avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate danielamirleneanu

Activitate danielamirleneanu

Cred ca trebuie discutat cu administratorul. Nu stiu daca este vreo reglementare, ceva, dar pe timp de iarna trebuie sa platiti caldura, indiferent daca locuiti sau nu in apartament. Despre celelalte cheltuieli curente trebui sa vedeti daca sunt repartizate pe apartamente sau pe numarul de locatari. Oricum din ce am mai vazut in cazul in care nu locuieste nimeni este trecut la cheltuieli 1/2 din cheltuielile aferente unei persoane iar pe timp de iarna se aduga si caldura, intreaga (asta daca nu aveti repartitoare).
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
Parerea mea este sa va duceti la notar cu testamentul si sa luati partea ce vi se cuvine, avand in vedere ca sunt si doi copii. Ei sunt mostenitori rezervatari, asa ca dvs. nu veti beneficia de toata jumatatea sotului dvs.Dvs. ca sotie supravietuitoare aveti un drept de habitatie de un an. Dupa aceasta perioada cred ca va vor intenta actiune de iesire din indiviziune si va vor da o sulta (adica o suma de bani). Cam asa vad eu situatia.
Răspuns la discuția mostenire
buna ziua. Copilul din casatorie si copilul din afara are aceleasi drepturi, prin urmare ambii copii ai dvs. vor mosteni impreuna 3/4 din terenurile dvs., iar sotul dvs. va mosteni 1/4. Acelasi lucru este valabil si in cazul sotului dvs., pentru copilul din casatorie si pt. copilul dansului din afara casatoriei. Copilul din casatorie va mosteni si de la dvs. si de la sotul dvs. Fractia este aceeasi. Sotul supravietuitor 1/4 din mostenire iar copiii (indiferent de nr. lor) impreuna 3/4.
Răspuns la discuția mostenire"incurcata".....
oricum ar fi dat fiind faptul ca exista 3 copii, testamentul acela nu o ajuta pe matusa dvs., decat cu foarte putin. Daca se dezbate succesiunea pe cale legala dupa bunica dvs. ar obtine 1/3 din partea din teren a bunicii dvs, pe calea mostenirii testamentare matusa dvs. ar obtine 2/4din partea bunicii, pentru ca, copii sunt mostenitori rezervatari si beneficiaza de rezerva succesorala.
Da si eu as merge tot pe donatie. Este cea mai buna varianta.
Răspuns la discuția succesiune cu probleme
Buna seara. Sa inteleg ca sotul dvs. a cedat partea lui din succesiune de pe urma primei sotii. A mai ramas 1/2 din apartament ce reprezinta partea lui. Aceasta pentru ca aveti testament nu se imparte conform succesiunii legale. Trebuie sa se faca aplicarea art.939 Cod civil. Parerea mea este ca ar trebui sa mosteniti 37/96*1/2 din apartament, asta insemnand cam 19.2% din valoarea apartamentului. Oricum mai bine vorbiti cu notarul pentru ca sunt diferite sisteme de calcul.
parintii tai fac impreuna un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, uzufruct si ce mai doreste. Dupa moartea parintilor bineinteles ca va putea sa vanda.
Răspuns la discuția Problema
impozitele se platesc direct la trezorerie
Răspuns la discuția Problema
bineinteles ca se poate plati salariul si alte cheltuieli fara sa virezi banii in banca. E chiar mai bine eviti comisioanele bancare.
Răspuns la discuția Problema
bineinteles ca se poate plati salariul si alte cheltuieli fara sa virezi banii in banca. E chiar mai bine eviti comisioanele bancare.