avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate dorinm

Activitate dorinm

Da atat a durat un aviz de la Apa Nova 2 ANI .Apeductul a fost facut in 1975 prin metoda " cu scutul " termen laic adica in stilul cum se fac lucrarile la metrou. Proiectul de incepere al lucrarii dadea traseul ca fiind undeva la circa 10..15 m fata de capatul terenului iar cel de finalizare undeva la 25 m de celalalt capat al terenului :O. Paradoxal este ca un tip de la Apa Nova chiar apreciat bine pe unde trecea canalul cu ajutorul unei anse facute dintr-un electrod .Atunci am ras de el data fiind metoda laica , mai ales ca eu si vecinul meu sapase puturi de apa chiar pe langa apeduct la circa 0.5 m de o parte si de alta a apeductului si el dadea canalul chiar acolo printre puturi si chiar pe acolo trece la circa 6.5 m adancime.
Costul de 50 000 de euro l-am aflat de la ei de la Apa |Nova ca de, in doi ani ne-am si imprietenit ,si era si normal de vreme ce au facut sapaturi in camp aiurea dupa ureche cu utilaje inchiriate care veneau la lucrare pe trailer scumpe etc si dupa 1/2 de ora ramaneau fara motorina ..asteaptau sa aduca motorina vreo 2 - ore ....ore de asteptare care se plateau evident era inchiriat cu ora .Evident firma cu care Apa Nova (firma din Franta )face sau cel putin atunci facea toate dar toate lucrarile, era o firma tot franceza Acvatot . Asta vizavi de acuzele europenilor care blameaza coruptia de la noi ....
Eu am reusit sa obtin aviz de construire in final respectand limita de protectie sanitara de 10 m de la generatoarea apeductului, astfel circa 23 m (10 +10 + 3 m grosimea apeductului ) pe 15 m sunt inutilizabili acolo pot pune iarba ceva trandafiri fara constructii .
Apeductul este gravitational nu este sub presiune..lucru bun ..si aprovizioneaza cu apa potabila tot nordul Bucurestiului si este in uz .

