avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate mlan

Activitate mlan

Răspuns la discuția vizare declaratie 101
o "traducere"? sa inteleg ca nu sunteti de acord cu vizare/avizarea declaratiei.
Sustin!Fara a minimaliza munca expertilor/consultantilor.
se mentine obligativitatea vizarii declaratiei101 de catre un expert contabil?
Răspuns la discuția locuinta de serviciu
multumesc pentru interes!
ma gandeam la strict la decontarea cheltuielilor de intretinere, lumina, telefon, internet.
nu stiu exact formula buna, pentru a putea deconta aceste cheltuieli, si anume:
1.declarare punct de lucru (necesita acordul vecinilor, al asociatei de locatari?)...firma nu are decat un administrator si un angajat permanent si are ca obiect de activitate -consultanta, iar serviciile se desfasoara numai la client.
sau
2.locuinta de serviciu.............
la cea de-a doua varianta, la care m-am gandit, nu stiu exact daca sunt conditii impuse pt. declararea locuintei de serviciu........in functie de acestea, cred ca e varianta cea mai buna, care nu presupune formalitatile pentru inregistrarea punctului de lucru.
ma poate ajuta cineva cu informatii despre posibilitatea decontarii cheltuielilor pe o locuinta de catre o SC, unui angajat ?
care sunt variantele care legea le permite?
contractul trebuie legalizat la notar?
concret este vorba de o locuinta, pentru care se va face un contract de comodat, respectiv de catre proprietar pers.fiz. - catre o alta persoana fiz. , cea din urma angajat permanent al firmei!
cum este mai bine? incheierea contractului de comodat direct intre firma si proprietar sau intre PF?
cheltuielile se pot deconta fara oprelisti legiferate? care este baza legala in privinta asta?
cu multumiri anticipate pentru rabdare,
Răspuns la discuția Concediu paternal
nu e concediu paternal ceea ce doresti tu! este pre si postnatal, ceea ce nu se poate acorda barbatului.
Cu siguranta este vorba de concediul de cretere copil, care este reglementat de OUG 148/2005.
Cauta si te angajeaza, fiindca pana-n martie mai e ceva timp. Concediul de cretere copil se acorda dupa expirarea zolelor de post natal, dar nu mai puitn de 62 zile dupa nastere. Succes!
1. Intr-adevar, nu s-a discutat despre succesiune si asta pt ca tatal era vaduv cand a cumparat casa de la stat! Motiv pt care, probabil, pe notar nu l-a interesat aspectul asta!
2. clauze nu s-au pus in contract, "promisiunile" s-au facut verbal! chiar si in privinta intretinerii tatalui, care nu s-a indoit de spusele fiului! e drept ca la ceilalti nu s-a gandit! chiar daca, ceilalti, poate, l-au ajutat mai mult!
3. o forma a erorii a fost, ca d-aceea tatal a inceput a se gandi la "isprava" facuta! fiul, intre timp s-a gandit ca ar fi mai bine sa vanda casa!!
In tot cazul speranta moare ultima, poate ca cineva s-a lovit de o problema asemanatoare si exista o solutie!

multumiri pentru interesul aratat si asteptat in continuare!:((
parcurgerea etapelor este bine sa fie facuta! de la sesizarea dnei directoare- care clar face un abuz si nu respecta legea,pana la actiunea in contencios si apoi functie de hotararea obtinuta, atacarea acesteia pe calea contestatiei la judecatorie.
Insa banuiesc ca dna directoare isi va consuma acasa antipatiile ( chiar daca privesc slujba) si isi va reveni dupa ce va primi o mustrare (datorata nerespectarii nejustificate a deciziilor primite) de la forul imediat superior ce va fi din nou sesizat !
succes si dovedeste-o!
pun in discutie si caut solutie pentru un caz care da destul de multa bataie de cap!
Situatia este urmatoarea: cu 5-6 ani in urma s-a incheiat un contract de vanzare cumparare, pentru un imobil, intre tata si unuldintre cei 3 fii ai acestuia. Actul s-a incheiat fara cunostinta celorlalti. tatal la momentul respectiv era vaduv, succesiunea dupa sotie-mama nu s-a incheiat! Tatal si fiul au incheiat actul, cu o intelegere verbala(!?) de ingrijirea tatalui pana la moarte si cedarea apartamentului ,la un moment dat singurului nepot din partea unuia dintre fratii defavorizati!
Intelegerea nu a fost respectata nici macar in privinta primului punct -al intretinerii! Intre timp, ceilalti fii au aflat si tatal (la randul lui este nemultumit de nerespectarea intelegerii, in plus realizand faptul ca ceilalti nu se pot folosi de dreptullor legal de mostenitori) doreste sa anuleze actul de vanzare cumparare printr-o formula dat de dreptul familiei sau alta varianta legala de as obtine actul inapoi pe numele sau! Care ar fi obiectul cel mai potrivit al actiunii in instanta?
cu multumiri anticipate
Răspuns la discuția anexa contract de munca
angajatul are obligatia respectarii anexei de care are cunostinta si pe care a semnat-o. prin anexa contractul se va prelungi automat. altfel angajatorul se contrazice. daca nu-l prelungeste nu poate obliga angajatul sa-si respecte clauza (anexa).
Răspuns la discuția absent nemotivat
sigur ca pot fi dati in judecata avand toate datele legale. nu are nici o importanta ca-i institutie de stat. curaj!