avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana Preda

Activitate Iuliana Preda

Buna seara,
Sunt angajat in momentul de fata in cadrul unei societati comerciale private ca si agent vanzari, avand incadrarea corespunzatoare studiilor medii finalizate. In februarie 2011 urmeaza sa finalizez facultatea si sa obtin diploma. In cazul in care angajatorul actual mi-ar schimba incadrarea conform noii pregatiri si studiilor absolvite, ar putea beneficia de facilitatile acordate de art. 80: "" (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.


De asemenea, care ar fi situatia in cazul in care contractul de munca pentru functia de agent de vanzari ar inceta prin demise inainte de obtinerea diplomei si ulterior, dupa absolvirea studiilor superioare, as fi angajat potrivit noii pregatiri si cf studiilor superioare la un nou angajator? Ar beneficia acest nou angajator de facilitatile acordate de art. 80 lit c)?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Servus
Imi puteti spune daca un absolvent al facultatii de Informatica manageriala este sctit la impozitul pe venit conform legislatiei actuale?
Răspuns la discuția Contract de prestari servicii
Persoana nu este autorizata ca expert contabil. A terminat doar cursurile Facultatii de Management-Marketing in Afaceri Economice, fiind licentiata ca economist. Ceea ce ma interesa era daca o asemenea persoana pote incheia un contract de prestari servicii ca persoana fizica si care ar fi recomandarile pentru incadrarea acesteia pentru a nu intra in conflict cu dispozitiile legale in vigoare.
Răspuns la discuția Contract de prestari servicii
Am rugamintea sa-mi spuneti ce alte detalii suplimentare doriti. Stiam ca aceste contractele de prestari servicii sunt limitate la anumite profesii. Am trecut "economist" cu titlu de exemplu. Nu stiu cum altfel as putea incadra o persoana licentiata a facultatii mai sus mentionate si daca pentru prestarea muncii de catre o astfel de persoana e posibila si o altfel de forma in afara de CIM
In cazul unei persoane de profesie economist s-ar putea incheia un contract de prestari servicii cu o persoana juridica, care sa fie inscris la Administratia financiara Persoana respectiva a terminat cursurile facultatii de Management-Marketing in Afaceri Economice . Daca da, in ce conditii? Pentru a se evita incheierea unui contract individual de munca e preferabil un contract de prestari servicii sau un conttract de cesiune de drepturi de autor?
Buna,
Stie cineva care sunt conditiile pentru lucratorii romani detasati in India. Trebuie sa obtina o autorizatie de munca? daca da care ar fi conditiile?
Buna,
O societate incheie un contract cu o societate care asigura servicii contabile. Desi contractul inceteaza (reziliere - cu toate ca modalitatea de reziliere nu este tocmai ok, dar incetarea nu este contestata de cealalta parte) societatea refuza restituirea doumentelor contabile catre societatea careia ii presta servicii. In acest caz ce modalitate juridica este de constrangere. In cazul unei cereri de chemare in judecata care ar fi temeiul juridic de solicitare a restituirii documentelor? ar fi cazul de convocare la conciliere?
Buna,
Nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Unita Sucursala Braila poate sta in judecata in nume propriu? Am mai avute procese cu societati de asigurari dar nimeni nu a mai invocat lpsa calitatii procesuale pasive a sucursalei. Are unita Braila un statut mai special?
Buna,
As avea nevoie de niste informatii cu privire la organizarea unei tombole la o societate comerciala. Cine poate efectua sigilarea urnelor la inceptul campaniei si a fantelor urnelor la sf campaniei? Se poate face doar de organizator sau trebuie sa fie prezent si un notar? Si de asemenea ce membrii trebuie sa faca parte obligatoriu din comisie la extragerea premiilor?

Multumesc,
Buna,
Am o speta:
In cazul unui imprumut bancar, daca semnatura girantului intr-un contract de credit a fost falsificata se poate angaja si raspunderea bancii? Care sunt consecintele atat in privinta debitorului cat si a bancii?