avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate ikuta

Activitate ikuta

Răspuns la discuția Acte de insotire a marfii la targ
Bine dar pana fac eu procesul verbal imi pleaca clientul, iar ANAF-ul poate aparea in momentul urmator?Cum pot justifica ?
Discuție Casa de marcat
Ma puteti ajuta sa-mi dati niste lamuriri ce casa de marcat portabila ar trebui sa-mi cumpar.Ce caracteristici trebui sa aiba aceasta casa de marcat?
Fac parte dintr-o asociatie de handmade.Obisnuiam sa merg la targuri cu produsele facute de mine.La aceste targuri noi lucram ca sa vada lumea ca produsele sunt facute manual, de noi.Sunt PFA, si nu mai stiu cum sa merg acum la targ.Am inteles ca trebuie sa ne completam zilnic un aviz de insotire a marfii, cu marfa pe care o am la mine, dar daca noi lucram la targ nu mai corespunde avizul cu marfa pe care o am pe masa.Apoi la targ lumea negociaza pretul, dar daca eu in aviz am trecuta marfa la un pret cum pot negocia pretul, ca sa corespunda avizul cu casa.
Fac parte dintr-o asociatie de handmade.Obisnuiam sa merg la targuri cu produsele facute de mine.La aceste targuri noi lucram ca sa vada lumea ca produsele sunt facute manual, de noi.Sunt PFA, si nu mai stiu cum sa merg acum la targ.Am inteles ca trebuie sa ne completam zilnic un aviz de insotire a marfii, dar daca noi lucram la targ nu mai corespunde avizul cu marfa pe care o am pe masa.Apoi la targ lumea negociaza pretul, dar daca eu in aviz am trecuta marfa la un pret cum pot negocia pretul?
PFA vor fi obligate sa aiba si ele registru de evidenta a banilor?
Sunt nascuta in 21.12.1957, am 33 ani in campul muncii si as vrea sa stiu cand ma pot pensiona anticipat?Multumesc pentru raspunsuri
Discuție precizari

Am facut un imprumut la banca.
In contractul cu banca, la rubrica "garantarea creditului" scrie:"Clientul garanteaza creditul dobanzile,dobanzile penalizatoare,comisioanele aferente creditului, precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea creditului sa a tuturor celorlalte datorii fata de Banca, cheltuielile de judecata si de executare silita prin veniturile si bunurile sale de orice natura, prezente sau viitoare."Adica asta inseamna ca garantez cu casa?Eu asa cred, desi atunci la banca nimeni nu mi-a spus asta.Dar intrebarea mea cea mai importanta era daca in afara de apartamentul care este pe numele meu banca poate sa aibe pretentii si la al 2-lea apartament pe care l-am mostenit impreuna cu copii mei(deci fiecare are o treime din acest al doilea apartament)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Rate restante
In contractul cu banca, la rubrica "garantarea creditului" scrie:"Clientul garanteaza creditul dobanzile,dobanzile penalizatoare,comisioanele aferente creditului, precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea creditului sa a tuturor celorlalte datorii fata de Banca, cheltuielile de judecata si de executare silita prin veniturile si bunurile sale de orice natura, prezente sau viitoare."Adica asta inseamna ca garantez cu casa?Eu asa cred, desi atunci la banca nimeni nu mi-a spus asta.Dar intrebarea mea cea mai importanta era daca in afara de apartamentul care este pe numele meu banca poate sa aibe pretentii si la al 2-lea apartament pe care l-am mostenit impreuna cu copii mei(deci fiecare are o treime)
Discuție Rate restante
Am facut pentru un var de-al meu un imprumut bancar, in anul 2007.Totul a fost bine pana anul trecut cand a inceput sa-mi dea cu greu rata(este vorba de 1700 lei)si am ajuns sa am 2 rate restante.Cu chiu cu vai reusesc sa scot banii de la el .Ce pot face in cazul acesta, pot sa-l oblig prin instanta sa-mi dea banii pentru rate sau moare ca datorie a mea catre banca?Si as mai vrea sa stiu daca totusi nu-mi mai da bani de rata si banca imi va lua apartamentul care este pe numele meu(mai am de platit pana in luna iunie 2012), dar poate sa-mi ia un apartament mostenit prin testament,impreuna cu cei doi copii?(deci eu si cei doi copii ai mei am mostenit apartamentul)
Am lucrat la o firma pana in data de 03.01.2011 cand mi-am dat demisia.In anul 2010 firma la care am lucrat nu ne-a platit salariul datorat pe motiv ca la inceput nu aveam bani, apoi nu prea era de lucru si ne-a rugat patronul sa intelegem si sa-l pasuim putin, urmand apoi sa ne plateasca restantele.Nici pana in ziua de azi nu ne-a dat bani.Intrebarea mea este in cat timp pot sa-l dau in judecata, ca sa nu expire termenul, si unde trebuie sa ma adresez (tribunal comercial, civil?)Multumesc anticipat pentru raspunsuri