Mulțumesc pentru raspuns,problema este ca încă nu am decis să apelez la serviciile unui avocat, vroiam doar să știu ce documente să le solicit pentru dovada certă a cesiunii și mai ales dacă pot refuza să-mi pună la dispoziție o copie după actul(contractul) de cesiune. Mulțumesc mult.
Bună ziua, am fost notificat de către cei de la Top Factoring de faptul că un debit catre Orange Romania a fost cesionat unei societăți de profil din Cipru. Le-am solicitat verbal(la telefon) să-mi transmită toate dovezile certe referitoare la cesiune inclusiv o copie după actul de vanzare a acesteia.Mi s-a răspuns că nu am dreptul să obțin aceasta copie întrucât este confidențial.Daca ajung in instanță cu aceasta problemă, ei nu sunt obligați să facă dovada certă a cesiunii tocmai prin punerea la disp.instanței inclusiv a copiei după actul de cesiune și implicit si la dispoziția mea(a avocatului meu?Ce af mai trebui să oe solicit inainte de a mă hotărâ să apelez la serviciile unui avocat? Mulțumesc anticipat pt.raspunsuri.
Bună ziua, am o creanță rezultată in urma închiderii a două abonamente Orange ce a fost cesionată unei firme din UE reprezentată in România de catre Top Factoring.
Am solicitat o copie a contractului de cesiune a creanței și mi s-a răspuns că nu sunt obligați să facă acest lucru. Este corect sau nu?
Mulțumesc anticipat pt.raspunsuri.
Multumesc tuturor pt.interesul aratat! Cred ca nu m-am exprimat destul de concis: in 19.08.2005 am semnat o cerere de emitere a unui card ERS(la vremea respectiva) pt.un credit de vreo 872 lei(aprox.). In 25.06.2012 semnez un act aditional la "contractul de credit din data de 25.08.2005"(ATENTIE!!).Dupa refuzuri si mizerii tipice ERS-EFG-ERB(actualmente) ma trezesc executat silit in baza "contractului"din 19.08.2005 care defapt este intitulat "cerere de emitere a unui card de credit", este semnat de mine si vazatoarea altex din mag.respectiv si nici macar nu are vreo stampila pe el(apropos, ce caracter de act comercial are o hartie fara stampila?) si atentie iar, actul aditional la "contractul din 25.08.2005", prin acest act aditional suma declarata scadenta la data de 25.06.2012 era reesalonata(defapt refinantata). Eu le-am cerut sa-mi trimita o copie dupa acel,repet acel contract din data de 25.08.2005 si ei imi tot trimit copia dupa cererea de emitere card din 19.08.2005!! Deci faptul ca actul aditional a fost incheiat in baza contractului din data de 25.08.2005, contract care se pare ca este inexistent, nu duce automat la nulitatea actului aditional semnat la 25.06.2012? Faptul ca am semnat de buna credinta acel act aditional tocmai in baza faptului ca chipurile ar exista un contract semnat de mine, de care eu probabil uitasem, nu reprezinta o infractiune de inselaciune si fals in acte?
Despre contestatie ce sa zic ca nici nu am avut timp sa ma dumiresc, am primit o tona de hartii deodata, la vreo 3 luni de la pronuntare si scrie "fara cale de atac"!!
Eu as vrea sa fac macar o plangere penala impotriva nesimtitilor de la ERB si nu vreau deloc sa ma fofilez de la plata creditului; am cerut si protestat impotriva manierei abuzive si grotesti in care inteleg sa-si trateze clientii ,aparati de legislatia permisiva in vigoare si sub ïnalta obladuire"a insusi d-lui Isarescu care se intristeaza de cate ori se fac presiuni asupra sist.bancar in cea ce priveste transparenta si corectitudinea in relatiile cu clientii!
Scuze, m-am cam intins dar va rog foarte mult exprimati-va parerea asupra celor expuse mai sus.Multumesc anticipat si va doresc toate cele bune!
Buna ziua tuturor,
Acum doi ani si ceva am semnat,de buna credinta un act aditional la contract credit cu ERB Retail Services in care se face referire defapt la contractul de credit inexistent!! Adica spune"contractul de credit incheiat la data de 25.08.2005"care defapt nu exista!!Culmea e ca au obtinut executarea silita pe baza cererii de credit din 19.08.2005!!!! si a actului aditional la la "contractul de credit din 25.08.2005"Este asta o inselatorie si fals in acte?Pot face plangere penala daca cei de la ERB refuza sa suspende/inceteze executarea silita asupra mea? Multumesc anticipat pentru raspuns si va felicit pentru tot sprijinul benevol pe care il acordati noua, ïgnorantilor"in ale legii=D>
Buna ziua, sunt presedintele unei as.de proprietari si dorim sa instituim un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra unui apt. care are urmatoarea situatie juridica: debitorul locuieste in el si are conform extrasului de cf "drept de uzufruct viager" iar mama dansului are"drept de nuda proprietate cu titlu de drept donatie asupra apt.."Pe cine trecem in cererea de inscriere a privilegiului si implicit actionam ulterior in instanta pt.recuperarea debitului? Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune!
Este legala amplasarea de camere de supraveghere in interiorul unei hale de productie ,pentru supravegherea angajatilor? Ce legi stau la baza unei astfel de optiuni? Va multumesc anticipat.
Dupa cum cred ca stiti, subsolul tehnic si implicit toata instalatia de alimentare cu apa, incalzire ,canalizare , etc. face parte din partile comune ale scarii (blocului) si ca atare toti proprietarii de apt. de pe scara respectiva SUNT OBLIGATI sa contribuie la reparatie proportional cu cota-parte detinuita din totalul partilor comune! Comitetul executiv are dealtfel OBLIGATIA sa efectueze astfel de reparatii in cel mai scurt timp posibil tinand cont de focarul de infectie creat de refularea dejectiilor menajere! Solicitati in scris presedintelui asociatiei efectuarea cat mai rapida a reparatiilor necesare.Nu poate fi vorba de nici in orgoliu, este in caz major care pune in pericol sanatatea locatarilor de pe scara si nici nu poata fi pusa in discutie contributia partiala a unora sau altora la plata lucrarii.
Am avut(si am inca) aceiasi problema la blocul pe care il reprezint, va sugerez sa curatati foarte bine conducta de evacuare incepad de la cea mai apropiata gura de vizitare dinspre caminul colector si in sens invers(am folosit un cablu de otel cu o perie de sarma) si am desprins de pe conducta bucati de grasime intarita de marimea unui sapun de casa(ca sa zic asa)! Daca inlocuiti(consolidati) bine toate coturile si creati o panta de scurgere cat de cat, dar mai ale daca curatati bine conducta de evacuare spre caminul colector, rezolvati cat de cat problema.Am si eu aceiasi problema cu nivelul caminului fata de restul retelei colectoare.Consider ca furnizorul de apa local are datoria sa rezolve acest aspect intrucat caminul si reteaua de canalizare sunt deservite de el, mai ales ca in pretul apei este inclus si serv. de canalizare.Va doresc succes deplin si rabdare multa! Cu stima, Basarab S., presedinte asociatie.
In momentul lichidarii de la vechiul loc de munca, angajatorul are dreptul sa retina orice suma din drepturile salariale ce se cuvin, in contul unui debit existent ? Multumesc mult.