avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate arturo

Activitate arturo

Bună ziua! Mama, în vârstă de 73 de ani a rămas fără vedere la un ochi , iar cu celălalt vede ff puțin.....asta după multe controale medicale la clinici din tara și operații.
Va rog sa mi spune-ți daca se încadrează pentru indemnizație și dacă are dreptul și la însoțitor?
Însoțitorul poate fi o persoana care este angajată cu norma întreaga?
Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija mea, ea neavând copii. A decis sa mi lase mie casă ei, undeva la țară, după moartea ei. Așa că a făcut Testamentul la notar, neavând cadastru nu s a putut face contract de vânzare cumpărare. Mătușa a moștenit tot tron testament tot de la soțul ei, decedat . Ea are doar frați și nepoți de la frații ei, mama fiind una din surori.
Voiam să vă întreb cât de sigur este acest act( testament) și dacă el poate fi atacat de cineva?
Răspuns la discuția Contestatie proba practica
Este vorba de un concurs organizat la nivel de institutie scolara. Doi candidati: candidatul X are nota mai mica la proba scrisa, candidatul Y nota cu 5 sutimi mai mare. La proba practica candidatul X primeste punctaj mai mare, iar candidatul Y mai mica. La punctajul final candidatul X este admis, iar Y respins. Desi in regulamentul concursului scria negru pe alb ca NOTA LA PROBA PRACTICA NU SE CONTESTA, candidatul Y contesta tot concursul, inclusiv proba practica a contracandidatului sau, ameninta ca va merge mai departe( probabil ISJ, justitie).
Ce sa faca candidatul X ? Un raspuns final nu se stie. Poate fi anulat concursul?
Buna seara!
va rog sa-mi spuneti daca proba practica din cadrul concursului de ocupare a unui post de muncitor intretinere poate fi contestata?
Răspuns la discuția Cursuri de calificare
Multumesc de raspuns! Ce document as putea studia si eu in legatura cu subiectul prezentat mai sus?
Buna ziua! In speranta ca am postat unde trebuie as dori lamuriri cu privire la urmatoarea situatie: un membru al familiei s-a inscris la un curs de calificare (padurar) cu durata de 5 luni- la un colegiu din tara.Se poate angaja in domeniul silvic in urma absolvirii acestui curs?
Multumesc!
Buna seara! In speranta ca am postat unde trebuie si ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi , va prezint problema cu care ma confrunt.
Un membru al familiei mele a aplicat pentru un job in strainatate la o agentie de recrutare, plasare forta munca in strainatate. Jobul descris de ei pare a fi foarte ok, insa nu stiu cat de multa incredere sa avem in aceasta agentie. Ei spun ca agentia este avizata de catre ITM si ca-Persoanelor inscrise li se completeaza contracte individuale de munca la o firma din Romania. Acestea se inregistreaza la ITM , dupa care persoanele angajate urmeaza sa efectueze activitatile in strainatate, achitandu-le 1.000 lei in Romania pentru necalificati si 1.200 lei pentru calificati, conform CIM, iar diferenta reprezentand diurna pentru delegarea in strainatate.
Da , masuratorile sunt avizate de OCPI , a fost deschisa carte funciara, iar pe actul de proprietate sunt 5400mp- la fel si pe actul cadastral.
Buna ziua! Parintii mei detin 5400 mp teren, undeva la marginea unui sat- mostenire de la bunicu. Dintre acestia 600 mp sunt intravilan. Nemaiavand cine sa lucreze terenul s-au hotarat sa-l vanda, astfel in baza actelor detinute au facut masuratorile planul cadastral. In urma masuratorilor s-a constatat ca terenul cu pricina are 14m latime, si nu 12m cum au masurat de cei de la primarie cu multi ani in urma- mentionez ca terenul a fost ,,arendat fara bani"unui vecin ( popescu) vreme de mai multi ani.Asa ca a aparut scandalul cu celalat vecin (xsulescu), el spunand ca de fapt cei 2 m sunt ai lui si ameninta cu datul in judecata.
Este nevoie sa-si mai faca griji parintii mei cu toate ca pe actul cadastral scrie foarte clar ca sunt 14m latime?
Si eu am fost contactat de cineva de la compania de asigurari, unde am si asigurarea de locuinta ..................., pt acelasi lucru - se castiga destul de bine din aceasta afacere dar, nici eu nustiu ce sa fac?