avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters201418

Activitate ContSters201418

Răspuns la discuția FACULTATE FACUTA IN STRAINATATE
Cred ca nu m-am explicat destul de corect,care sunt conditiile de a fi recunoscute in Romania studiile facute in cadrul unei universitati din Spania?Sunt sau nu recunoscute?Aici in Spania sunt recunoscute ca lucrator in finante,ma scuzati daca nu mai stiiu exact termenii romanesti,am 10 ani de cand am plecat,si nu am stat degeaba,am muncit si am invatat in acelasi timp,a fost greu ,dar cred ca a meritatn aici mi se ofera un loc de munca de funccionar intr-o banca ,dar eu vreau sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc daca ma intorc in ROMANIA.Va multumesc anticipat.care sunt conditiile si legile in vigoare referitor la acest subiect?
Sunt recunoscute in Romania studiile facute in Spania in cadrul unei universitati?Daca DA care sunt conditiile de convalidare sau de recunoastere?Va multumesc.
Răspuns la discuția Partaj divort
Draga mikas,daca bunica ta traieste,poate depune marturie la proces,cum ca ea va dat banii respectivi,dar va trebui sa faca dovada cu un act doveditor(precum ca a vindut ceva si a dobandit banii respectivi,a castigat la randul ei suma din bunuri vandute,sau a avut banii stansi la C.E.C.etc.)trebuie sa faca dovada cu un act cu ceva ca v-au dat banii respectivi la accea data.S-au ca la randul ei i-a imprumutat de undeva s-au de la cineva.In legatura cu amenintarile pe care fostul tau sot le-a facut,stai linistita....barbatii sunt un pic egoisti,dar sa stii ca in cazul in care isi iubesc copii cu adevarat,chiar daca au resentimente fata de fosta sotie,nu sunt capabili sa duca la bun sf.o amenintare de dragul copiilor.Nici fostul meu sot nu mi-a platit la inceput pensia alimentara,dar a facut acest lucru pentru a vedea daca eu sunt in stare sa le asigur traiul de zi cu zi,dar am muncit si le-am daruit copiilor mei ceea ce nu aveau chiar si cand tatal lor era cu noi,mai putin scandalurile frecvente pe care le facea.Am facut sacrificii si am muncit si zi si noapte,nu am mancat eu pentru a le da copiilor mei,in ziua de azi ma simt mandra si orgolioasa de ceea ce am realizat si de educatia data,copii vad simt si stiu cine ii intelege si cine nu.Da-mi voie sa-ti dau un sfat,indiferent ce probleme ai cu sotul tau,nu exterioriza acest lucru oricat iti va fi greu fata de copii tai,nu vorbi rau de tatal lor,dimpotriva lasa loc de a avea o legatura cu el.Copii crescand vor judeca singuri si pentru ei parintele care se sacrifica cel mai mult,vor sti sa-l aprecieze.Iti doresc succes si toate cele bune,mai ales intelepciunea de a face in asa fel incat viitorul sa-ti fie favorabil,de pe urma faptelor tale din prezent.Dumnezeu sa va ajute!
Domnule sau doamna draga,daca dumneavostra va aflati intr-un impas atat de mare incat sa trebuiasca sa va operati,nu luati in calcul doar problema banilor,sau aceea ca dvs.va conformati asa cum sunteti cu ochelarii.Chiar si lentilele de contact pot rezolva problema.Stiu ca o sa-mi spuneti ca costurile atat in cazul lentilelor,cat si ale operatiei sunt f.mari,stiu dar mai stiu ca merita efortul.Si ca o gluma,poate va fac sa zambiti un pic in ciuda situatiei dificile prin care treceti:Fara ochelari,poate veti fi mai frumos/a si mult mai tanar/a,eu cu ochelari de exemplu aratam cu 10 mai batrana.Prietenele ma intreaba acum ce tratament am facut de am intinerit,nimic doar ca am ochii frumosi,care nu se vedeau inainte din cauza ochelarilor.Fiti puternic/a si ganditi pozitiv si ganditiva ca va veti amortiza cheltuielile pe parcurs.Va doresc succes!
P.S.Daca medicii sunt cei care v-au provocat aceasta suparare,ar trebui ca si ei sa nu mai poata profesa daca sunt purtatori de ochelari,sau nu?
mhhh,da dar cine s-a gindit ca propriul tau copil sa-ti faca asa ceva?cam astea au fost si cuvintele mamei mele,avind in vede ca tot ce s-a intimplat si la notariat nu prea miroase a bine.Dar ma rog daca intenteaza proces impotriva surorii mele cu dovezile pe care le are momentan si martorii fiind vecinii de o viata care au trait ca si fratii,crede-ti ca ar avea vreo sansa?Va multumesc!
