avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate stefanel123

Activitate stefanel123

Discuție Demisie fortata
Buna seara,
Am o intrebare.In urma cu un an, fostul angajator mi-a solicitat demisia(mai pe scurt mi-a pus foaia de demisie in fata) fara a prezenta un motiv clar.La momentul respectiv,pe baza unor promisiuni verbale de prezentare a motivelor pentru care s-a inaintat aceasta demisie(mai concret o solicitare a demisiei din partea mea), am semnat(probabil am gresit fundamental).Intrebarea mea este daca pot solicita din punct de vedere legal angajatorului proba concreta a potentialei vinovatii si daca exista posibilitatea unei actiuni in justitie pentru respectiva actiune?
Multumesc
Buna ziua,
Conform adeverintei stagiu de cotizare, pentru perioada de munca cu fractiune de norma, apare mentiunea de cotizare la buget din partea angajatorului 0, respectiv tip asigurare CTMP.
Intrebarea mea este daca aceasta inseamna ca angajatorul nu a varsat la fondul de pensii sau altceva?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Intrebare
Bine,dar asta in contextul in care se poate proba asta.....sau?
Discuție Intrebare
Buna seara,
In contextul in care am lucrat la negru(ma refer la faptul ca contractul este formulat cu ratie de doua ore si eu in realitate am lucrat 8,fara sporurile pentru noapte,sau sarbatori legale), exista posibilitatea de a incheia raporturile de munca prin demisie fara preaviz in cazul gasirii unui alt loc de munca?
Multumesc.
Buna ziua,
In cursul zilei de ieri am primit un telefon la locul de munca de la un membru al famililiei,in contextul in care specificul locului de munca nu permite utilizarea telefonului personal.Ulterior,am fost sunat de catre patron care mi-a imputat continutul acelei convorbiri, in conditiile in care nu exista un ROI care sa precizeze posibilitatea ascultarii telefoanelor si sau imposibilitatea de a purta o scurta conversatie.
E legala aceasta atitudine?
Cu multumiri.
Răspuns la discuția Angajare.Adeverinta apt de munca?
am inteles,va multumesc mult pentru informatii.
Răspuns la discuția Angajare.Adeverinta apt de munca?
Inscrierea initiala exista,ma refer,mai exact daca trebuie platita cotizatia din urma de cand e sau pur si simplu se face o reinscriere si atat?
Buna seara,
In cazul in care angajatul nu este asigurat medical la un medic de familie, si angajatorul solicita o adeverinta apt de munca,care sunt solutiile?
Va multumesc
Discuție Discriminare?
Buna ziua,
Adresez o intrebare raportata la o situatie concreta
Exista posibilitatea interzicerii accesului intr-un loc public(ma refer la un spatiu de tip cafenea,club,pub ,etc) fara o motivatie concreta si cu refuzul de a oferi explicatii(cu o expresie de tip tu nu ai voie si atat).De asemenea as dori sa stiu daca exista o reglementare legala in baza careia sa pot adresa o solicitare legala asupra acestui aspect.
Va multumesc.
Buna ziua,
In urma mostenirii beneficiez de 75% dintr-un imobil(mentionez ca exista intabulare si respectiv extras CF pentru acest fapt)
Intrebarile mele sunt:
- Exista posibilitatea emiterii unei procuri notariale care sa permita celuilalt mostenitpr sa vanda imobilul?
-Daca da, celalalt mostenitor poate pretinde intreaga valoare a acelui imobil?
-Care este pretul acelei procuri?
-Exista posibilitatea ?Daca celalalt mostenitor este sustinator legal,de a dace o mentiune privin obligativitatea sustinerii pana la vinderea acelui imobil, urmand ca costurile sustinerii sa fie deduse din suma care imi revine?
Multumesc