avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate alexandruandu

Activitate alexandruandu

Răspuns la discuția divort-partaj
Bunurile nu se impart neaparat la jumatate (chiar daca este vorba si de un minor). Daca unul dintre soti cere mai mult de 50% si poate demonstra ca a avut venituri mai mari decat celalalt, atunci va avea castig de cauza.
Este vorba despre doua actiuni principale, divort si partaj, nu de una singura, iar celelalte sunt capete accesorii (incredintarea minorului, etc). Sunt practic doua dosare cumulate intr-unul singur. Nu stiu ce sa va spun in legatura cu cele 30 de zile. In cazul meu a durat vreo 3 saptamani pana cand s-a inregistrat dosarul (si la apel, si la recurs) si s-a dat primul termen de judecata.
Răspuns la discuția schimbarea numelui dupa divort
Din moment ce sustineti ca ati cerut pastrarea numelui din timpul casatoriei, iar sotul este de acord, nu inteleg care este problema. Instanta probabil a acceptat cererea prin care solicitati pastrarea numelui. Veti primi acasa hotararea in care se va specifica si acest aspect.
Si eu sunt in proces de divort/partaj (in faza de recurs), iar termenul de apel, respectiv recurs a fost tot de 15 zile (de la comunicare). Daca ar fi fost doar un proces de divort termenul ar fi fost de 30 de zile, insa actiunea este de divort SI partaj.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Dvs. ati prezentat chitantele reprezentand pensia de intretinere, insa nu puteti sti ce se intampla daca incetati sa mai platiti aceasta pensie, chiar daca deschideti un cont pe numele copiilor, caz in care nu ati putea fi acuzat de rea credinta. Insa legea de multe ori este interpretabila si mai bine evitati... Cel mai bine ar fi sa platiti in continuare pensia, pt ca fosta sotie sa nu aiba de ce sa se mai lege, iar banii pe care dansa ii refuza sa ii puneti intr-un cont pe numele copiilor. Fosta sotie probabil a vazut ca nu are castig de cauza daca refuza banii, iar acum probabiul ca vrea sa va aduca in stadiul in care sa nu mai platiti.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Atata timp cat copiii sunt minori, mama este cea care trebuie sa aiba acces la pensia de intretinere. Chiar daca dumneavoastra aveti intentii bune si doriti sa deschideti un cont pe numele copiilor, puteti face acest lucru dupa ce ei vor deveni majori (puteti si acum, dar asta ar insemna sa depuneti banii un cont separat fata de cel in care trimiteti pensia de intretinere). Tineti cont de faptul ca fosta sotie va poate actiona in judecata daca nu platiti pensia doua luni consecutiv! Presupun ca relatiile dintre dvs si dansa nu sunt foarte bune si ar putea chiar sa va intinda o "capcana" prin refuzul de a primi banii. Cel putin dumneavoastra veti avea constiinta impacata pentru ca v-ati facut datoria fata de copii!
Dvs. deja aveti un proces care are ca obiect, printre altele, si stabilirea pensiei de intretinere. Prin urmare, nu puteti introduce o noua actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere.
Dupa ce instanta hotaraste cuantumul pensiei de intretinere (ma refer la o hotarare def. si irev.), se poate introduce eventual o actiune de marire/micsorare a acesteia (si nu este cazul dvs., deoarece vi s-a acordat procentul maxim), iar in acest caz pensia micsorata/majorata se plateste de la data introducerii actiunii. Incercati o discutie amiabila cu sotul, poate va intelege ca un copil are nevoie de multe. Pana la urma, este si copilul lui.
Răspuns la discuția DIVORT LA NOTAR
Se poate divorta la notar daca atat dumneavoastra, cat si sotul sunteti de acord si nu aveti copii minori. Nu conteaza de cat timp sunteti casatoriti.
Din cate am inteles, sotul are contract pe o perioada determinata. In acest caz, din cate stiu, pensia alimentara se calculeaza la salariul minim pe economie. Nu sunt avocat, nu vreau sa va induc in eroare, dar eu stiu ca pentru stabilirea pensiei se prezinta contractul de munca. In lipsa acestuia, pensia alimentara se stabileste la minim pe economie. Oricum, cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.
Ati spus ca sotul este marinar si plateste pensia alimentara la minim pe economie. Are contract de munca? Si daca da, pe ce suma?