avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate legal23

Activitate legal23

Am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari ptr restante la intretinere.

Am lipsit la prima infatisare. Instanta a admis solicitarea reclamantei, obligandu-ma sa platesc sumele cerute in instanta.

Problema e ca sumele cerute sunt mult umflate.

De ex . fondul de reparatii se distribuie egal la toate apartamentele , indiferent ca vorbim de o garsoniera sau ap. cu 4 camere, penalitatile nu se calculeaza ptr toti restantierii , lucrarile de reparatii nu stim care sunt sau ce firme le executa, multe fiind executate cu persoane fizice neautorizate, consumul de apa, costurile de incalzire sunt adevarate enigme,etc

Intrebare

Ce mai pot face in acest moment cand instanta deja s-a pronuntat?

Pot face plangere penala ptr abuz in serviciu si inselatorie?
Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de inchiriere declarat la fisc.

Din pacate ruda mea nu a platit cheltuielile la intretinere si a fost data in judecata de catre asociatie de proprietari.

La prima infatisare ruda mea a declarat ca nu este proprietara apartamentului

.In consecinta asociatia va declansa actiune impotriva mea, proprietarul.

Inca nu am primit citatia.Poate fi adevarat, adica lasi omul in casa si pe urma esti obligat sa ii platesti utilitatile?

Intrebari

Ce lege obliga proprietarul sa plateasca datoriile la intretinereale unui apartament inchiriat fara contract declarat la fisc?

Un chirias datornic , dat in judecata de catre asociatie , poate solicita in instanta anularea actiunii judiciare pe motivul ca nu este proprietar?
Sunt angajat intr-o firma cu specific IT.

Astazi venind la serviciu am fost chemat de catre seful meu care mi-a spus ca s-a facut reducere de buget la proiectul la care lucram , motiv ptr care am fost scos din proiect si ca urmare sunt dat afara din serviciu.

Mi s-a sigilat imediat calculatorul la care lucrasem pana atunci si mi s-a dat in loc un alt calculator. Mi s-a spus ca voi primi salariu pe luna martie si atat. Nu mi s-au dat alte sarcini.Mi s-a recomandat sa-mi caut alt serviciu.

Precizez ca nu am primit preaviz si nici un alt document care sa justifice indepartarea mea din serviciu, sau interdictia de a mai lucra la calculatorul pe care il folosisem vreme de 3 ani.
Anterior nu am primit sanctiuni sau notificari care sa ateste neindeplinirea sarcinilor de serviciu.
Ptr ca am cerut sefului explicatii mai clare, acesta mi-a spus ca partenerul de proiect, o alta firma ,nu e multumit de prestatia mea.
Afirmatia mi se pare pur si simplu o scuza simplista si fara acoperire, ptr ca am relatii zilnice cu colegii de proiect de la firma respectiva.
Am intrebat la acea firma daca s-au trimis aprecieri negative la adresa mea si s-a negat acest lucru.

INTREBARI

Ce posibilitati de aparare am?

Unde pot face o contestatie?

Faptul ca mi s-a sigilat calculatorul mi se pare pe cat de ilegal, pe atat de periculos, ma tem sa nu mi se planteze oarecare dovezi ptr a fi dat afara.

Nu am preaviz si nu mi se da nimic de facut , dar mi se spune ca voi fi platit toata luna, e f. curios , nu-i asa?

Din modul in care seful m-a anuntat ca se renunta la mine ca angajat ( reducere buget ptr proiectul in curs ) pot deduce ca am fost disponibilizat si in consecinta sa pot cere compensatii ptr disponibilizare?
Multumesc f mult ptr precizari.
Apartamentul meu s-a vandut la licitatie.

Locuiesc in afara tarii si nu am participat la etapele procedurii de executare, nu am ridicat obiectii asupra unor proceduri desi existau motive intemeiate ptr contestatii.

Fiind chemat ptr a participa la distribuirea banilor , am constatat ca acest lucru s-a intamplat cu 2 zile inainte de termenul ce imi fusese comunicat .
Executorul a anuntat modificarea datei de distribuirea banilor doar cu 24ore inainte de desfasurarea acestui proces, astfel ca nu mi-a parvenit aceasta informatie.

Problema este ca noul proprietar a intrat deja in apartamentul meu, profitand de faptul ca era nelocuit.

Intrebari
1) Era corect sa se emita un ordin de evacuare a vechiului proprietar inainte sa se ocupe casa de catre noul proprietar?
2) In conditiile in care in apartament se afla bunuri mobile personale, mobilier, lustre,draperii , aer conditionat , centrala termica etc, bunuri care nu au fost luate in considerare la evaluarea imobilului si implicit valoarea lor nu s-a luat in considerare la stabilirea pretului de licitatie , va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa pot recupera aceste bunuri mobile, ce trebuie sa fac in acest sens?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Manualul asociatiei de proprietari FAPR stipuleaza ca presedintele asociatiei trebuie sa locuiasca efectiv in blocul in care proprietarii i-au dat mandat de presedinte, tocmai ptr a avea contact permanent cu membrii asociatiei si a se putea implica efectiv in rezolvarea tuturor problemelor
Am fost executat silit si ap a fost vandut la licitatie.

Doresc sa imi achit datoria la intretinere ptr a nu crea probleme asociatiei.

Intrebare

In conditiile in care apartamentul nu imi mai apartine mai sunt obligat sa platesc fondul de reparatii( investitii ) care figureaza in restanta?
Sunt in conflict personal cu conducerea asociatiei e proprietari.

M-am mutat in alta casa .Stiu ca trebuie sa depun o cerere la presedintele asociatiei pentru scaderea de la cheltuielile ptr intretinere., cerere pe care trebuie sa mi se treaca un nr. de inregistrare.

Intrebari

Este corect sa trimit aceasta cerere prin posta , in scrisoare recomandata cu confirmare de primire?
Cum pot dovedi ca in interiorul plicului se afla chiar cererea de scadere de la plata intretinerii (ptr cazul cand presedintele se dovedeste de rea credinta si spune ca in plic nu era o astfel de cerere )?
Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari.

Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la licitatie de catre un cumparator. Din documente rezulta ca in maxim 20 zile cel care a castigat licitatia trebuie sa depuna diferenta de pret ptr a deveni proprietar de drept.

Noi nu l-am dat inca in judecata pe proprietarul apartamentului.

Intrebari

1) Mai avem timp sa instituim privilegiu imobiliar ptr a ne recupera datoria la intretinere?

2) Care este procedura ptr a putea institui privilegiul imobiliar?Este necesar sa dam mai intai proprietarul in judecata ptr a avea o hotarare definitiva in instanta?

3) Ap are datorie ipotecara mai mare decat pretul la care se vinde. Executorul va plati intai ptr privilegiu imobiliar sau va da toti banii bancii care a cerut executarea?
E un risc pe care vi l-ati asumat cand ati ales sa cumparati un ap scos la licitatie. Este bine totusi ca ap a fost liber din cate inteleg, caci ar fi fost posibil sa aveti mari probleme sa intrati in posesie daca proprietarul se incapatana sa nu plece din casa.

Din pacate cu furnizorii de utilitati veti putea incheia contracte noi doar dupa achitarea datoriilor. Asa a fost intotdeauna, desi nu e corect Faptul ca nu va reconecteaza pana nu sistati datoria , va forteaza sa platiti. Cu asociatia de proprietari incercati sa ajungeti la o intelegere . Asociatia il poate actiona in judecata pe fostul proprietar.