avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate siladi

Activitate siladi

Un subcontractant al unui operator economic poate la randul sau sa resubcontracteze o parte din ceea ce a subcontractat.(este vorba de un contract de servicii - incheiat prin licitatie conf.og 34/2006).
Multumesc ptr.raspuns!
Speta: partaj bunuri comune
Reclamantul in cererea de partaj solicita partajarea unei case prin atribuirea in natura acesteia si constatarea contributiei de 100 % la achizitionarea casei.
Parata in intampinare este de acord cu atribuirea in natura Reclamantului a casei dar solicita instantei sa constate ca nu e adevarata sustinerea Reclamantului ca la achizitionarea casei ea a avut contributie de 100 % , lasa la latitudinea instantei sa stabileasca cotele respective.
Parata in cererea reconventionala mentioneaza ca mai este un bun comun , un autoturism, si solicita sa-i fie atribuit Reclamantului fiindca el il are in posesie si il foloseste.
Care este si cum se calculeaza taxa de timbru pentru Parata?
E legal si care este temeiul ca si Paratul sa plateasca aceeasi taxa de timbru ca si Reclamantul, respectiv 3% din valoarea tuturor bunurilor comune, casa si autoturism? Parata a platit 3% pentru autoturismul din cererea reconventionala iar instanta i-a pus in vedere ca trebuie platit si pentru casa .
Buna ziua, am o intrebare , parintii mei au fost expropiati de un teren pentru constructie autostrada astfel pentru o suprafata de teren am primit toate documentele si s-a facut inscriere si la Cartea Funciara in anul 2009 dar nici pana acum nu am primit despagubirea.
Anul trecut, 2012 ne-am trezit ca s-a mai facut o expropiere ptr o suprafata mica dar de care noi nu stim nimic si culmea ne-am gasit in hotaraea de guvern dar la taxe si impozite tot noi suntem, am si platit impozit iar la Cartea Funciara la fel tot noi.
Am cerut de la CNADR explicatii , actele de expropiere si ne au spus ca este hotararea dar eu nu pot sa ma duc la primarie cu hotararea si la Cartea Funciara.
As vrea sa-i dau in judecata si pentru faptul ca nu stiam de ultima expropiere, de despagubiri ce sa mai spun...Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc taxa de timbru si unde sa ma duc la tribunal sau la judecatorie, oricum am auzit ca sunt niste termene..
Multumesc mult pentru ajutor ca nu imi vine sa cred ce ni se intampla....
Răspuns la discuția datorie bancara pers decedata
Si eu am avut o situatie asemanatoare si am intrebat mai multi juristi si nu m-au ajutat cu nimic.
Iti voi spune ce am facut...tatal meu avea un credit de vreo 8000 lei, nu am stiut de el doar mama dar nu au vrut sa ne spuna sin nu am gasit documentele respective. Cand a facut creditul tata avea 61 ani si teoretic ar fi trebuit sa garanteze cu ceva sau sa faca asigurare de viata. Creditul era la Banca Romaneasca, de teama si cinsititi ne-am dus si am anuntat banca ca a murit tata si ce sa facem, la agentia de unde a luat creditul. Cei de acolo ne-au spus ca trebuie sa platim. Ok am inceput sa platim desi mi se parea ceva necorect.De ce banca nu si-a luat garantii? Pana cand la plata unei rate , m-am plans la functionara bancii care imi lua bancii si aceasta mi a cerut mai multe informatii si asa am aflat ce nici un asa zis jurist , avocat pe care i-am consultat nu au stiut sa-mi spuna sa ma sfatuiasca:
1. Sa nu incep dezbaterea succesiunii timp de 3 ani dar atentie dupa 2 ani de la moartea persoanei daca faci succesiunea platesti impozit ( cred ca de 3%) din valoarea succesiunii.Eu am asteptat si cu o zi inainte de implinirea a 2 ani de la moartea tatalui am dezabatut succesiunea la notar.
2. Tot functionara mi-a zis sa nu mai platesc si daca am depus copie dupa certificatul de deces e ok.
3. Nu am mai platit iar banca a apelat la o firma de executari care imi tot trimitea notificari sau ma suna, pana intr-o zi cand le-am raspuns si cand m-au intrebat cum pot vorbi cu tatal meu le-am raspuns obraznic ca il gasesc pe aleea principala la cimitirul Bellu acolo pot sa stea de vorba si sa nu ma mai plictiseasca pe mine.
4. Din acea zi nu s-a mai intamplat nimic si au trecut 2 ani....
Asa ca eu cred ca bancile merg la intimidare si din ce am mai citit si eu atat timp cat nu faci succesiunea nu prea au ce sa-ti faca.
Dar poate vreun jurist bun ma poate contrazice.... eu nu l-am gasit si am facut asa cum am spus mai sus.
Bafta,
Discuție poprire
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, firma la care sunta sociat si administrator a garantat cu un bilet la ordin un contract, eu am fost plecat din tara in perioada contractului si alt asociat s-a ocupat de activitatea firmei. Concluzie: m-am trezit eu ca administrator si asociat al firmei executat pentru acest bilet la ordin semnat de mine pentru o suma exorbitanta, ordinul era pe firma, toate datoriile pe firma. Am fost la executor am depus un dosar cu toate platile pe care le-a efectuat firma iar el nu a spus nimic doar mi-a cerut sa-i spun daca in afara de bunurile pe care le am impreuna cu sotia mai am altceva. Tot ce am cu sotia, un apartament care nu este achitat fiind in obtinut cu credit in rate si o rabla de masina. Azi cand s-a dus sotia sa plateasca rata la credit banca nu avrut sa-i ia banii motivand ca am contul blocat. Ma intreb cum pot s am un cont blocat cand nu este contul meu ci este un cont pentru plata creditului de la banca respectiva. Imi poate spune cineva cum pot sa platesc rata la credit si cum e posibil sa inceapa o executare silita impotriva mea ca administrator si asociat pentru ca am semnat un bilet la ordin. Normal nu este doar firma executata si pe urma daca se dovedeste vina mea sa fiu eu? Si de ce este excutata si sotia cand bunul luat in credit este pe numele amandorura, nu s-a facut partaj?
Ce legi sunt in tara asta ?
Va multumesc mult.
Daca lichidatorul nu a indeplinit obligatia de a notifica debitorul ca s-a deschis procedura insolventei si creditorul nu a facut cererea de inscriere a creantei sale in tabloul creantelor, termenul limita de inregistrare a trecut cu 40 zile , mai poate creditorul sa-si inscrie creanta sa in acest tablou. Mentionez ca titlul executoriu al creditorului consta intr-o hotarare judecatoreasca definitiva .Poate fi tras la raspundere lichidatorul ca nu si-a indeplinit obligatia de a notifica toti creditorii?
Va multumesc pentru raspuns si ajutor.
Am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila prin care societatea unde eram angajat a fost obligata la intocmirea contractului individual de munca in scris, la inregistrarea vechimii in munca pentru o perioada din urma si la plata salariului dar neprecizandu-se valoarea salariului ce ar trebui sa-mi fie platit, la plata contributiilor legale catre stat dar nici aici instanta nu a spus nici ce contributii si nici ce valoare. Din aceste motive firma ma duce cu vorba ca nu stie cum sa execute, ce sa - mi plateasca, ce sa-mi scrie in cartea de munca? Cum pot cere societatii sa puna in executare aceasta sentinta ? Eu am domiciliul in jud.Giurgiu si firma are sediul in Bucuresti, la ce executor sa ma duc la unul din Giurgiu sau din Bucuresti ? Pot sa ma duc direct la ITM Bucuresti?
Multumesc pentru raspuns, am mai aflat si eu cate ceva dar am inteles ca trebuie sa platesc si o taxa de timbru daca contest recunoasterea de paternitate si va rog daca stie cineva cat este de mare aceasta taxa.
Dar un test de paternitate solicitat in instanta cam cat costa?

