avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate deniss_2008

Activitate deniss_2008

Buna ziua.
In 2007 am contractat un credit la una dintre banci pe care nu l-am mai platit iar banca a cesionat creditul unei firme de recuperari. Eu am un contract de imprumut semnat in fata notarului cu o terta persoana, care acopera suma datorata de mine bancii pe care vreau sa-l cedez firmei de recuperare pentru a termina cu acel credit. In momentul de fata nu am nimic semnat cu acea firma de recuperare, nu am facut nici o plata in contul lor, le-am facut aceasta propunere pe care o accepta.
Va rog sa-mi spuneti este ok sau nu. Nu as vrea sa am neplacuta surpriza ca dupa ce le voi trimite contractul de imprumut sa ma trezesc cu alte surprize. Credeti ca ar putea face ceva fara semnatura mea daca le trimit acel contract scanat pentru a vedea despre ce suma este vorba si ca el chiar exista in realitate?
V arog mult dati-mi un sfat. Va multumesc.
Răspuns la discuția FACTURA NEPLATITA DE BENEFICIAR.
Poate nu m-am facut inteles. Nu au bani, desi ei au incasat. Motivarea a fost ca au avut un BO in acea perioada care trebuia neaparat acoperit, motivare care nu ma ajuta la nimic pentru ca si eu ma bazam pe acei bani, si eu aveam factura de motorina si BO lasat ca si garantie si nu le-am putut acoperi. Scuze se gasesc o gramada. Intrebarea mea era: in situatii de genul acesta cand ai doar contractul semnat (in care sant stabilite niste termene de plata) si factura (ajunsa la scadenta) ce pot face si cat ar dura, ca sa nu incasez la asemenea termene? Este o procedura complicata?
Răspuns la discuția FACTURA NEPLATITA DE BENEFICIAR.
In primul rand multumesc pt raspuns. Da, este vorba de lucrari iar in contract sunt mentionate termene de plata de 30 zile. In momentul de fata ne confruntam cu aceasta situatie: factura emisa pe 15.09.2011 scadenta pe 15.10.2011, inca neachitata, se vor mai lucra cateva zile in decembrie si pauza pana in ianuarie - februarie. Ce este mai grav este faptul ca avem certitudinea ca ei s-au incasat banii pe lucrare, si pe motivul ca au avut BO si CEC-uri si alte probleme in acea perioada si-au rezolvat problemele lor pe banii nostri si noi nu avem decat sa asteptam. Dat fiind faptul ca noi le-am prestat serviciile cu 2 canioane (care consuma o gramada de motorina) valoarea facturii este undeva la 48000 ron. In august muncesti si investesti in motorina, in septembrie facturezi si de incasat incasezi in ianuarie - februarie asta intr-un caz fericit. Si de aici blocajul total.
Rezolvarea pe cale amiabila! Pai asta e problema. Pe cale amiabila nu poti sa o rezolvi decat asa de la 120 de zile in sus.
In instanta este o procedura complicata? Cat credeti ca poate dura?
Buna ziua. In urma cu un an am deschis un SRL (fortati fiind de imprejurimi), desi nu prea am fost nascuti pt asa ceva. Treaba ar merge si merge bine pana vine momentul platii unei facturi. Mai concret: noi, adica SC X SRL in calitate de prestator, incheiem un contract de prestari servicii cu SC Y SRL in calitate de beneficiar. Se intocmeste factura, ajunge si la scadenta comform termenelor stabilite in contract si de aici incepe calvarul. 80% dintre beneficiari te amana cu plata pana si 120 de zile peste scadenta. Neavand nici o garantie de la ei (pentru ca nu prea mai da nimeni garantii) decat contractul si factura semnata de acesta, ce s-ar putea face impotriva unui asemenea excroc imediat ce factura a ajuns la scadenta ca sa nu fii nevoit sa astepti 120 de zile sau poate chiar mai mult pentru banul tau? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si pareri.
Buna ziua.
Vreau sa va spun problema mea cu rugamintea daca cineva stie si poate sa ma ajute.
