avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters20249

Activitate ContSters20249

Domnilor nu are sens sa va contraziceti lucrurile stau in mod clar pe intelesul tuturor pentru fiecare distinct atunci cand dobandeste o proprietate adica un lot de teren in suprafata de ...mp si o constructie edificata pe acel lot se inscrie si intabuleaza cu drept de proprietate in OCPI CARTEA FUNCIARA in baza actelor de mostenire, prin testament., succesiune - Cerificat de Mostenitor , iesirea din indiviziune etc efectuata prin BIROU NOTAR PUBLIC - AUTENTIFICATE CADASTRU -PROIECT - etc

sau - CONTRACT de VANZARE - CUMPARARE cu anexe CADASTRU -PROIECT - etc, efectuata prin BIROU NOTAR PUBLIC - AUTENTIFICATE .

Caz in care trebuie dovedita dobandirea proprietatii se face pe calea justitiei cu martori etc si hotararea judecatoreasca se intabuleaza in OCPI CARTEA FUNCIARA

caz in care sunteti proprietar de teren cu acte in regula liber de sarcini si doriti sa edificati o constructie in baza unui proiect avizat autorizat PRIMARIE prin PUD - PUZ - CERTIFICAT DE URBANISM - AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE - CARTE TEHNICA - schita de cadastru cu avizele necesare obtinute de la institutiile statului Roman - abilitate - care sunt prevazute in CERTIFICATUL DE URBANISM - insotit de planuri si documentatiile aferente dupa ce obtineti AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE valabila un an si doi ani prin prelungire cu plata taxelor aferente va apucati de construit respectand intocmai proiectul avizat executand constructia in regie proprie sau cu o societate - executant constructor - autorizat in domeniu cu personal calificat cu care incheiati un contract ferm chiar si autentificat prin BIROU NOTAR PUBLIC - AUTENTIFICATE conditii stipulate de lege prin intelegerea partilor cu respectarea PROIECTULUI si avizelor obtinute .

se intocmesc Procese verbale de receptie pe faze determinante - cand se termina constructie se incheie un PROCES VERBAL LA TERMINAREA LUCRARILOR la care participa beneficiarul - executantul constructor - diriginte si reprezentantul PRIMARIEI - SERVICIUL URBANISM - AUTORIZARE PE ZONA - CAZ IN CARE SE CONSTATA ca exista lucrari cu deficiente sau ramase de executat se INTOCMESTE ANEXA 2 la PROCESUL VERBAL se mentioneaza perioada de garantie 1-2 ani data la care se incheie PROCESUL VERBAL DE RECEPTIE FINALA

atentie la prevederile din :

Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, consolidata,

legea nr. 50 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii,

HOTARIREA Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora


Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996, republicata in 2006

respectand CODUL CIVIL si CODUL DE PROCEDURA CIVILA

PROIECT + AUTORIZATII +AVIZE trecut prin PUD + PUZ si CADASTRU insotit de procesele verbale de receptie la terminarea lucrarilor incheiat cu PRIMARIA , pentru constructie si actele de proprietate ale dobandirii terenului in suprafata de teren pe care figurati in ROLUL FISCAL si OCPI CARTEA FUNCIARA - CADASTRU toate fiind in regula se inscriu in OCPI CARTEA FUNCIARA cu drept de proprietate distinct :

1) - proprietar teren
2) - proprietar constructie

in termen de 30 de zile va inscrieti si constructie prin declaratie la PRIMARIE - SERVICIUL IMPOZITE SI TAXE in zona arondata.

