avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate Andra Banut

Activitate Andra Banut

Răspuns la discuția Partaj după succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa faceti dvs, succesiunea pe cale oblica. Dar in opinia mea nu este necesar acest pas. Ei nu trebuie sa faca succesiunea dupa sora dvs. pentru a putea realiza partajul cu dvs. E suficient sa obtina un certificat de calitate de mostenitor. Daca nu doresc sa faca nici acest pas (ieftin si usor de rezolvat la un birou notarial competent teritorial), atunci puteti introduce o cerere de chemare in judecata impotriva lor prin care sa ii obligati sa faca partajul.
Răspuns la discuția Testament intocmit in 2006
Din pacate pana la momentul la care va deceda matusa dvs nu veti putea afla pe cale oficiala daca aceasta si-a schimbat testamentul si care sunt noile prevederi.
In privinta bunurilor si investitiilor realizate de catre dvs, pentru a va proteja interesele ar trebui sa obtineti o declaratie de la matusa dvs prin care sa recunoasca investitiile realizate si daca se poate si valoarea lor. Contractul ar trebui sa aiba caracteristicile contractului de imprumut. Fiindca exista posibilitatea calificarii acestor investitii ca donatie, si in aceasta situatie nu veti mai putea obtine nimic din investitiile realizate, ci numai o eventuala cota din mostenire ce va revine conform legii.
Pentru investitiile realizate cu privire la spatiile inchiriate, amortizarea se calculeaza pe perioada initiala a contractului de inchiriere, chiar daca acest contract se va prelungi ulterior, incepand cu luna urmatoare urmatoare celei in care mijlocul fix amortizabil se pune in functiune.
Principiul de baza al legislatiei privind contributiile CASS este ca fiecare persoana trebuie sa plateasca in fiecare luna cel putin 5.5% din salariul minim pe economie. Astfel, in cazul in care obtineti venituri din chirii sub acest nivel, insa, daca aceste venituri insumate cu venituri din alte surse depasesc nivelul salariului minim pe economie veti achita contributia in cuantum de 5.5% din totalul veniturilor. Daca totalul veniturilor nu depasesc nivelul minim al salariului minim pe economie, atunci achitati 5.5% din valoarea acestui salar minim pe economie. In concluzie, informatiile indicate de catre dvs sunt reale. Temeiul de drept este art. 47 pct. 5 si urmatoarele din OUG nr. 88/2013.
Răspuns la discuția Rejudecare dupa casare
In mod normal, cauza se rejudeca cu luarea in considerare a indicatiilor date de catre instanta de casare. Dar asta nu inseamna ca solutia va fi favorabila in urma rejudecarii. Este important sa evaluati foarte bine strategia de aparare, si eventual sa incercati sa reparati greselile facute in cursul primei judecati prin prisma sentintei nefavorabile obtinute, daca au existat astfel de greseli.
In acest caz, problema trebuie rezolvata de persoana care a cumparat terenul de la dvs, insa cu siguranta veti fi introdus in proces si dvs. Datele pe care le-ati furnizat dvs sunt insa prea putine pentru a va da un raspuns complet. Astfel, trebuie stabilit cand s-a inscris in CF cealalta persoana care a cumparat de la dna notar. Pentru ca in mod normal, cand v-ati prezentat la notar cu cumparatorii, daca nu erati dvs in CF nu ati fi putut vinde. Pe de alta parte, dupa perfectarea contractului, aceasta mentiune este facuta de notar la CF imediat. Iar pe perioada perfectarii contractului, CF-ul imobilului este blocat. La modul cel mai general va pot spune doar ca instanta va hotara al cui contract si a cui inscriere in CF ramane valabila. Daca va fi a dvs, atunci nu aveti nicio problema. Daca in schimb se considera cealalta ca fiind inscrierea valabil facuta, atunci dvs va trebui sa restituiti suma primita de la cumparatori si sa va indreptati impotriva vanzatorului pentru a recupera suma pe care i-ati platit-o la momentul cumpararii terenului.
In aceasta situatie, cel mai bine ar fi sa mergeti la sectia de politie si sa intrebati care este stadiul dosarului. Eventual, ati mai putea depune o noua plangere impotriva acestei persoane. Din pacate, in opinia mea, fara ajutorul unui avocat care sa va urmareasca interesele nu veti avea foarte multe rezultate, fiindca daca pana acum politia nu a luat masurile necesare retinerii si arestarii suspectului, nu vor face foarte multe in acest sens nici de acum incolo. Iar daca veti insista, riscati sa obtineti exact contrariul a ceea ce doriti. In cazul in care nu va permiteti un avocat, puteti solicita organelor de politie sa va fie desemnat un avocat din oficiu, fiindca nu aveti cunostintele necesare pentru a va proteja interesele.
Răspuns la discuția Neplata impozitelor la primarie
In mod normal, impozitul este datorat de proprietarul imobilului. Daca sunt mai multi proprietari, impozitul este datorat de fiecare in raport cu cota pe care o detine. Daca dvs nu ati facut succesiunea dupa parinti, in prezent tot ei figureaza la Directia de taxe si impozite ca si debitori. In mod normal, succesorii dobandesc atat activul (adica bunurile) cat si pasivul (adica datoriile) celor pe care ii mostenesc. Cum intre frati, mostenirea se imparte in mod egal, in urma dezbaterii succesorale, fiecare dintre dvs. ati deveni coproprietari cu cote de 1/3 fiecare asupra imobilului compus din casa si gradina. Prin urmare, si impozitul (care este un pasiv al mostenirii) se imparte tot la 3. Problema este ca la Directia de taxe si impozite nu o sa puteti achita doar partea dvs din datorie pana cand faceti succesiunea. Daca faceti acum o plata, ar fi doar o plata partiala a intregului impozit, iar restul ar urma sa se mai imparta la 3 in urma succesiunii. Sfatul meu este sa faceti succesiunea si apoi sa va ocupati de achitarea impozitelor pentru a evita orice fel de problema.
Impotriva actelor si masurilor procurorului se poate face plangere la procurorul ierarhic superior. Prin urmare, as recomanda sa formulati o astfel de plangere. Daca si aceasta va fi solutionata nefavorabil, puteti sa va adresati instantei de judecata.
Ajungand in instanta, puteti invoca lipsa asistarii de catre avocat a mamei dvs. precum si de impartialitatea procurorului, ceea ce ar putea duce intr-un final la refacerea urmaririi penale de catre un alt procuror.
Este singura cale legala la care ma pot gandi. Dar nu as putea sa spun nimic despre rezultat, fiindca instantele si organele de urmarire penala sunt imprevizibile, ca sa fiu delicata. Succes!