Pe data de 07.09.2011 am avut un usor accident rutier. Am incheiat cu soferul vinovat care isi si recunoaste vina o amiabila si am mers la biroul de constatari. Soferul vinovat nu a avut nici o avarie (fiind o camioneta si acesta lovindu-ma cu prezoanele de la roata) iar la masina mea aripa fata dreapta indoita, cauciuc taiat iar geanta din aliaj de Al rupta in 5-6 locuri. Agentul constatator spune ca se va inlocui aripa si cauciucul si ca ii pare rau dar geanta nu o poate inlocui pentru ca acestea se vand doar la set si ca el mie trebuie sa-mi dea doar una si cu restul firma de asigurari nu mai are ce face, sau daca va gasi o bucata pe la dezmembrari o sa-mi dea o bucata chiar daca nu va fi pereche cu restul, pe motivul ca nu sant originale de audi si nu poate sa comande la reprezentanta..
Problema mea este cum se poate asa ceva: soferul vinovat i-mi da asigurarea si pleaca, asigurarea nu-mi schimba geanta iar eu ce fac? Ei nu au obligatia sa-mi doteze masina inapoi cu dotarile pe care le-am avut inainte de accident. Cum sa accept o geanta diferita decat ceea ce am sa dau naibii un set de genti?
Va rog ajutati-ma si spuneti-mi ce drepturi am si cum sa procedez?
Răspuns la discuția Rate neplatite de 15 luni
Multumesc pentru raspuns si in acelasi timp as mai avea rugamintea sa-mi dati un sfat.
Parintii mei detin un teren care este pe numele lor dar care ar fi dispusi sa mi-l dea mie. Eu la randul meu as fi dispus sa dau terenul bancii (pentru ca nu am gasit pe nimeni interesat sa-l cumpere in aceasta perioada) si sa se stinga datoria.
Credeti ca ar putea fi o varianta? Cum sa procedez?
Am urmatoarea problema:
Am un credit contractat la [editat] si de 15 luni datorita faptului ca am ramas fara loc de munca nu mi-am mai putut plati ratele.
Am primit o instiintare prin care mi se comunica ca mi-au fost luati dintr-un cont banii pe care-i aveam (o suma nesemnificativa - cca 200 ron).
In momentul de fata lucrez cu ziua fara carte de munca. Care credeti ca este urmatorul pas pe care o sa-l faca banca dat fiind faptul ca eu nu am nimic pe numele meu si nu am girat cu nimic? sau ce as putea face eu pentru ca intentionez sa achit acest credit dar in momentul de fata nu am posibilitatea unei rate de 480 ron/luna.
Credeti ca as putea avea o discutie cu cei de la banca si sa le solicit o rata mai mica pe o perioada mai lunga?
Sau cum as putea face pentru ca nu-mi doresc sa ajunga dosarul la firme de recuperare sau altceva si sa mai am si alte costuri pe langa rate.
Multumesc .
Buna seara.
Soacra mea, a luat un imprumut in suma de 25000 euro (de la un camatar) pentru care a garantat cu un teren in suprafata de 5800 mp. Ajuns la scadenta si neputand inapoia suma, creditorul a solicitat executarea silita. La data cand a fost citata la cabinetul executorului, s-a prezentat fiul ei si sotia acestuia, neavand nici o imputernicire semnata de aceasta (debitor). Creditorul pretinde ca terenul s-a devalorizat de la data semnarii contractului si pana acum, si il evalueaza el la suma de 25000 euro pe langa care ne mai solicita sa-i mai platim in plus inca 6000 euro plus cheltuieli de executare. Fiul refuza sa plateasca in plus aceasta suma nefiind evaluat terenul de un expert, si incearca sa cada de acord cu creditorul sa accepte terenul in schimbul imprumutului iar cheltuielile de executare sa fie platite pe din doua sau daca nu sa fie numit un evaluator care sa faca o evaluare . In cele din urma,Teoretic creditorul accepta terenul si plata a 1/2 din cheltuieli, executorul fiind de fata si complectand un proces verbal pe care semneaza fiul si nora debitorului (repet - care nu aveau nici o imputernicire), dar practic se intampla altceva: executorul trece in proces ca acestia au fost de acord ca terenul sa fie evaluat la 25000 plus cheltuieli de executare.
Dupa ceva timp ne trezim cu instiintare ca la data de.... are loc vanzarea la licitatie a terenului.
Atunci am consultat un avocat care ne-a sfatuit sa deschidem proces deoarece executorul a mers mana in mana cu camatarul (creditorul), acesta neavand imputernicire semnata si terenul nefiind evaluat de un expert .
Termenul de judecata este abia in octombrie, iar in aceasta perioada, desi se asteapta o hotarare judecatoreasca, dl. executor a pus poprire pe pensia debitorului iar azi a mai primit o comunicare cum ca ar mai fi luat inca un teren de 1450 mp, al carui unic proprietar este debitorul.
