Buna ziua!
Am lucrat ca PFA pe mai multe contracte nestiind ca la unul din contracte trebuia sa platesc cas-ul la minim pe economie,eu platind la salariul realizat,acum mi-am suspendat PFA-ul si as vrea sa intru in posesia banilor de la CAS,unde am depus actele necesare la biroul de control,dar acestia ma amana de o luna ca sa nu-mi dea banii,spun ca nu au reusit sa solutioneze situatia desi am vb personal cu inspectoarea care se ocupa de dosar si am facut nenumarate drumuri la ei sa ma vada ca trebuie sa nasc poate asa-i sensibilizez.
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm situatie:am lucrat o perioada ca PFA si am facut plati mai mari la CAS,as dori sa intru in posesia banilor deoarece am suspendat autorizatia si vreau sa inchid contractul la CAS,dar acestia ma tot amana,nu vor sa-mi dea banii.
Multumesc foarte mult pt raspuns
stiu ca din acest concediu se opreste somajul si cas-ul la salariul minim,insa vreau sa va intreb daca se retine si impozit.
Multumesc!
Am rugamintea la dv sa ma ajutati in calcularea sumeleor aferente concediului medical
M-am angajat pe 06 dec 2010 pe un salar brut de 1230(pana atunci am avut pauza mai mare de 6 luni pe cartea de munca)deci luam in calcul doar lunile lucrate:
Dec - suma aferenta zilelor lucrate din 1230 brut
Ian - 1230 brut
Febr - din 09.02 CM,COD BOALA NORMALA
iar din 15 April am intrat in concediu prenatal
In speranta ca nu va deranjez foarte mult,am rugamintea sa ma ajutati cu un calcul al CM-ului,sumele nete pe lunile Febr,Mart,April
deoarece calculele mele nu coincid cu cele ale angajatorului,iar acesta refufa sa-mi dea o situatie detaliata,privind calcului concediului
Multumesc foarte mult!
Buna !!!
Iti raspund eu ca sunt in aceeasi situatie si m-am interesat la directia generala de protectie a copilului unde se depun dosarele pt indemnizatie
Beneficiezi de acest stimulent de 500 ron daca te intorci la serviciu si cu o zi mai devreme de a implini copilul 1 an sau poti opta pt stimulent direct fara ati lua ccc.
As putea beneficia de concediu prentatal in cond in care am lucrat la o firma 2 luni,apoi 2luni jumatate am fost in medical si de la jumatatea lunii acesteia ar trebui sa-mi iau prenatal?
Multumesc!!
Buna ziua!!!
am lucrat la o societate 2 luni dupa care am intrat in medical 2 luni jumatate,de la jumatatea acestei luni ar trebui sa intru in prenatal,pot benefiacia de acest concediu fara nici un fel de problema?in cond in care legislatia spune ca se face media pe ultimele 6 luni pe care eu nu le indeplinesc dar totodata spune ca beneficiez de cm daca ai cotizat la stat o luna iar in cazul in care nu se indeplineste stagiul de cotizare de 6 luni se ia in calcul media pe ultimele 4 luni in care sa virat CAS,din Cm se opreste CAS?
intreb deoarece administratorii societii nu stiu sa-mi dea foarte multe detalii referitor la ce taxe se percep din CM.