Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu asigurarea facultativa auto:
1. daca eu am asigurarea facultativa auto obligatorie si sunt accidentat de un alt autovehicul care nu are asigurare, in ce masura ma ajuta asigurarea mea;
2. societatea implicata in accident tergivereaza plata despagubirilor, ce pot face pentru a intra in posesia despagubirilor si in ce masura ma poate ajuta asigurarea facultativa obligatorie auto;
3. in ce masura ma poate ajuta asigurarea facultativa daca cel care e implicat in accident a consumat alcool, droduri sau medicamente interzise in cazul cind conduci un autovehicul.
Buna ziua,
In anul 1995 mama mea mi-a vindut casa si terenul aferent pe care avea act de proprietate eliberat de primarie (ca urmare a unei hotariri judecatoresti - fiind cumparata cu zdelca in anul 1948), in anul 2000 mama a fost chemata in judecata pentru o parte din terenul aferent casei. Dupa un proces de 11 ani in care am incercat sa arat ca nu mama este proprietara si nu detine nici un teren am primit instiintare de executare silita pe numele mamei. In discutia mea cu executorul judecatoresc mi-a comunicat ca actul de proprietate al mamei este prescris... Executorului i-am explicat ca ar trebui sa fiu eu data in judecata ca actual proprietar pentru a exista suport legal pentru executare. Gresesc..., va rog sa imi dati un raspuns.
Buna ziua
In cartea de munca s-au facut corecturi si completari apoi a fost inchisa la ITM. Inainte de a se face aceste operatii, cartea de munca a fost scanata la casa de pensii. Intrebare, ar trebui ca eu sa ma duc sa rescanez cartea de munca la casa de pensii sau cei care mi-au fost angajatori?
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca cele zece zile de depunere a actelor pentru indemnizatie de somaj sunt zile calendaristice sau zile lucratoare?
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns dar asi vrea sa stiu cum sa procedam in cazul nostru. Suntem ultimii trei angajati si perioada de preaviz este pe terminate, predarea inventarului, daca ar incepe in acest moment, presupune un timp care depaseste perioada ramasa din preaviz. Angajatorul poate sa ma oblige sa vin dupa data de incetare a preavizului pentru predarea inventarului? Si daca da care sunt conditiile?
Buna ziua
Am semnat decizia de incetare a contractului de munca pe data de 21 martie cind a inceput si perioada de preaviz, de atunci si pina in prezent nu a venit nimeni din unitate pentru a preda ce aveam pe inventar ( specific ca suntem ultimii 3 angajati ai unitatii). Asi vrea sa stiu ce trebui sa fac si daca angajatorul poate sa conditioneze eliberarea actelor necesare inscrierii la somaj de predarea inventarului sau daca poate sa ma oblige sa vin dupa data de incetare a preavizului pentru predarea inventarului.
Va rog sa imi spuneti unde pot gasi un model de cerere pentru salariu compensatoriu ce trebuie sa mi-l dea angajatoru in cazul concedierii ce nu e din vina angajatului.
Cu multumiri
Nu constituie vechime dar nu prelungeste somajul.
Nu prelungeste nici perioada se somaj?
Daca ma imbolnavesc in timpul somajului sau sunt internata in spital, asi vrea sa stiu daca concediul medical este platit si cum se face plata si daca se prelungeste somajul cu perioada cit am fost internata sau in medical. De asemenea daca se diminuiaza ajutorul de somaj dupa concediul de boala.
Cu multumiri.
PS Si daca perioada de medical intra la vechime.
Daca eu am lucrat in Iasi si nu am mutatie nici viza flotant si sunt din alt judet, unde depun dosarul pentru somaj? Mentionez ca toate darile s-au platit DFPG Iasi.
Multumesc anticipat