avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate Lylah

Activitate Lylah

Discuție Succesiune
Fiica mea din prima casatorie doreste sa dea o declaratie notariala ca nu vrea sa participe la masa succesorala dupa moartea mea. Se poate da o astfel de declaratie notariala?
Răspuns la discuția Compensare datorii
Chiar daca instanta nu a dispus compensarea, aceasta se poate face numai cu un executor?
Buna ziua,

In cazul in care sunt doi datornici unul celuilalt, cum se procedeaza pt compensarea legala, ca sa nu se considere renuntare tacita?

Eu vreau sa-i platesc numai diferenta dintre cat trebuie sa-i dau lui si cat trebuie sa-mi de el mie. Asta inseamna, dupa mine, ca nu am renuntat la compensatie. As fi renuntat numai daca i-as fi platit intrega suma.

Altfel spus, ii consemnez la CEC diferenta, anuntandu-l prin executor. Implica acest lucru ca el sa ma execute pe restul de bani care este egal cu cat are el sa-mi dea mie ? si pe care l-am considerat ca compensat !!!!!

SAU trebuie sa fac un apel si, in cadrul apelului, sa cer compensatia ca sa scrie judecatorul ca se compenseaza sumele pana la cea mai mica ???.


Poate politia sa interzica vanzarea unui autovehicul, eventual prin ridicarea talonului pt scoaterea masinii de la agentia financiara?
Răspuns la discuția Divort de cetatean strain
El este cetatean roman , are drept de munca in Japonia, ca cetatean roman nu poate fi aparat dupa legile romane chiar daca sta si munceste si este casatorit in Japonia? Copilul are si cetatenie romana, cum sa rezolve acolo? Ea are parintii, rudele de partea ei , el nu are pe nimeni , un cetatean roman nu mai are drepturi in Japonia?
Un tanar prieten casatorit cu o japoneza cu care are un copil de un an jumate, locuieste in Japonia, dare sotia a plecat la parinti in alta localitate cu copilul , acestia nu il primesc pe roman in casa sa isi vada copilul, legislatia japoneza ii permite mamei sa ia copilul din domiciliul comun fara acordul tatalui. Acesta isi vede copilul pe strada, la restaurant, in parcuri, atat. Ce poate face? Legea romana poate interveni , el fiind cetatean roman, copilul avand si cetatenie romana si japoneza.
Răspuns la discuția Pensie limita de varsta
in baza carei legi pot cere institutiilor unde am lucrat sa mi se elibezeze adeverinta cu venituri brute nu cu salariu brut? toti vor sa treaca ce scrie in cartea de munca sau in loc de adaos (care se dadea pe vremuri) mi-au trecut "prima", iar eu nu am vazut asa ceva la acea institutie in 11 ani de munca.
Răspuns la discuția Inselaciune cu acte legale
Aveti dreptate, dar in acel moment am gandit ca vad de ani de zile cum sunt racolati clientii in magazinul Bucur Obor si am mers pe ideea ca daca ar fi fost ceva in neregula , firma ar fi fost interzisa. Marea greseala a fost ca am lasat pe baiat sa semneze fara sa citim contractul. Daca mi=ar fi spus cineva ca pot face asemenea greseli , as fi zis ca e nebun.
Discuție Pensionare
cum se face trecerea in acte de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta? cat durează? :frantic:
Răspuns la discuția lntretinere sot/sotie dupa divort
Multumesc pt raspuns. Intre timp , fostul sot a facut proces cerand sa nu mai plateasca pensia de intretinere fostei sotii pe motiv ca s/a imbolnavit si nu mai poate munci. A depus un certificat de boala si a demisionat de la serviciu. Ce poate face prietena mea? Pensia ei pe caz de boala a ajuns intre timp de la 200 la 400 lei. Multumesc.