Eu am intrebat daca pot trage la raspundere OCPi-ul gandidu-ma ca fost depusa o documentatie la ei si ei nu au introdus-o in cartea funciara dat fiind faptul ca mai sunt 3 apeducte in zona care figurau in cartea funciara chiar mai vechi decat cel cu pricina .
La mine in CV scrie clar fara sarcini si servituti conform extras carte funciara etc..
+ o schita a zonei de la ocpi unde figureaza tot ce trebuia fara acest apeduct.
Nu stiu cine avea obligatia sa depuna documentatia canalului ...Apa nova sau Primaria?
S-a intalnit cineva cu o problema similara?
Credeti ca as avea sanse daca i-as actiona in judecata pe unul din cei trei ocpi , primaria sau apa nova dat fiind faptul ca unul dintre ei efectiv nu si -a facut treaba si eu am cumparat un teren liber de sarcini conform documentelor emise de ei ...
Multumesc
Apeductul a fost construit in 1975. Titlul de reconstituire a drepului de proprietate al vanzatorului a fost emis in 1995 de primarie.
In C-V terenul este trecut liber de sarcini si servituti conform extras de carte funciara nr..etc. Eu am descoperit problema la vreo 3 ani de la achizitie cand am solicitat aviz de la Apa Nova.
Practic nici cei de la ApaNova nici primaria nu stiau exact pe unde trece cu proiectul in mana la fata locului . Nici pe schita zonei de la cadastru nu figura acest apeduct, care de altfel continea alte 3 apeducte aflate in zona .Practic obtinerea acestui aviz a durat aproape 2 ani si a costat ApaNova circa 50 000 de euro ca sa-i descopere traseul corect.
De altfel si in certificatul de urbanism terenul era trecut liber de sarcini.
Intrebarea mea este cui pot solicita despagubiri si daca am sanse sa obtin asa ceva.Intre timp eu mi-am ridicat casa conform legislatiei dar pe restul terenului nu pot face nimic intrucat este zona de protectie sanitara.
Multumesc
Buna ziua
Am cumparat un teren liber de sarcini conform extrasului de carte funciara ulterior am constatat ca pe el trece o conducta de apa potabila (Apa nova).
Pot da in judecata Oficiul de cadastru sau Apa Nova ca nu a trecut aceasta sarcina in cartea funciara?
Buna ziua
Am lucrat la o societate care mi-a facut firma in 2002 prin care imi platea comisionul din vanzari.In 2007 am plecat de la acea societate. Contabilitatea firmei mele mi-a mai depus bilantul pana in 2008 .Ultetrior datorita unor probleme am uitat de firma pana in 2011 cand am vrut sa o reactivez.Atunci mi s-a spus ca firma a fost declarata inactiva in 09.2010 si ca nu o pot reactiva.Acum 2014 cand am vrut sa mi fac o firma am constatat ca am cazier fiscal pt acest motiv.
Interesandu-ma am constatat ca am acumulat si niste datorii si datorita faptului ca eu am ramas angajat pe aceea firma mult timp .
De mentionat este ca in 2007 am avut de platit circa 31200 ron penalitati tva etc dn care circa 5000 de ron impozit fusesera achitati in trezorerie cu op ..Acesti 5000 de ron sau erijat cu penalitati la circa 7500 parte din cei 31200.Cei de la recuperari mi-au spus atunci in 2007 ca nu ii intereseaza acest aspect ca treaba lor este sa incaseze cei 31200 (pe care i-am platit la leu).Acum eu as vrea sa reactivez firma dar as vrea ca cei 7500 de ron platiti in plus a sa mi se ia in calcul pentru ca au fost platiti de 2 ori .Atunci am facut o cerere la trezorerie impreuna cu copia de la op pentru a-mi confirma banii.Nu stiu daca s-a mai primit raspuns .
As vrea ca sa compensez cumva cu cei 7500 ron datoriile acumulate in prezent eventual sa anulez chiar si penalitatilor intrucat banii au fost in bugetul statului din 2007 pana acum.
Ma poate ajuta cineva cu o idee ..trebuie actionat in judecata?
Multumesc
aniticipat!
Buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu o informatie : o ruda m-a dat in judecat pentru a imparti o succesiune de 1,4 ha.Noi am refuzat initial succesiunea datoirta faptului ca mai era un var indreptatit la succesiune dar care nu a facut cerere."Judecatorul" a hotarat ca noi trebuie Sa-i vindem rudei partea noastra pentru a preveni faramatirea terenului ( este vorba de 1775 mp de fiecare) .Eu nu vreau sa vand lui intrucat ne-a mai inselat cu vreo 30 HA si vreau sa includem si cealata ruda asa cum este corect.cUM TREBUIE SA PROCEDEZ
Avem un avocat dar vroiam sa stiu daca aceste articole pe care le invoca sunt valabile si viabile si nu stau prin procese fara finalitate sau gasesc o alta cale...
Buna seara
La asta iti pot raspunde si eu .Da se poate dar trebuie ca masina sa fie adaptata (modificata) pentru o persoana cu handicap locomotor , apoi mers la RAR pentru a primi un certificat de la ei cum ca masina este ok pentru o persoana cu handicap locomotor.Treaba asta o face o firma specializata acreditata etc..bani multi tevatura ...nu merita ...Bulgaria ultima solutie decenta....
Buna ziua
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, in cazul urmator. Varul meu a descoperit niste terenuri apartinad familiei fara a ne anunta si pe noi ceilalati mostenitori ( cu aceleasi calitati ca si el) cu toate ca asa a fost intelegerea ca el sa se ocupe fiind mai mare in varsta. A facut titlu doar pe numele lui pe o parte din teren pe restul urmand sa obtina titlul dar noi l-am actionat in judecata pt reconstituirea dreptului de proprietate. Mentionez ca pe un titlu de 1,4 ha am fost trecut si eu , titlu emis in aceeasi perioada cu celelalte titluri ( cumva eu o vad ca pe o confirmare a faptului ca mai sunt mostenitori si ca stia acest lucru si ca a omis deliberat celalate titluri).Stiu ca exista un articol de lege care prevede ca cererea sa fie depusa intr-o anumita perioada expirata de altfel.
Noi am cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate potrivit deciziei 11/05.02.2007 a CCJ in aplicarea dispozitiei art.13 din alin.2 din legea 18/1991 republicata unde s-a stabilit dreptul de repunere in termenul de acceptare numai mostenitorii care nu au acceptat succesiunea in termenul prevazut de art.700 cod civil si nu cei care au renuntat in mod expres la mostenire.Acest lucru este obligatoriu potrivit art.329 alineatul 3 cod de procedura civila. va rog sa mi spuneti daca am sanse sa intru in posesia drepturilor ce mise cuvin.
Cu multumiri
Dorin Sebastian
Buna ziua
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns vizavi de problema mea. Suntem 7 mostenitori directi (nepoti ai defunctului aceeasi calitate).Doi dintrei ei (frati) au cautat si solicitat terenuri apartinand bunicului. Au gasit destul de mult teren si au obtinut de la primarie un alt titlul de proprietate emis in 2007 doar pe numele lor (fara ca ceilalati mostenitori sa fie anuntati). Mentionez ca nu exista certificat de mostenitor intrucat nu s-a facut succesiunea si nu am dat vreo declaratie in acest sens. Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez pt. fi trecuti in titlu de proprietate si ceilalati mostenitori.
De asemenea am fost informat de primarie ca mai exista si alte terenuri care urmeaza sa fie inscrise in titlu de proprietate pe numele celor doi terenuri ce vor fi date de catre ADS in urma solicitarii acestora. Cum pot impiedica emiterea titlului de proprietate pe numele acestor doi si trecerea tuturor mostenitorilor directi.
Mentionez ca acesti doi mostenitori au obtinut terenurile de la primarie in urma unor procese juridice si pe baza unor acte dotale ale bunicilor , extrase din registrul agricol si acesti au facut dovada calitatiide mostenitorii prin acte de stare civila si primul titlu de proprietate emis in 1992 dupa moartea bunicului (in care sunt trecuti toti mostenitoriidar doar pe o parte din teren , atat s-a gasit atunci ).Mentionez ca aceste acte au fost ascunse de ceilalati mostenitori