Multumesc mult celor care imi dau un sfat, o idee.

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati deoarece am facut o mare prostie... la cativa ani dupa divort m-am impacat pentru o perioada scurta de timp cu fosta sotie dar nu a mers si ca atare ne-am despartit . Si ..soc dupa vreun an de la aceasta despartire ma suna sa-ma anunte ca am un copil. Acum e om cu frica lui Dumnezeu si cu multa prostie si ceva dragoste la mijloc, am recunoscut copilul de buna voie prin declaratie la notar.
Dupa un an jumatate de la recunoastere, dna. nu m-a mai vrut sa fiu langa ea si copil, desi eu imi doresc acest lucru, si ne-am despartit iar acum m-a dat si in judecata si citez din cerere ca sa-i se incredinteze copilul ei spre crestere si educare iar eu sa platesc pensie de intretinere pentru copil.
Acum as vrea sa-mi dati un sfat , eu sunt de acord cu ce vrea ea, ca dragoste cu de-a sila nu se poate dar as vrea sa fiu sigur ca este copilul meu, pot cere instantei sa se faca un test de paternitate si pot cere instantei sa o oblige pe mama daca tot sunt eu tatal sa poarte copilul numele meu (acum copilul desi e recunoscut de mine mama nu a vrut sa-l treaca pe numele meu sau sa poarte si numele meu). Va rog mult si va multumesc.