Am deschis un proces in anul 2011. In cererea initiala am cerut obligatia de a face, evacuare si daune. Judecatorul m-a obligat sa timbrez doar suma de 20 lei cred 10 lei pentru obligatia de a face si 10 lei pentru evacuare.
Ulterior am primit ajutorul unui avocat care a si intrat in proces de partea mea, acesta suplimentand cererea propiu-zisa cu inca doua capete si anume revendicare respectiv daune pentru lipsa de folosinta. Avocatul partilor adverse a fost de acord cu suplimentarea cererii iar dl. Judecator m-a obligat la achitarea unei sume ce reprezinta un procent din valoarea spatiilor din imobil pe care le revendic, eu achitand aceasta taxa asa cum am facut cu precedentele doua. Intrebarea mea este daca dl. Judecator a admis toate cele cinci capete de cerere atat primele trei cat si ultimile doua adaugate de avocatul meu si daca eu pot cere prin avocat Instantei o incheiere de principiu sau in principiu de admitere a capetelor de cerere formulate in chemarea in judecata a partii adverse. Aceasta incheiere de principiu mi-a fost ceruta de un Notar in vederea suplimentarii unui Certificat de mostenitor.
Va multumesc.
Daca Instanta a dispus timbrarea pentru revendicare si lipsa de folosinta pe ultimii 3 ani, inseamna ca Instanta a admis aceste doua capete de cerere?
Totodata as dori sa stiu de ce nu a cerut si timbrarea pentru capatul de cerere prin care doresc si cheltuieli de judecata din partea partii adverse constand in onorarilul avocatului meu ? Acest fel de cerere nu se admite sau nu este timbrat?
Va multumesc pentru lamuriri.
Doresc sa stiu daca am cumparat un teren impreuna cu sotul meu cu care sunt in divort si in act sunt trecute doua afirmatii care la prima vedere sunt contradictorii ce sanse am sa castig la partaj 1/2 din respectivul teren?
In primul rand notarul a trecut ca terenul care se vinde este cumparat de X si Y soti in cote egale conf. art 30 din Codul familiei iar la clauzele contractului se arata ca ,, banii provin din vanzarea unei mosteniri a cumparatorului asa cum este aratat in C-V nr.000/1111 eliberat de Notar Pubic,,. Terenul este intabulat pe numele ambilor cumparatori.
Va multumesc.
Doresc sa stiu in cazul cand ma recasatoresc fostul sot mai este obligat la plata pensiei catre copiii rezultati in urma casatoriei cu el?
Ce pot sa fac daca plateste pensia alimentara o luna da o luna nu, o tine asa de cca 1 an?
Va multumesc.
Va rog daca ma puteti ajuta cu privire la aceste daune cominatori pentru lipsa de folosinta. Acestea se acorda pe ultimii 3 ani in urma de la data introducerii capatului de cerere catre instanta plus perioada pana la terminarea procesului sau se acorda pe ultimii 3 ani de la data terminarii procesului in urma. Am inteles ca aceste daune cominatori pentru lipsa folosintei sunt acordate de instanta oricum, existand o Hotarare Judecatoreasca in acest sens data de Curtea de Apel Brasov definitiva si irevocabila, daca detinatorul de drept al bunului a notificat verbal si printr-o reclamatie la Politie detinatorul de fapt al bunului. Va multumesc.
daca sotul meu a vandut o mostenire in timpul casatoriei iar cu banii rezultati a cumparat doua proprietati iar in contractele incheiate se mentioneaza ca banii sunt bani proprii ai cumparatorului dobanditi in urma vanzarii unei mosteniri, ce drepturi am eu la divort?
Mentionez ca avem doi copii minori iar in timpul casatoriei singurele bunuri imobile dobandite sunt cele aratate mai sus.
Ce inseamna custodie comuna a minorilor si ce reprezinta autoritatea parinteasca comuna ? Sunt diferite sau sunt doua termene similare unul pentru celelalt?
Este vorba de un divort cu doi copii minori ambii baieti si fostul meu sot doreste sa ia la el pe baiatul cel mare in varsta de 6 ani..
Nu sunt familiarizata cu acesti termeni de aceea va cer ajutorul
Va multumesc
ce reprezinta custodie comuna si referitor la locuinta sotia nu detine o casa si nici frati sau parintii acestia din urma renuntand la drepturile lor in favoarea fratilor lor. eu detin momentan o casa proprietate mostenita de ala parintii mei
Avem 2 copii rezultati in urma casatoriei. Unul cel mare de 5 ani si 8 luni, iar cel mic de 1 luna. Datorita unor neintelegeri ne-am despartit in fapt de cca5 - 6 luni. Doresc sa stiu care sunt sansele de a primii custodia permanenta a fiului cel mare si care sunt conditiile maximale necesare pentru ca instanta sa dispuna ca fiul meu sa fie crescut si educat de mine. In momentul de fata rudele sotiei imi interzic orice contact cu fiul meu cel mare. doresc chiar si examenul pshiologic in ce consta si daca este necesar a fi facut inainte de actiunea de divort ?
Va multumesc pentru ajutor si lamuriri.