ok. si daca nu am cu cine lasa fata? e week-end totusi...toata lumea vrea sa se relaxeze,nu sa stea la cheremul meu,sau mai bine zis al lui. sunt nevoita sa o iau cu mine. deci el are drepturi si eu doar obligatii?
Buna ziua! Fostul sot are drept de vizita,acasa la fratele sau unde are si el domiciliu,in fiecare sambata intre orele 10.00-20.00. din 2009 abia acum si-a adus aminte de copil.i-am dat fetita intr-o sambata,dupa care nu a mai venit,in schimb mi-a facut reclamatie cum ca nu as vrea sa-I dau fetita. A venit acasa un agent de la politia de proximitate cand eu eram la service,a vorbit frumos cu fetita si a trimis-o in camera ei,pt a putea discuta cu mama mea. Din nefericire fetita a auzit toata discutia si i-a ramas intiparit in minted oar ce urmeaza sa patesc eu in urma reclamatiei – puscarie+amenda. Acum fetita nu mai vrea nici macar la telefon sa vorbeasca cu el,de plecat cu el nici nu vrea sa auda. Desi I s-a spus de la politie sa ma anunte macar la ce ora vine, el insista ca nu are o ora fixa si trebuia sa fiu acasa la ora care vine daca nu vreau sa ajung la puscarie pt nerespectarea hotararii judecatoresti. Vreau sa stiu daca eu sunt obligata sa stau inchisa in casa in fiecare sambata sa astept poate vine sau poate nu vine sa ia fetita si ce risc daca am treaba si trebuie sa plec pe la 12.00 de acasa si el inca nu a venit inca. Va multumesc!
Pe mine nu ma intereseaza pensia alimentara si asa e putin,100 roni pe luna si nici sa fie el pedepsit in vre-un fel nu ma incanta. Pe mine ma intereseaza copilul si nimic altceva legat de el. Am depus plangere la politie pt amenintarile facute de el la adresa mea si singurul raspuns primit a fost - daca vreau sa am liniste,sa-mi schimb nr de tel. Deci nu ii face nimeni nimic ! Cui sa ma adresez pt binele copilului?
Ok,multumesc pt raspuns. Deci sa inteleg ca tatal are doar drepturi nu si obligatii. Daca nu i se respecta drepturile cand vrea el - e bai mare,daca nu isi achita datoriile fata de copil (pensie+cheltuieli scolare si extra scolare de care habar nu are si nici nu-l intereseaza) - nu-I nici o tragedie. Si daca ma duc la usa oamenilor si nu imi deschide nimeni si dupa ma trezesc ca a fost cine-stie-cine in casa care declara ca nu am fost la usa,cine v-a fi crezut - eu cu martorul meu,sau el cu martorul lui fals? E ca o lupta cu morile de vant!
Buna ziua! Sunt divortata de cativa ani,iar fetita mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. S-a stabilit un program de vizitare minora in fiecare sambata intre orele 10.30 - 20.30 cu luare de la domiciliul minorei(al meu),fiind specificat in hotararea de divort ca are dreptul de o o lua si a sta cu ea doar la domiciliul unui frate de al tatalui,asta a fost doar pt divort. Pana acum nu a luat niciodata fetita,pt ca avea alte lucruri mai "importante" de facut si a vizitat-o doar de cateva ori,iar pensia alimentara o plateste o data le vreo 3 luni. Problema este ca acum a luat pt prima data fetita si nici macar nu a luat legatura cu fratele sau pt asta,cumnata sa nici nu vrea sa auda sa-si strice toate week-end-urile pt el si a dus-o in cu totul alta parte - adica acasa la mama lui,care nici nu a vrut sa auda vre-o data de fetita si unde aceasta nu are ce vedea decat bautura,fum de tigara si o nepoata de-a lui care a lasat scoala pt ca a ramas insarcinata - mediu deloc adecvat pt un copil de 7 ani. Cum pot scimba programul de vizitare minora - oriunde si oricand,dar in prezenta mea. Va multumesc!
Buna ziua! Un prieten de-al meu este in divort cu sotia,au si un copil minor impreuna. El are o societate pe persoana fizica in Olanda(nu are contract de munca). El a intretinut familia pana acum,trimitea acasa cate 500-700 euro pe luna. Pensia alimentara i se stabileste la salarul minim pe economie din romania? Va multumesc!
Multumesc pt raspuns! asa ar trebui probabil facut....nu stiu ce selectie au facut la noi,pe ochi frumosi cred....asa se face ca o colega de langa mine,care are acelasi salar,ar trebui sa faca ce si cat fac eu,doar ca face ce si cat vrea si primeste totusi tichete.in fine.....suntem in romania,unde totul este posibil!
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar. Mulţumesc!]
buna ziua! am si eu 2 intrebari - intr-o societate cu aproximativ 800 de angajati,este posibil ca tichete de masa sa se dea doar la o parte din angajati si celor care li se da,este normal sa le fie bagate in statul de plata si sa fie impozitate? eu fac parte din cei care nu primesc....am primit doar de 8 martie 3 tichete cadou si acum le regasesc adunate la salar si impozitate. asa este normal? va multumesc!
Nu am nici o societate si nici nu am avut niciodata. Nu vad ce penalitati si la ce,ca e prima data cand primesc asa ceva. Multumesc oricum.
Buna ziua! Astazi am primit o scrisoare de la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE in care mi se spune ca as avea de platit nu stiu ce - contrib de asigurari sociale de sanatate datorate de pers. care realizeaza venituri din activ. independente si personale care nu realizeaza venituri / cod 111 / accesorii 74. ma puteti lamuri ce inseamna asta? Multumesc!