avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate ghsilvana

Activitate ghsilvana

Răspuns la discuția Accident usor
S-ar fi retinut ambele permise, nu doar al unuia... Nedeclarare in 24 de ore ambii... Probabil de aceea v-au lasat sa va intelegeti, desi, cum ati spus si dv e cam de speriat... Din punctul meu de vedere, dv nu ar fi trebuit sa platiti nimic, faptul ca respectivul nu avea asigurare va cam absolva de plata din ce stiu, dar ati fi ramas fara permis... Acum calculati dv ce cantareste mai mult... Daca vreo unul din dv isi si castiga traiul datorita permisului, ar fi de apreciat gestul politistilor... Sanatate!

decs a scris:



hhs a scris:

Si nu au intocmit nici un PV (proces verbal)?
Cu procesul verbal intocmit de catre politie, asiguratorul RCA al dvs. putea sa despagubeasca dauna provocata de catre dvs.! Iar dvs. nu trebuia sa platiti nimic!! Iar pagubitei trebuia sa i se retina si permisul si talonul+ o amenda intre 1000-2000 lei ca nu are asigurare valabila!!!
Dvs. trebuia sa va dea o autorizatie pt. repararea masinii dvs. precum si pagubitei!!!!! Unde va reparati masina, in spatele blocului, in curtea casei? Ca nici un service nu va primeste fara autorizatie de reparare eliberata de politie sau asigurator!


Si eu imi pun aceste intrebari, insa acolo nu m-am contrazis cu politistul. A fost prea mare socul, probabil.


Răspuns la discuția Accident usor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura înțelegerii amiabile se aplică atunci când se împlinesc concomitent, aceste condiții:
Din accident au rezultat doar pagube materiale, fără vătămări corporale;
Au fost implicate maxim 2 autovehicule, și ambele dețin polița RCA valabilă la momentul accidentului.
Accidentul s-a produs pe teritoriul României;

Ceea ce ma face sa cred ca o sa ramaneti fara permis, asa cum ati crezut initial... Acest fapt s-ar datora faptului ca nu ati indeplinit responsabilitatea verificarii documentelor... Am fost intr-o speta asemanatoare (cu amiabila incheiata si documente valide) si era cat pe ce sa raman fara permis, norocul meu a fost ca eu eram stationata...
Chiar sunt curioasa cum va va solutiona speta! Va rog sa reveniti si catre noi sa ne comunicați! Succes
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Desi nu sunt in domeniu, eu va sfatuiesc sa nu mai platiti nimic pe cnp-ul decedatului... Somati Anaful in scris si pe email, sa incaseze banii pe cnp-ul dv daca se vrea achitata datoria "mostenita"... Doar ati mostenit-o pe cnp-ul dv ... Conform declaratiei pe care ati dat-o va asumati sa platiti, atunci sa faca dansii in asa fel incat sa incaseze banii de la dv pentru datoria decedatului ... Atunci poate se va pune problema altfel ..
Răspuns la discuția Vanzare auto
Buna ziua,

Ca sa scapati de griji, dupa trecerea termenului de 30 de zile pe care il are cumparatorul ca sa declare autoturismul achizitionat, puteti depune la drpciv o copie dupa contractul de vanzare-cumparare si o declaratie in care precizati ca ati instrainat autoturismul.
Si scapati de eventualele batai de cap :)

PS: Si depinde pt ce primeste amenda, daca este oprit si i se inmaneaza proces verbal atunci amenda este a soferului.

O zi buna.
Răspuns la discuția Recuperare timbru mediu
Buna ziua.

Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, din 14.05.2018

CAPITOLUL II
Procedura de restituire a sumelor stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive, precum și a cheltuielilor bănești stabilite de aceste instanțe și a oricăror altor cheltuieli ocazionate de executarea silită

6.6. Sumele stabilite de instanța judecătorească prin hotărâre definitivă se restituie de către organele competente astfel:

a) taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante pentru autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018;

b) timbrul de mediu pentru autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

[ link extern ]
Buna ziua. Zilele trecute am primit o instiintare de la primarie in care mi se transmiteau urmatoarele:
"Avand in vedere lucrarile de cadastru sistematic (intabulari gratuite) si avand in vedere ca X (Bunicul decedat-dupa care a fost dezbatuta mostenirea, dar partajul nu a fost facut) detine o suprafata de 3,70 ha teren arabil in tarlaua y parcela z si nu incape in sola in care are titlul de proprietate va rugam sa va prezentati la sediul primariei pentru a stabili impreuna un alt amplasament. "
Doamna de la cadastru mi-a motivat ca s-a ajuns in situatia asta deoarece atunci cand s-au scris titlurile de proprietate nu a mers nimeni la fata locului sa faca masuratori. Terenul despre care vorbim este situat langa digul de legatura dintre sate, si a fost mostenirea bunicului de la tatal sau, Cum e posibil ca deodata sa nu mai incapa in sola, cand acel teren e in proprietatea familiei de cateva zeci de ani? Si a fost lucrat mai tot timpul, momentan fiind dat in arenda,..
Cei de la cadastru mi-au spus ca nu au unde sa-mi dea in alta parte tot la dig si ca singura solutie este undeva langa o padure unde este si inundabil, lucru pe care nu intentionez sa-l accept.
Va rog sa ma indrumati, ce as putea sa fac? Si care sunt sansele sa raman cu acel teren. Va multumesc frumos.
Gasesti aici un exemplu! Succes!

[ link extern ] /
Da, va diminueaza vechimea! Respectiv dv jumatate de luna lucrati in conditii legale, iar cealalta jumatate munciti la negru. Dansul recurge la acest lucru pentru a plati mai putin catre stat. Acest lucru pe care-l face dansul se numeste evaziune fiscala. Daca dv ii acceptati conditiile ii sunteti complice, deci in urma unui control puteti fi si dv sanctionat!

Linkuri utile:

www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
Faptul ca dansul trebuia sa plateasca pensia alimentara, iar acesta nu a facut-o nu are nici o relevanta vis a vis de plecatul din tara, dar il puteti da in judecata pt decaderea din drepturi daca acesta a facut-o cu rea credinta (daca acesta a avut venituri declarate si a refuzat plata).

Daca vreti sa va vedeti interesul si sa puteti pleca cu fata din tara, dar nu sunteti in relatii bune cu dansul, va puteti folosi de neplata pensiei ca sa-l faceti sa semneze procura. (nu prea este moral, dar functioneaza mai rapid, aia e...)

Noul Cod Penal
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra familiei
Art. 378
Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

[ link extern ]
Gasiti pe pagina a 2-a, trebuie doar sa-l adaptati nevoilor dv.

www.avocatnet.ro/content/con...