Daca ma duc la DNA, acestia nu o sa imi faca dosar penal ca am dat bani sau daruri( din partea mea)
Cel putin cand vine ziua de nastere, Craciunul sau Pastele vor anumite cadouri (din partea clasei): poseta piele, lant aur, parfum, lenjerie pat si inca nu am terminat cu gradinita.
Buna ziua.
Sunt mamica a 2 baieti (unul la scoala , celalalt la gradinita grupa mijlocie).
In dimineata aceasta l-am dus pe cel mic la gradinita. Toate bune si frumoase pana la intrarea in clasa. Acolo a inceput sa planga ca nu vrea la gradinita. Aceasta problema am avut-o si in anul trecut.
Doamna educatoare vazandu-l plangand mi-a zis ca ea nu-l primeste in clasa, sa-l aduc maine iar daca iar plange sa-l iau si sa-l aduc ziua urmatoare.
Argumentand ca deja este grupa mijlocie si nu se mai complica.
Nu a schitat nici un gest , nici o vorba buna doar la pupat ca i-am dat flori.
Norocul meu a fost ca a venit doamna ingrijitoare si l-a luat cu frumosul acceptand sa intre in clasa.
(Si anul trecut la fel s-a intamplat cu cele doua doamne educatoare, daca le cotizezi sunt dragute daca nu iti iei copilul acasa.)
Cu directoare nu se poate comunica, imi spune sa-mi rezolv problema tot cu educatoarele.
Vreau sa intreb cu ce drept nu primeste copilul in clasa si baza legala pentru ca deja simt ca inebunesc cu ele.
Buna ziua.
In urma reorganizarii cu regionalele si cu preavizele date am pierdut postul unde lucram cu nota de trecere la examen (peste 7) pentru ca eram 3 candidate pe 2 locuri, eu avand cea mai multa experienta si lucram in biroul respectiv de 12 ani.(explicandu-le celor din comisie experienta dar nu au tinut cont, a fost alt interes la mijloc). Dupa 2 zile s-au scos posturi vacante la Bucuresti prin transfer, sefii mei asigurandu-ma ca ma vor aduce inapoi prin transfer. Dar, surpriza .... ca dupa ce am luat examenul acum s-au dat la gard. Cum pot sa procedez sa vin inapoi la serviciul la care lucram sau altul, acesta fiind din alta localitate si apartinand de alta regiune? Mentionez ca nu am pe nimeni in Bucuresti unde sa stau, situatia financiara o am foarte proasta( rata la banca o platesc din salariul sotului iar din al meu traim toti patru) avand si doi copii minori, unul la gradinita grupa mica si altul la scoala clasa a 2a, nu ma pot descurca.
De transfer a zis ca nu se poate, ca nu se acorda... minciuni ..dar m-am gandit la o detasare pe 6 luni poate pana atunci se mai clarifica situatia. Dar problema este ca nu stiu cum sa procedez in cazul acesta. Cine trebuie sa faca cererea de detasare? Eu si sa o predau la serviciul din Bucuresti sau directorul de un am lucrat sau directorul de la regionala unde apartineam sa solicite detasarea? In ce temei legal ? Va rog sa ma ajutati ca sunt disperata.
Va multumesc.
Buna ziua.
Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65
"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să fi obţinut cel puţin calificativul bine la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
c) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi."
Din discutiile verbale purtate la serviciul personal nu pot sa promovez la urmatorul examen pentru ca am fost in concediul de crestere copil.
In anul 2010 iunie am nascut si am revenit la servici in iunie 2012 ( in anii 2007-2010 am fisa de evaluare cu calificativ de foarte bine).
Sunt funtionar public - inspector asistent clasa I treapta I din 2008.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce intelegeti dvs. prin "să fi obţinut cel puţin calificativul bine la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici"?
2. Daca am avut contractul de munca suspendat pe perioada concediului de crestere copil, nu se ia in considerare ultimile fise de evaluare?
Unii spun ca am dreptul de promovare iar altii nu.
Doresc baza legala pentru ca pe vorbe nu pot sa dovedesc nimic.
Va multumesc!
Mama mea a luat in anul 2007 martie un credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca. A platit pana in anul 2009 mai ratele plus diferenta pentru a mai scadea creditul (800 rata + 200).Dupa aceea a anuntat banca ca nu mai poate plati rata si a cerut o esalonare dar fara raspuns.
