avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Misogina

Activitate Misogina

Buna ziua
va rog sa-mi recomdatati, in mesaj privat,un avocat specializat in procese de fond funciar, care poate sustine o cerere de recuzare judecator de judecatorie, are principii etice si morale sanatoase pe care si le respecta... si sa nu aiba onorarii astronomice :)
multumesc anticipat!
buna seara,

va rog sa ma ajutati cu o sugestie:

am semnat in urma cu 3 sapt un PV de delimitare si tarusare pt drum de acces +teren (faneata si padure) ca urmare a punerii in posesie de catre comisia locala de fond funciar ( in baza unei Hot Jud Def si irev). persoana care a folosit o parte din teren si implicit drumul de acces are construit un gard lung peste proprietateaproprie si o bucata de 6 m pe proprietatea mea-adica 6 m cat are latime drumul de acces. Aceasta persoana (vecin de proprietatea mea)care a folosit abuziv terenul-si dupa sentiinta judec pana la punerea in posesie - a semnat PV de delimitare si tarusare, iar primarul i-a facut o notificare prin care ii punea in vedere sa darame cei 6 m din gard pana la 1 nov 2016. nu s-a intamplat nimic si astazi gardul este in picioare si eu nu pot ajunge la proprietatea mea deca cu elicopterul.
ce-i de facut? ce mai poate face primarul sa-l determine sa strice gardul ca eu sa-mi pot folosi proprietatea , vreau sa o vand si nu pot duce cumparatori acolo pentru ca nu avem pe unde intra?
multumesc
buna ziua,

am 2 intrebari daca cineva doreste sa ma ajute cu raspunsuri:
1. certificatul care atesta calitatea de mostenitor se elibereaza dupa cat timp de la dep documentelor;

2. in cazul succesiunii deschise la notar de mostenitori, daca s-au inceput demersurile dupa 1,2 ani de la decesul celui mostenit se platesc taxe notariale mai mari si impozit de 1% pe bunuri (mobile si imobile) din masa succesorala?

multumesc!
Buna ziua,

am un titlu de ptoprietate eliberat de comisia judeteana de fond funciar, in urma unei sentiinte judecatoresti definitive; comisia locala de fond funciar trebuie sa ma puna in posesie dar nu reuseste pentru ca la prezentarea la fata locului, cel care foloseste abuziv terenul este violent si politia nu-i face nimic;
am hotarat sa merg cu executor judecatoresc iar comisia locala de fond funciar a zis ca plateste ea cheltuielile si onorariul executorului
intyrebarea mea este cum plarteste comisia/primaria onorariul, in ce baza legala executorul recup[ereaza de la primarie c/v onorariului si chelt de executare deoarece suma ar fi cam mare-in jur de 5000 lei, pentru ca eu ca pers fizica nu-mi p[ermit sa platesc acesta suma
buna seara,
avand la baza o sentiinta judecatoreasca definitiva si executorie, primaria comunei unde se afla terenul-padure nu a reusit sa puna in posesie proprietarul-mostenitor de drept, deoARECE cel care folosea terenul in mod abuziv era fff violent.DE MENTIONAT nu exista o cale de acces pana la teren -legal inregistrata (in acte).
persoana care a folosit abuziv terenul-am inteles de la un vecin ca a taiat arbori din padurea respectiva. mostenitorului ii este foarte frica , la fel si primarului sa mearga acolo deoarece cel care foloseste abuziv terenul-padure a fugit dupa ei cu furca. si au incercat de multe ori si au facut foarte multe note in care au trecut ca nu pot pune in posesie mostenitoruil de drept.
intrebarea mea este: daca merg cu executor -impreuna cu mostenitorul de drept pot solicita executorului (mostenitorul legal sa faca asta) sa ceara ajutorul politiei nu jandarmeriei, ca sa se poate constata furtul de lemne? si sa se consemneze inclusiv in PV de punere in posesie a acestei situatii de fapt-taierea arborilor?
am inteles de la mostenitorul de drept ca a fost semnat un proces verbal de punere in posesie la comisia judeteana de fond funciar, iar semnatura nu este a mostenitorului legal-pot face plangere penala pentru fals?
acest tulburator de posesie si abuzator a corupt politisti, allti functionari publici si am inteles ca chiar judecatori.
acuma ca mostenitorul de drept are si sentiinta judecatoreasca cu dreptul de servitute si se poate ajunge la terenul padure mostenit in mod corect si legal o sa-l sprijin sa faca plangeri penale, pentru toate stricaciunile pe care le-a pricinuit abuzatorul.
multumesc!
Buna ziua,
copilului meu minor de 11 ani i s-a furat telefonul mobil din ghiozdan si am fost la politie sa depun plangere, impreuna cu el. Politistul mi-a spus ca nu poate da declaratie minorul sau sa-l interogheze decat in prezenta unui avocat. De ce trebuie avocat si parinte pentru minor avand in vedere ca minorul este parte vatamata, lui i s0a furat telefonul mobil? imi puteti spune care este baza legala pentru care politistul a spus ca trebuie avocat atunci cand mninorul va fi intrebat amanunte despre in ce locuri a fost cu cine a vorbit, etc.

