avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate FFLORIN1976

Activitate FFLORIN1976

Discuție Dare in plata
Buna ziua!

As dori sa dau casa in plata si nu sunt in tara ,precizez ca eu am un credit ipotecar la care eu sunt titular si sotia codebitor!
Locuim in strainatate si nu stiu cum as putea proceda mai exact ,daca pot imputernici pe cineva din tara sa poata face aceasta dare in plata in locul nostru,deoarece nu pot sta in tara mai mult de o saptamana ,in speta un avocat sau ceva de genul acesta?
Astept raspunsurile dumneavoastra!
Multumesc!
Răspuns la discuția Credit ipotecar
Am inteles oarecum,dar mama mea care este codebitor nu a girat cu casa,se poate sa fie si ea executatata silit in ceea ce o priveste imobilul pe care il detine?
Discuție Credit ipotecar
Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu și soția împreună cu copilul am părăsit tara și am emigrat în străinătate deoarece nu mai puteam acoperi ratele la credit.Am creditul din 2007 și nu am restanțe, întrebarea mea este Ce se întâmplă dacă eu nu mai plătesc la acest credit și în ce fel o afectează pe mama mea care este pensionară în România ?
Va rog daca se poate sa raspunda doar cei care stiu cu adevarat despre ce este vorba!
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Prescriere datorie
Mama ca si codebitor nu a garantat cu nici un bun imobil,cat despre imobilul asupra caruia este instituita ipoteca nu au decat sa se spele cu el pe cap pentru ca evaluatorul l-a evaluat la o suma care acoperea imprumutul,asa ca suntem chit
Buna ziua!Domnilor si doamelor, am o mare rugaminte la dumneavoasta,va rog sa imi dati un mic raspuns.
Am credit ipotecar din 2007 impreuna cu sotia si mama mea codebitor(mama este pensionara),in momentul de fata nu mai putem plati rata.As vrea ca impreuna cu sotia si copilul sa emigram in strainatate.Ce se poate intampla daca nu mai putem sa platim ratele?La ce se expune mama mea?Daca nu mai platesc se poate ca la un moment dat datoria mea sa se prescrie?

Multumesc mult!Succes in tot ceea ce faceti!
Răspuns la discuția Clauze abuzive
Pai tocmai asta nu inteleg ,de ce mai specifica acest procent?
Discuție Clauze abuzive
Buna ziua,
Am o intrebare legata de clauzele abuzive din cadrul unui contract credit ipotecar.
Imprumutatul a inteles si acceptat ca banca percepe un comision de administrare lunar pentru monitorizarea/inregistrarea/gestionarea riscurilor de credit asa cum acestea sunt definite in efectuarea de operatiuni de catre creditor in scopul utilizarii/rambursarii/gestionarii creditului acordat imprumutatului.
De asemenea ,imprumutatul a inteles si acceptat ca acest comision de administrare este in procent de 0% lunar,se calculeaza la valoarea soldului lunar al creditului si este perceput lunar impreuna cu rata la scadentele prevazute in graficul de rambursare ,fiind inclus in costul total al creditului si luat in considerare in calculul DAE.
ESTE SAU NU CLAUZA ABUZIVA???
Multumesc !
Buna ziua,
Avand in vedere ca intr-un proces al unei persoane fizice impotriva unei banci comerciale s-a dat o decizie irevocabila privind plata ratelor creditului in chf la cursul acordarii din 2007,ce s-ar putea face(inafara unui alt proces impotriva bancii)din punct de vedere legal pentru a putea beneficia de acelasi rezultat si alte persoane aflate in aceesi speta?
Multumesc si astept raspunsuri!
Plata unui comision la acordarea unui credit ipotecar este o clauza abuziva?Specific contractul este facut de comun acord in anul 2007 la un credit ipotecar.Comision acordare 2% din valoarea valorii imprumutate ,in cazul de fata 2% din 100.900 chf.
Buna ziua,
Am un credit ipotecar in valoare de 100.000 chf la banca credit europe bank,am contractat creditul in 2007,pentru ca in anumite perioade nu am putut plati in intregime am facut 2 restructurari pana in prezent,sunt cu ratele la zi ,nu am ramas deloc restant.In prezent am o rata de 535 chf lunar in conditiile in care am salariu de 2000 ron.
M-ar interesa si pe mine un proces colectiv impotriva bancii in ceea ce priveste atat clauzele abuzive cat si denominarea.
Ce trebuie sa fac?Ce pasi trebuie sa urmez?
Va rog sa ma ajutati! Astept raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!