In anul 1960 parintii mei s-au casatorit,dar in 1978 s-au divortat.In hotarirea de divort cu copii (2)care a ramas definitiva si irevocabila,se specifica ca tatalui meu i-a apartinut vina,si totodata declarind ca nu are nici o pretentie de partaj deoarece mama mea a avut o contributie mult mai mare ca el la constructia casei,(el fiind mai tot timpul plecat in delegatii prin tara)si ca bunurile comune,casa+teren aferent sa-i ramina mamei si noua copiilor,fiind obligat si la plata pensiei de intretinere.Intrebarea mea este urmatoarea:tatal meu renuntind si fiind consemnat in hotarirea de divort acest lucru,avea dreptul de a vinde casa+terenul ca si proprietar alaturi de mama mea in anul 2000.O vinzare-cumparare deghizata,fiind de fapt o donatie.Dar revin,tatal meu mai avea acest drept la care renuntase cel de proprietar?Asa zisa cumparatoare este de fapt sora mea mai mare.In momentul semnarii actelor de vinzare-cumparare,mama mea stia ca merge sa semneze asigurarea pentru casa,fiind surprinsa sa-l gaseasca acolo si pe tatal meu.Imprejurarile au fost destul de dubioase,deoarece mamei mele i s-a cerut sa semneze acele acte fara a i se da posibilitatea de a le si citi,pe motiv ca atit notarul,cit si sora mea impreuna cu tatal meu se tot uitau la ceas si spuneau intruna ca e f.tarziu si ca i se va citi mamei mele( dar sa semneze odata).Si intradevar la iesirea din notariat sora mea i s-a adresat mamei :acuma unde pleci,ca doar nu mai ai casa.Cind a revenit in ziua urmatoare la acelasi notar pentru a-i cere lamuriri,acesta i-a spus :daca ai semnat acuma ce sa-ti mai fac?In schimb sora mea foarte generoasa,a lasat-o sa locuiasca in continuare pe mama mea in casa,deoarece sora mea are propria ei casa si nu avea nevoie decit sa-i faca acte pe numele ei.Dealtfel nici nu a trecut sa isi mai vada mama vreodata sau sa-i dea telefon.Din acest motiv mama mea vrea sa-i strice actele,dar sora mea este favorita tatalui meu care nu este de acord.Pentru ca impreuna au pacalit-o pe mama mea.De aceea intrebam se poate invoca la proces faptul ca tatal meu renuntase la dreptul de proprietar si acest fapt este mentionat in hotarirea lor de divort?
va multumesc frumos pentru raspuns,mama mea a intentat proces de curand dar nu stiu prea multe deoarece eu am fost nevoita sa plec inca din februarie de 2001 in spania dar nu am uitat in nici un moment ca am o mama batrina si bolnava in Romania trimitindu-ii bani lunar si avind grija de ea deoarece strea sanatatii ei sa agravat in urma acestui act.Pina la urma toata cum zic eu o MAMA e doar una iar eu pling in fiecera zi cu gindul la ea, si prin ce trece doar pentru ca a fost pacalita intr-un mod foarte rusinos.Eu mi-am iertat mama dar nu pot sa uit avaritia singurei mele surori pe care am ajutat-o ffffffffffffmult si care in loc de recunostinta,nu are inima.Chiar mama mea spune ca eu am doua inimi si ea nici una.Vorbesc in cunostinta de cauza deoarece atit in Romania cit si aici am ajuta multe persoane aflate la necaz si am fost generosa tocmai datorita faptului ca am fost lovita sub centura de cine ma asteptam cel mai putin.
in anul 2000 mai exact in noiembrie de 2000,sora mea a pacalit mama mea care era divortata de tatal meu de cca 30 de ani sa-i faca un contract de vanzare-cumparare doar pentru a ma desmosteni pe mine unica sa sora.In acel moment locuiam impreuna cu mama mea si cei doi copii ai mei de 9 si respectiv 5ani.Precizez ca mama mea nu-si aminteste cum a semnat acel act,deoarece inainte luase o pastila din mana surorii mele.Dar in urma semnarii actului de vinzare-cumparare rezulta ca mama mea nu a primit nici un ban,cu toate ca in actul de vinzare cumparare se precizeaza ca a incasat banii.Din acel moment am dat in judecata propria mea mama in disperare de cauza aducind dovezi ca pe durata locuirii impreuna cu ea la acceasi adresa am adus imbunatatiri sumstantiale la imobil.Am cistigat procesul,dar deoarece sa dovedit ca mama mea nu a incasat nici un ban,asa ca nu a avut sa-mi dea banii.Toti acesti ani mama mea asteptat macar un semn de viata din partea fiicei caruia ii vinduse casa,deoareca avea in acel moment propria proprietate la mica distanta de casa parintesca,si care nu a vrut decit sa o aiba pe numele ei,nelocuind nici intru-un moment in noua locuinta,mai mult de atit,lasind-o sa se degradeze si punind in pericol chir si viata mamei mele,deoarece se afla intr-o stare de degradare avansata,iar acoperisul sta pe punctul de a cadea.In aceeasi curte se mai afla o casa care nu afacut obiectul vinzarii deoarece a fost constuita dupa divortul parintilor mei si care in actele de vinzare-cumparare nu face obiectul vinzarii dar cum in acel act se stipuleza ca atit casa veche cit si terenul aferent au fost vindute rezulta ca nu ia-u fost lasate celeilalte case in care mama mea a locuit inca de la constructia ei din anii 1980 nici macar o iesire sau o ale de acces spre strada.Intrebarea mea este urmatoarea,cin cadastrul a facut documentele necesare vanzarii,nu au vazut existenta unei cladiri care nu faceau obiectul vinzarii,si daca nu au vazut cum se poate remedia situatia deoarece mama mea nu poate zbura de la casa pina la strada asa cum sora mea a insinuat dupa ce si-a vazut actele in mana