bafta multa


DOCUMENTATIA CADASTRALA se poate intocmi daca constructia are proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor dat faptul ca partile sunt in litigiu trebuie sa cada deacord pe numele caruia se intabuleaza constructia sau urmeaza calea justitiei in partajare cantitativ sau valoric , cadastristul nu poate intabula un drept de proprietate al unei persoane - intabularea se poate efectua de catre parti - proprietarii directi sau printr-un birou notarial cand au toate actele. sa se prezinte la OCPI - CADASTRU - CARTEA FUNCIARA CU TOATE ACTELE SI LI SE VA SPUNE CE PASI AU DE URMAT
Caz in care ati intrat in posesia Procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor incheiat intre dvs si sotia dvs cu PRIMARIA loc ... incheiati si un Proces verbal de receptie finala a constructiei cu dirigintele de santier si Primarie va efectuati schita de cadastru si inscrieti in OCPI CADARU si CARTEA FUNCIARA - CONSTRUCTIA ATI REALIZATO IN REGIE PROPRIE sau printr-un contract de excutie constructie ?
cu toate actele dvs si ale sotiei dupa ce intabulati dreptul de proprietate o puteti partaja de comun acord pe amandoi sau cedati unul in favoarea altuia in baza unui act notarial si se intabuleaza pe numele unuia singur.
alfel efectuati expertiza tehnica judiciara etc.........
Răspuns la discuția Fise fiscale pe perioda CCC
Pentru perioada in care sunteti inregistrata in cadrul PRIMARIEI de unde apartineti nu vi se emite FISA FISCALA. v-a puteti adresa cu o cerere catre PRIMARIA de unde apartineti si va emite o ADEVERINTA care atesta ca sunteti in CCC si aveti o indemnizatie in suma de . de la data pana la data, la care atasati si CERTIFICATUL DE NASTERE al copilului, unde va este necesara.
Dl. dvs puteti sa fiti si asociat si administreator in firma dvs cu sau fara Contract individual de munca , caz in care faceti si pe vanzatorul si nu aveti contract asta nu inseamna ca incalcati vriun aticol de lege , daca la asta va referiti, motivat ca sunteti platitor pe impozit pe profit , caz in care aveti profit va ridicati dividente - numai ca acum s-a reglementat legislatia sa justificati venitul propriu - mai pe intelesul tuturor " din ce traiti" si trebuie musai sa va platiti singur prin societate sau direct la casa de sanatate si la CAS, pentru vechime in munca , asta se lamureste cu ITM si cu GARDA FINANCIARA, organele de control ANAF etc. - se cheama alicarea legii - spalare de bani - venituri ilicite - etc
O.U.G. nr. 6/ 2011, la care s-a emis si normele metodologice , conditii clare ptr tineri pana in 35 de ani care nu au mai detinut nici o ala societate se infiinteza un S.R.L. - D aport propriu 50 % , activitate de productie sunt accesptate 5 activitati - COD CAEN - va informati din norme si de la Camera de Comert .
Răspuns la discuția MASINA FURATA
pentru a a fi despagubita prin asigurarea casco , va sigurati ca ati bifat asigurarea si in caz de furt, cu raportul de la Politie , COPIE DE PE ACTELE MASINII, se intocmeste dosarul de despagubiri la firma de asigurari - depinde cum vad ei problema - important sa nu dezvoltati problema cu bulgaria.
Buna,
Intai de toate formulati contestatie in anulare, a acelei dispozitii direct catre PRIMARIE- Dl. PRIMAR- SERV URBANISM - IN TERMEN
LEGEA 554/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, civilmente cu functionarul care a semnat anularea si conducerea prin funtie si nume in clar art 16/ legea 554/2004, coraborata cu Cod. civ. Cod prc. civ si alte legi raportate la situatia de drept si de fapt a dvs.

Dupa ce primiti raspuns negativ va adresati instantei CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL LA TRIBUNALUL ARONDAT
consultati un avocat .
MARY
Răspuns la discuția Succesiune nefacuta din 1927
Buna,
In principiu - trebuie sa detineti actele ce fac dovada proprietatii de la inceputuri si succesiv la zi , Solicitati de la primaria arondata ANEXA 23 si ANEXA 24 , de la serviciul STAREA CIVILA - registru agricol .
- certificat fiscal - serviciul taxe si imozite cu istoricul proprietatii si modalitatea de plata .
Va prezentati la un birou notarial in zona arondata si dezbateti acum succesiune ce mostenitorii de drept si de fapt ai intregii masei succesorale si iesirea din indiviziune daca este cazul.
Buna,
Puteti infiinta din nou PFA , caz in care indepliniti conditiile care se cer din punct de vedere profesional - juridic si material
- profesional - atestat - licenta - autorizatie - viza la zi - institutia - corp din care faceti parte
- adeverinta medicala - apt profesional
- juridic - cazier fiscal si cazier judiciar fara probleme
- acte doveditoare profesional - facultate - licenta - cursuri etc
- acte spatiu unde desfasurati activitatea - contract de comodat sau contract de inchiriere valabil cel putin 2 ani
formularul de completat si plata aferenta taxa inreg ORC si ANAF