avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_negoita89

Activitate ionut_negoita89

Bună ziua,
În cazul achiziționării unui imobil înainte de căsătorie, viitoarea sotie ar avea drept la acel imobil în caz de divorț? ( ipotetic vorbind) sau ce este luat înainte de căsătorie rămâne doar al meu?
Dacă imobilul este luat cu credit la fel înainte de căsătorie și după ce ma căsătoresc încă mai am de plătit la el rate , adică nu este achitat total , intra și ea la moștenire?
În cazul apariției unui copil după căsătorie și sa presupunem ca eu nu mai sunt, ca primi moștenitori vor fi copilul și soția sau și alte rude gen frati ?
Va mulțumesc pt eventualele lamuriri!
Buna seara,
Pt zilele in sărbători legale și weekend se acordă tichete de masa sau nu?
Intreb pt ca angajatorul spune că nu se acordă tichete de masa pt zilele in sărbători legale și weekend
Ce spune legea?

Multumesc!!!
Răspuns la discuția CARD DE SALARIU -ALEGEREA BANCII
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu este obligatoriu sa acceptați banca impusa de angajator.

Angajatorul poate impune la ce banca sa-mi fac card pentru primirea salariului in momentul de față? eu am deja un card la o anumita banca, însă angajatorul vrea sa ne schimbe banca la toti angajatii, este legal? Pot refuza schimbarea băncii?
Multumesc!
Răspuns la discuția MODIFICARE PROGRAM DE LUCRU
Programul diferă în funcție de post , sunt 3, 4 persoane din cele 22 care au program de 8 h cu 2 libere, restul suntem la 12h 3 cu 3 , însă observ ca este precizat si programul de 12/24 12/48
Astăzi am vorbit cu un reprezentant de la sindicat si a spus că programul de 3 cu 3 n ar fi ilegal dar se dorește această schimbare pe toată țara de la vârf și in contractul colectiv de munca
Si ca sunt pe principiu"cui nu i convine e liber sa plece!"
O sa incercam ceva cu sindicatul , însă șansele de reușită nu sunt tocmai in favoarea noastră...
Este de reținut si informarea la ITM , însă credeți că putem cere astfel de informații? Adică vom gasii un raspuns in aceasta problema?
Răspuns la discuția MODIFICARE PROGRAM DE LUCRU
Da
Scrie asa in contract:
a)Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza : 8h/zi sau ture de 3 zile a 11 ore/zi program de la 7-19/19-7 din care o ora pauza , urmate de 3 zile libere si INEGAL 12/24, 12/48
b)Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil...
Buna ziua,
Am o nelămurire si anume daca timp de 12 ani am avut un anumit program la locul de munca de 3 zile la 12h cu 3 de liber si tot asa (1h pauza de masa) , area manager de zona ne poate modifica acest program la unul de 12/24; 12/48 .Precizez ca atat noi angajatii, cat si directorul de magazin suntem pt nemodificarea graficului si rămânerea la 3 zile cu 3 liber.
Motivul invocat de area manager este că programul nostru de 3 cu 3 este ilegal . După 12 ani, e ilegal? Nu cumva este altceva la mijloc?
Vreau sa stiu daca exista o baza legală intr adevar care ne obligă să modificăm graficul de serviciu din 3 cu 3 la 12h in 12/24 12/48...(numărul orelor de munca este realizat lunar)
Multumesc pt ajutor!
Buna seara !La jobul actual lucrez la program de 12 h /zi timp de 3 zile ,mai exact 3 la serviciu urmat de 3 libere însă cei de la vârful companiei doresc schimbarea programului la 12 /24; 24/48
Problema este ca noi angajații nu ne dorim aceasta schimbare în contextul în care nu se încalcă legea sau codul muncii ,efectivul de ore ni l facem oricum si acest program l am avut ani de zile (inclusiv directorul de magazin ne susține și nu vrea schimbarea programului; sindicatul la fel spune că ne susține (aici n avem certitudine , nici dovezi) însă se dorește schimbarea lui de către oamenii cu funcții mari din aceasta companie internațională
Intrebarea este: se poate face ceva in acest sens, legal vorbind , având susținerea sindicatului si al managerului de magazin?
Dacă ni se da contract adițional cu modificarea programului si nu l semnam putem fi dați afara?
Exista solutii sau trebuie sa ne supunem noului program?

Multumesc!
Răspuns la discuția Înlocuire lift bloc 9 etaje
Va multumesc pt lămuriri
Asa am sa procedez
Sa vedem la ședința cu ce argumente vin
Răspuns la discuția Înlocuire lift bloc 9 etaje
Ma intereseaza daca exista o baza legală care cere asa ceva
Sau mai exact ce se poate face ,cum pot verifica daca este asa sau nu
Problema este ca administratorul si presedintele sunt "mana in mana " si este posibil ca presedintele sa tina partea administratorului. Se va face o ședință pe această temă
Ideea e sa am habar despre această problemă sa stiu cum pot verifica daca este obligatorie schimbarea liftului sau nu
Legat de lumea din bloc ,din pacate predomină oamenii in varsta care sunt usor de manipulat ca sa nu zic altceva..

-Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc-