avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Ina_2011

Activitate Ina_2011

Buna seara,
Am achiziționat o mașina second hand in Martie 2018, am declarat-o la primărie, dar nu am înmatriculat-o la DRPCIV. Știe cineva dacă exista vreo amenda in cazul acesta și contravaloarea acesteia?
Va mulțumesc.
la data angajării (2008) mi-a fost trecut greșit numele de familie in contractul de munca (cu o litera lipsa). Ma poate afecta aceasta eroare pe viitor?
Buna seara. Caz concret: in luna decembrie 2016, cu acordul angajatorului, au fost efectuate de catre un anumit numar de angajati aproximativ 35 ore suplimentare/angajat in intervalul luni-vineri, ore suplimentare care pana in prezent nu au putut fi compensate prin ore libere, intrucat nu a fost posibil, avand in vedere activitatea incarcata a societatii in perioada ianuarie-februarie a anului. De mentionat ca si in luna ianuarie 2017 au fost efectuate aproximativ un numar de 35-40 ore suplimentare/angajat tot cu acordul angajatorului. In cazul in care aceste ore suplimentare nu au putut si nu se vor putea compensa cu ore libere datorita volumului mare al activitatii societatii, angajatorul este obligat sa le plateasca? De precizat ca s-a solicitat plata acestora.
Multumiri!
Antecontractul nu a fost incheiat, ci doar un contract de rezervare al apartamentului. Se pare ca dezvoltatorul nu doreste semnarea antecontractului pana ce nu ies actele acestuia.
Caz concret

Acum 2 saptamani am incheiat un contract de rezervare pentru un apartament, dintr-un ansamblu rezidential nou (pe jumatate construit si vandut). Am achitat cu OP taxa de rezervare, in contul dezvoltatorului (persoana fizica). Am ajuns la banca pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii unui credit Prima casa, iar cei de la banca mi-au spus ca in situatia de fata imi pot preluat dosarul doar cu actele apartamentului (cadastru, intabulare etc) si antecontractul incheiat cu dezvoltatorul. Spre surprinderea mea am aflat ca dezvoltatorul inca nu are actele pentru apartamentul respectiv (sunt in curs de emitere), iar maine imi expira contractul de rezervare pentru acel apartament. Ce ma sfatuiti? Sa solicit restituirea taxei de rezervare (500 euro) sau sa semnez act aditional de prelungire a rezervarii? Problema este ca nu stiu exact cat dureaza cadastrul si intabularea, iar banca primeste dosarul doar complet.

Va multumesc.
Buna ziua

Exista posibilitatea efectuatii unei expertize financiar-contabile a unor obligatiuni externe (la purtator) - aur, obligatiuni verificate deja, care in urma expertizarii arheologice, s-au dovedit a fi reale? Ce fel de specialist poate efectua o astfel de expertiza financiar-contabila in vederea stabilirii valorii actualizate a acestor oobligatiuni?

Va multumesc!
Buna ziua. Cum pot intra in posesia actelor aditionale din perioada 2012-2014 (exemplarul 2), ca urmare a schimbarii functiilor si modificarii salariului? Mentionez ca am solicitat verbal de nenumarate ori departamentului de resurse umane si au spus ca voi intra in posesia lor, dar nici pana in prezent nu mi-a fost inmanat exemplarul 2 al acestor acte aditionale. Imi amintesc ca in perioada 2009-2010 am intrat in posesia unui act aditional (exemplarul 2) pe baza de semnatura si nu a fost nevoie sa il solicit verbal.
Buna ziua.
Acum 2 luni am achizitionat un telefon mobil Samsung Galaxy S4 mini de la un operator de telefonie mobila din Buc., impreuna cu un contract de 23 euro/luna timp de 2 ani.
La numai cateva zile de la utilizarea telefonului am constatat ca am probleme cu semnalul, m-am prezentat la magazinul respectiv si nu au stiu sa imi spuna despre ce este vorba. Precizez ca am 3 colegi de birou cu acelasi tip de telefon, dar nu au probleme de genul acesta. Mai mult decat atat, datorita faptului ca telefonul probabil cauta semnal mereu, bateria ma tine doar 7-8 ore, in conditiile in care nu am niciun fel de aplicatie activa si nici nu folosesc internetul absolut deloc.
Ce pot face in aceasta situatie? In baza garantiei se poate elibera un telefon nou? Ideea este ca nu as vrea sa il las in service la Samsung, pt ca nu am certitudinea ca ulterior voi ridica telefonul nou pe care l-am schizitionat sau ca nu i-au fost inlocuite alte componente noi.

Va multumesc.
Exista o limita de varsta (act normativ) pentru persoanele care efectueaza expertize contabile judiciare?

Limita de varsta in sensul limitei maxime, daca este reglementata prin lege o limita de varsta pana la care expertii pot efectua expertize juridiciare