multumesc
bUNA SEARA, i
am primit PV de contraventie prin posta, l am ridicat si mi a trecut data pe plic oficiantul de la posta, surpriza mare: PV era semnat la contravenient -IN FALS!!!, dar binenteles ca nu de mine, nu seamana nicIDEcum semnatura, la obiectiuni scrie ca nu am , dar nu m a intrebat agentul constatator, la martori se specifica nu nu s a semnat -ilizibil de ce-si cuantumul amenzii nu este trecut la HCL care aproba tarifele pentru respectiva regie de transport -LEAM CERUT SA MI COMUNICE HOTARAREA IN SCRIS; m-am uitat pe siteul Primariei; avand atatea nereguli voi face contestatie.
este mai bine sa platesc 1/2 din amenda in 48 ore si apoi sa contest sau sa contest fara sa platesc; NU MA CONSIDER VINOVATA , dar nici nu o sa fac nici de acum inainte eforturi supraomenesti ca sa compostez un bilet in PRIMA SECUNDA dupa urcare, in ctiile in care mijlocul de transport este adeseori de o uzura morala de zeci de ori mai mare decat cea normala si daca nu te tii bine risti sa cazi sa ti rupi gatul, si ma m accidentat rau odata in urma cu multi ani.
multumesc
mai putin de 1 minut, daca eram nevoita sa mi cumpar prin SMS PANA SCRIAM SMS ul dura mai mult
nu cred ca e corect sa se napusteasca asa; alta data mi-am luxat degetul ca sa pot apasa in compostor si ce am putut face sa-i dau in judecata, sa ma duc la medicina legala ca mi-am luxat degetul, cine mia platit recuperarea? nu regia de transport in orice caz!
Adevarat a inviat!nnde acord, dar ma gandesc ca acolo este un judecator care pune intrebari , poate am si eu ceva de spus, nu numai agentul constatator-el nu detine adevarul absolut...
Buna seara,
astazi am urcat intr-un mijloc de transport in comun, am pus sacosele si geanta pe un scaun si am cautat biletul in buzunarelul posetei -unde il tin. pe cand m-am intors spre compostor (compostor cu gauri) cineva ma prinde de mana si era controlorul care nu mi-a dat voie sa-l compostez. mi-a cerut Carte de id , i-am dat-o , mi-a luat biletul necompostat si a scris PV pe care am refuzat sa-l semnez. nu mi-a lasat copia PV.
pot contesta in instanta PV nesemnat, deoarece nu am fost de acord? am vreo sansa sa fie anulat?
mai ales ca dupa ce au coborat controlorii au urcat unele persoane care au mers 2 statii pana sa trimita SMS ul pentru bilet.
Exista camere de supraveghere in mijlocul de transport dar nu stiu cat se retin inregistrarile si nu stiu sub ce forma si cand o sa primesc PV ul acasa-asa mia zis controlorul. multumesc.