Avocatul pe care l-am angajat este plecat din tara pana pe 7 septembrie, si vin cu rugamintea daca cineva poate sa ne spuna daca este posibil asa ceva, pentru ca nu mai avem rabdare pana se intoarce avocatul si am vrea sa stim cum stau lucrurile.
Multumim.
Daca tot aveti adresa parerea mea este ca ar trebui sa mergeti pana acolo si sa insistati asupra problemei.
Prin telefon slabe sanse, zic eu.
Chiar daca la un moment dat vor raspunde la tel. nu cred ca vor fi sensibilizati de faptul ca nu va puteti dvs. ridica alocatia. Eventual va tin jumatate de zi la tel. facandu-va legatura de la un compartiment la altul, pasand competenta de la unul la altul si tot cu problema nerezolvata ramaneti.
La fata locului aveti sanse sa va rezolvati problema.
Buna seara.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand a fost semnat contractul s-a deschis si asigurare full casco pe toata perioada derularii contractului mai exact cu valabilitate pana la 09.05.2011 ora 24.
Ultima plata aferenta acestui contract am efectuat-o in data de 06.07.2011(bineinteles cu penalitatile aferente acestor intarzieri asa cum a fost stabilit prin contract).
Pe data de 08.05.2011 firma de leasing a mai emis o polita casco facultativa valabila din 10.05 pana in 09.06.2011, apoi in 08.06.2011 o alta valabila pana la 09.07.2011.
Atasez clauzele contractuale privind asigurarea, si rog pe cine poate sa-mi spuna daca conform acestora as fi obligat sa platesc casco si pe aceasta perioada (respectiv 10.05 - 09.07.2011).
ART. 13. ASIGURAREA
13.1. UTILIZATORUL se obliga sa incheie in calitate de contractant o asigurare full - CASCO Si o Asigurare de Raspundere Civila in beneficiul LOCATORULUI care va avea calitate de asigurat. Polita de asigurare full - CASCO va fl incheiata fara fransiza, prin intermediul unei societati de asigurare agreata de LOCATOR, Ia pretul DDP al autovehiculului si va fi mentinuta/reinnointa pentru a acoperi toata perioada de derulare a contractului de leasing.
13.2. UTIUZATORUL va suporta toate cheltuielile cu privire Ia asigurarea full - CASCO si Ia Asigurarea de Raspundere Civila Obligatorie a autovehiculului pe care se obliga sa le achite direct catre Asigurator in conditliile stipulate in contractele de asgurare.
13.3. UTILIZATORUL va inmana originalul contractului de asigurare full - CASCO LOCATORULUI, imediat dupa incheierea acetuia cat si la termenele scadente de reinnoire a acestuia sub sanctiunea achitarii eventualelor daune.
13.4, In situatia in care LOCATORUL este instiintat de catre Asigurator ca UTILIZATORUL nu si-a achitat una din obligatiile de plta rezultate din contractul de asigurare, LOCATORUL va putea sa plateasca in locul UTILIZATORULUI suma restanta si sa o factureze acestuia cu TVA-ul aferent.
13.5. In situatia in care pretul DDP al autovehiculului se modifica ulterior semnarii contractului de leasing (modiflcari ale taxelor vamale sau ale altor taxe datorate unor modificari legislative) sau ulterior incheierii contractului de asigurare precum si in cazul in care societateade asigurari modifica valoarea asigurarii, UTIUZATORUL este obligat sa mareasca valoarea politei de asigurare pana la acoperirea pretului DDP. Daca UTIUZATORUL omite sa indeplineasca obligatia sus mentionata, atunci LOCATORUL va putea modifica unilateral valoarea politei de asigurare, costurile acesteia find in sarcina UTIUZATORULUI.
13.6. UTILIZATORUL va suporta Ia orice dauna atat contravaloarea eventualelor fransize, cat si contravaloarea reintregirli surnei asigurate.
13.7. UTIUZATORUL se va ocupa de intocmirea tuturor formalitatilor necesare pentru recuperarea costurilor si luarea in evidenta a daunelor de la societatea Ia care este asigurat autovehiculul. Astfel, UTIUZATORUL are obligatia sa avizeze societatea de asigurari de producerea unei daune, in termenele specificate in contractul de asigurare, astfel incat constatarea pagubelor sa fie facuta de societatea de asigurani inaintea inceperii lucrarilor de reparatii.
Multumesc anticipat.