electronic asa cum declara CNADR si instanta mi-a anulat unul din p.v. in totalitate pe motiv ca agentul constatator nu trebuia sa intocmeasca un al doilea p.v. in aceeasi zi, iar din celalalt p.v. anuleaza doar taxa aceea de 28 euro (conform legii 144/2012) ramanand sa platesc amenda de 250 lei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Daca fac recurs este posibil sa pierd si hotararile castigate ?
2. Daca nu mai fac recurs pot sa platesc amenda tot 50% cum era specificat in p.v. (mentionez ca sunt inregistrat cu ele la taxe si impozite) ?
Am primit mai multe amenzi privind rovigneta de la o camera de supraveghere pentru o masina pe care am vandut-o in 2008 si persoana respectiva nu a mers sa si-o inscrie pe numele sau. Am facut contract de vanzare-cumparare, am scos-o de la administratia fiscala, i-am scris pe ultima fila din talon data vanzatii masinii, dar i-am lasat numerele urmand ca el sa o inscrie pe numele sau dar nu a facut-o.
Am mai multe amenzi venite pe numele meu la care am facut contestatie, la prima dintre ele care s-a judecat, l-am chemat in garantie pe respectivul, acesta nu s-a prezentat si judecatoarea mi-a respins plangerea, nu stiu inca din ce motiv ca nu mi-a venit raspunsul acasa, am vazut pe net.
Intrebarea este urmatoarea : Am dreptul la recurs, ce sa fac sa nu pierd si recursul ca doamna judecatoare nu a tinut cont de faptul ca am contract de vanzare-cumparare cu respectivul. Eu vreau sa o plateasca el amenda.
Răspuns la discuția Taxa judiciara de timbru
Multumesc pt. explicatie