O persoana are 2 apartamente. Pe unul se afla o ipoteca de rang 1, iar pe celalalt ar dori sa-l dea fiicei, cadou de nunta, care s-a casatorit de curand.
Cum este mai bine sa procedeze? Sa-i faca o donatie(pt. a nu-l include pe ginere) sau sa incheie un contract de vc?
In cazul in care, ipotetic vorbind, valoarea ipotecii ar scadea, banca ar putea cere anularea donatiei sau a contractului?
Cum este mai bine sa faca?
Doresc sa donez unei nepoate, care s-a casatorit de curand, o casa. Nepoata este venita in tara de cateva zile si nu si-a schimbat buletinul, Se pot incheia actele numai cu certificatul ei de casatorie?
Intr-un contract de ipoteca este prevazut faptul ca, Garantul-Ipotecar cesioneaza in favoarea Creditorului Ipotecar '' orice drepturi reprezentand eventualele despagubiri privind bunul ipotecat, datorate mie de catre societatea de asigurari''.
Ce include ''orice drepturi''? Nu inteleg.
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. Cu toate ca presedinta asociatiei a fost informata asupra faptului ca in imobil nu locuieste nimeni, lunar, sunt trecut la intretinere cu pierderi de apa, gunoi si plata doamnei de la asociatie. Este legal?
Am un credit ipotecar in derulare la care am inregistrat restante pe doua luni.
Desi am achitat ratele pe cele 2 luni restante + 2 rate in avans, sunt sunat de banca si mi se spune ca sunt din nou restant, intrucat a fost oprita asigurarea imobilului pe doi ani de zile, pe care n-am achitat-o.
Nu am pastrat chitantele ca sa verific acest lucru, dar nu pot sa nu ma intreb:
- n-ar fi trebuit sa mi se trimita o instiintare/notificare din partea bancii/societatii de asigurari cu privire la acest aspect?
- cum de m-au lasat atata timp fara sa achit?
- cum imi demonstreza dansii ca n-am platit? Prin simplul fapt ca mi-au oprit banii?
Astept un sfat.