In anul 2011 aprilie primeste scrisoare de la firma de recuperare ca are de plata intreaga suma plus dobanzi si penalitati. Am angajat un avocat iar acesta contactandu-i am ajuns la o intelegere verbala sa platim 500 ron rata si cerand contractul si graficul de rambursare. Rata am platit-o dar actele nici astazi nu le-au trimis dupa care nu a mai platit.
Mama avand in proprietate o casa mi-a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct viager platind toate cele necesare(impozit, taxe).
In urma cu 2 zile vine o alta scrisoare de la un executor judecatoresc din Galati (iar noi suntem din Tulcea) prin care ne obliga sa platim in 5 zile datoria care este de 3 ori mai mare decat valoarea creditului.
Intrebarile mele sunt:
1. In caz de executare silita se va ajunge la tribunal? Cat dureaza sau care pasi se vor face?
2. Poate sa anuleze actul de vanzare executorul judecatoresc sau instanta?
2. Cat i se poate face poprire pe pensie (avand pensie de 550 ron si o pensie de handicap de 230 ron) si daca ii poate lua si tatalui meu din salariu (850 ron)?
Va multumesc!
Buna ziua. Am aflat din intamplare ca cei trei frati ai mei au dezbatut mostenirea la notariat pe casa parintilor mei, acestia fiind morti de 10 ani. Cum pot sa anulez certificatul de mostenitor daca eu nu am fost prezenta? Mentionez ca m-am dus la notariat si am aflat ca doar ei sunt copii lor si eu nu figurez ca fiica legitima a parintilor mei. Notara a zis ca pe ea nu o mai intereseaza. Am martori si pot sa dovedesc ca eu i-am ingrijit pe parinti ca doar am stat in casa lor si locuiesc si in momentul acesta. Pot sa ma dea afara din casa? Cum sa procedez trebuie sa-i dau in judecata?
Buna ziua. Am luat un credit de nevoi personale in iunie 2006( din acesti bani mi s-a oprit asigurare) fiind salariata si am platit pana in aprilie 2009 dupa care m-am pensionat pe caz de boala. Banca a vandut anul acesta creditul unei firme de recuperare. Ei imi tot trimit scrisori de plata cu o suma imensa iar sunandu-i acestia nu vor sa le platesc in rate, neintelegandu-ma ca am pensie mica. Ultima scrisoare ma anunta ca ma executa silit. Am o casa si imi este frica sa nu o ia. Intrebarile mele sunt?
1. De ce banca nu a luat banii de la asigurare sau asigurarea de ce nu a platit creditul?
2. Pot sa fac act de vanzare cumparare cu fiica mea? Se poate ataca in instanta actul?
3. Daca ma executa silit se ajunge la proces sau ma trezesc cu ea acasa?
MIHAELA MOCENCO - KAMBERIAN a scris:
In principiu, contractul poate fi investit cu formula executorie, procedura foarte rapida si care implica cheltuieli minime pentru creditor / firma de recuperare creante. Cu acest titlu, se poate trece la executarea silita a debitoarei prin mai multe modalittai: poprire pe veniturile cu titlu de pensie, sechestru asigurator pe bunurile imobile si mobile detinute de mama dvs. da, se poate incheia contract de vanzare a imobilului catre dvs. , important este sa nu fiti co-platitor in contractele de credit. Verificati ce polita de asigurare a incheiat la contractarea creditelor, iar daca polita acopera si riscul de invaliditate permanenta totala sau partiala din orice cauza si nu este tardiva instrumentarea daunei , sa luati legatura cu asiguratorul. Orice despagubire va fi virata direct bancii, care va comunica firmei de recuperare acoperirea partiala sau integrala a sumei datorate.
Buna ziua.Mama mea a achizitionat 2 credite de la banca in 2006 in valoare mare iar ratele le-a platit pana in aprilie 2009. De atunci nu a mai platit pentru ca a facut o semipareza si este pensionara pe caz de boala (are pensie anticipata de 550 si pensie de handicap de 270).Acum creditul a ajuns la o firma de recuperare.Am discutat cu ei si rata lunara este de 1600 ron dar nu poate sa plateasca toata suma. Ce se intampla daca nu plateste? Ea are o casa, as putea sa fac contract de vanzare-cumparare cu ea ca sa nu ii ia casa? Se poate ataca actul in instanta? Se poate pune doar poprire pe pensie? Interesul nostru este sa platim dar suma este foarte mare pentru ca au adaugat penalitati foarte mari la credit. Va rog ajutati-ma cu sfaturi! Va multumesc!