Buna ziua
O cunostinta mi-a cerut sa ii imprumut o suma de bani destul de mare si vrea sa imi dea in garantie o cambie de la o banca din strainatate, urmand sa facem un act la notar in acest sens.
Este posibil acest lucru? daca da sub ce forma?
multumesc anticipat pentru lamuriri
Buna seara
Ce inseamna daca hotararea de evacuare pronuntata, in care se spune ca este executorie si poate fi atacata cu apel in 5 zile de la pronuntare, este numita hotarare intermediara? Mai poate fi pusa in executarea, daca nu s-a declarat apel?
Multumesc anticipat
Buna seara
Am obtinut o hotarare de evacuare executorie impotriva unor persoane care ocupa casa fara titlu, dar avand domiciliile in aceea casa. Termenul de apel era de 5 zile de la pronuntare, zilele au trecut de mult iar pe portaljust nu apare mentiunea depunerii vreunui apel. Dupa redactarea hotararii si investirea cu formula executorie pot merge direct la executor? Mai am nevoie de incuviintare instantei pentru executare? Mai trebuie sa astept data de 1 martie sau sa fac notificare, avand in vedere ca toti cei ce urmaza a fi evacuati au fost citati legal in cadrul procesului, ridicand chiar pretentii impotriva mea, cu toate ca ocupau casa fara titlu legal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna seara
revin la acest subiect, deoarece fostii chiriasi m-au contactat cu propunerea de a incheia o conventie la notar prin care ei se obliga sa parasesca casa in 2 luni, eu in schimb urmand sa renunt la cererea de inchiderea a luminii (cei de la enel au aprobat cererea mea de debransare de la curentul electric a intregii case).
Am fost sfatuita sa introduc mentiunea ca aceasta conventie este titlu executoriu, ca sa nu mai fie nevoie de proces de evacuare, ci doar de aprobarea de punere in executare a titlului.
Credeti ca ma ajuta acest lucru, sau ei doar incearca sa ma faca sa nu le tai lumina?
Ce ma fac daca dupa 2 luni nu pleaca de buna voie?
Multumesc anticipat
Ce sa fac, sa semnez? am inteles ca incalca articolul 2384
clauza este in contractul aditional pe care urmeaza sa il semnez
Buna seara
In 2007 am luat un imprumut bancar pentru care mi-am ipotecat apartamentul. In conditile actuale, mi-au scazut veniturile si am solicitat sa ma amane la plata. Banca a solicitat sa fac refinantarea creditului si sa garantez cu o noua ipoteca pe casa (a 2-a). Citind insa actul aditional la credit si noul contract de ipoteca, o prietena avocat mi-a atras atentia ca s-a introdus o clauza care contravine noului cod civil, si anume: "In cazul indeplinirii necorespunzatoare, cu intarziere sau neindeplinirii oricareia dintre obligatiile asumate de Constitutor si/sau Imprumutat si/sau Garant prin prezenta Ipoteca si/sau prin Constractul de Credit, Banca poate declara scadent anticipat conform Contractului de Credit si poate incepe executarea silita a Imobilului, conform legii"
Prietena mea a spus ca nu mai se poate declara anticipat scadent un credit, prin noul cod civil.
Este adevarat?
Multumesc
Chiar daca constructia este ridicata in proportie de 90% in timpul casatoriei noastre?
Sotul meu a cumparat cu 2 ani inaintea casatoriei un teren, iar cu 2-3 luni inaintea casatoriei noastre a scos autorizatia de construire. Casa insa a fost finalizata la trei ani dupa casatoria noastra si am semnat amandoi procesul verbal de receptie. In cartea funciara insa figureaza numai el ca fiind necasatorit, cu toate ca am inscris si procesul verbal.
daca divortam casa va fi considerata bun comun? Am vreo sansa sa mi se atribuie mie casa sau am dreptul macar la despagubiri ptr ce am investit in casa?
Poate sa o vanda fara acordul meu?
Cat ar putea dura un proces de evacuare a fostilor chiriasi dintr-o casa restituita in natura. Mentionez ca aceasta i-a fost restiuita uchiului meu in anul 1999, iar eu am mostenit-o anul trecut. In casa locuiesc fosti chiriasi si rude de-ale lor fara a mai avea incheiat vreun contract de la data restituirii si pana in prezent, dar am inteles ca ii trimiteau niste bani unchiului (nu stiu daca toti sau numai unii). Am facut notificare prin executor sa elibereze intr-o luna, dar nu m-a contactat nimeni, iar termenul s-a implinit. Acum vreu sa ii dau in judecata pentru evacuare. M-ar ajuta sa grabesc acest proces daca mi-as face flotant acolo (nu domiciliul)?