avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate samyku

Activitate samyku

Răspuns la discuția Calitatea de co-asigurat - URGENT
Ok, multumesc pt promptitudine.

Dar:

1. sotul trebuie sa lucreze neintrerupt 5 ani ca sa o poata co-asigura pe sotia? sau se poate si mai repede?

2. daca sotia a lucrat si ea in ultimii 5 ani (vreo 6 luni) atunci ea trebuie sa plateasca din mana la Casa de Asigurari?

Multumesc!
Va rog mult sa-mi spuneti si mie dupa cat timp sotia poate sa fie co-asigurat al sotului? Doar el lucreaza...
De la Casa de Sanatate ei spun ca numai dupa ce lucreaza sotul timp de 5 ani neintrerupt... este adevarat? Daca nu, va rog sa imi spuneti si mie, cat mai repede va rog frumos.
Multumesc!
Buna ziua,

Ce anume poate inlocui CIM pentru un angajat care lucreaza la un salon de infrumusetare? In afara de PFA, pentru ca stiu ca ar putea avea contract de prestari servicii.
Am auzit de la cineva ca ar avea un fel de conventie sau contract de mandat, ceva de genul, dar nu stiu exact.
Imi puteti spune daca cineva ar putea lucra legal cu un alt tip de contract in afara de CIM?
Mentionez ca ar fi o varianta si ca salariatul sa lucreze pe procent.

Multumesc!
Pe langa codurile CAEN pt salon, trebuie sa am pe autorizatie la punctul de lucru un alt cod caen care sa-mi permita vanzarea acestor produse.

Codul caen 4775 ar fi bun ?

Multumesc!
Răspuns la discuția Deschidere punct de lucru
Multumesc,

Pentru a 2-a intrebare, imi poate raspunde cineva va rog ?
Buna ziua,

Va rog mult sa-mi spuneti si mie, as vrea sa-mi deschid un salon de infrumusetare si urmeaza sa deschid punctul de lucru intr-un spatiu pe care l-am inchiriat.

1. Ce acte mi se cer la Registru Comertului pentru deschiderea punctului de lucru?

2. Pentru salon imi trebuie obligatoriu sa am sertar de bani si seif ?

Multumesc anticipat!

Buna ziua,
Daca am deschis un salon de infrumusetare (coafura-frizerie-manichiura-pedichiura), pot sa am un stand micut cu produse la vanzare, de exemplu de la [editat], firma la care sunt inscris ca si reprezentant?
Poate sa ma ia cineva la intrebari in caz de vreun control de la garda sau ceva de genul ?
Multumesc!

[editat - este interzisa postarea denumirilor de marci de produse in forum. Va multumesc pentru intelegere]
Buna ziua,
As avea o intrebare, eu si sotia mea avem un SRL la care amandoi suntem admin, dar eu prestez activitatea principala a firmei prin care se obtin veniturile. Am inteles ca in acest caz trebuie sa am contract de munca (pentru protectie sociala). Ar fi de-ajuns sa am un contract de mandat, adica sotia sa ma angajeze cu contract de mandat si sa ma plateasca pe comision in functie de realizari sau trebuie obligatoriu sa imi faca CIM ?
Mentionez ca lucrez la un birou.
Multumesc anticipat!
Va rog mult sa imi dati un raspuns, chiar nimeni nu stie nimic in legatura cu aceasta chestiune? Ma intereseaza strict daca sunt legale sist. piramidale si care e diferenta intre acestea si MLM ?
Buna ziua,

As vrea sa stiu si eu daca sunt legale in Romania afacerile piramidale.
De asemenea, care este diferenta dintre sistemele piramidale si cele de tip MLM?

Multumesc!