avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate esty

Activitate esty

Răspuns la discuția mostenire
esty a scris:

Buna ziua -inainte cu doi ani sotul a murit inIsrael dar avem o vila in Romania. Eu am doi copii din casatorie ,el are doi copii aici in Israel,impreuna n avem copii.Casa din tara am cumparat-o inainte de casatorie pret jumu-juma,o casa la rosu,in anul 1998- in anul 2006 am vandut apartamentul meu bun-propriu si teren tot bun-propriu ca sa facem casa sa putem locui in ea, nu ne-au ajuns banii am facut credit in tara pt 25 miiEURO .In casa a locuit tot timpul fiul meu are acum 30 ani si el a continuat cu constructie ,mobilat platit creditul noi ,adica sotul pana la urma nu a pus n ban la aceasta casa- fiul are un teanc de facturi.Acum nu stiu cum sa incep cu NOTARUL sau cu INSTANTA ,eu cred ca cei doi copii ai lui de aici din Israel o sa aiba pretentie si frica mea este daca ei pot deschide succesiunea sau procedurile dupa legile din ISRAEL,precizez ca noi v3eneam in tara numai o luna sau doua pe an.Va multumesc

Dna AV mii de multumiri intrebarea mea era daca copii defunctului sot din Israel pot cere aceasta procedura succesorala dupa legislatia din Israel, si daca da cum pot sa impiedic acest lucru -facand ce .... fiul meu locuieste in casa de 8 ani el plateste tot ,el construieste tot etc
Discuție mostenire
Buna ziua -inainte cu doi ani sotul a murit inIsrael dar avem o vila in Romania. Eu am doi copii din casatorie ,el are doi copii aici in Israel,impreuna n avem copii.Casa din tara am cumparat-o inainte de casatorie pret jumu-juma,o casa la rosu,in anul 1998- in anul 2006 am vandut apartamentul meu bun-propriu si teren tot bun-propriu ca sa facem casa sa putem locui in ea, nu ne-au ajuns banii am facut credit in tara pt 25 miiEURO .In casa a locuit tot timpul fiul meu are acum 30 ani si el a continuat cu constructie ,mobilat platit creditul noi ,adica sotul pana la urma nu a pus n ban la aceasta casa- fiul are un teanc de facturi.Acum nu stiu cum sa incep cu NOTARUL sau cu INSTANTA ,eu cred ca cei doi copii ai lui de aici din Israel o sa aiba pretentie si frica mea este daca ei pot deschide succesiunea sau procedurile dupa legile din ISRAEL,precizez ca noi v3eneam in tara numai o luna sau doua pe an.Va multumesc
Sotul a murit in luna aprilie si avem o casa in Romania ,noi nu locium in tara eu am mers la un notar aici in alta tara si am dat o declaratie de acceptare a succesiunii ca sot supravetuitor ,dar nu stiu cum o pot inregistra la Registrul National Notarial privind optiunea succesorala (RNOS),va rog sa ma ajutati cu un sfat profesional
Dle avocat asa este solutia a fost cea pe care dtra ati mentionat-o, eu trebuia sa primesc o sulta ,aceasta a fost solutia data de instanta, acum ce mai pot face? Va multumesc
Acum cinci ani am incheiat divortul odata cu partajarea de bunuri comune,mai important este apartamentul care l-am cumparat imediat dupe 1990 impreuna,.Acum as vrea sa-idau la baiatul meu care are 22ani partea mea ,adica kumatate dar eu nu am locuit in casa ,nu am platit impozit nu am mai trecut pe acasa de 5 ani .Mai pot face ceva?
De la PARCHET am primit Rezolutia *Neinceperea urmarii penale* deci de tot ce am fost acuzata au fost inscenari si rautati ,acum eu pot sa cer daune morale si materiale pt tot ce am fost acuzata? Exista termen pt asta ,Rezolutia am primit-o in luna februarie si cum sa fac Plangere la locul de domiciliu al celui care m-a acuzat?
Discuție succesiune
Tatal meu a decedat in luna iulie 2011 ,deschiderea succesiunii se face sub incidenta NC sau cel vechi. Am nevoie de Certificatul de mostenitor ,pot sa deschid succesiunea fara sa fac si dezbaterea acum se poate ? Nu am bani si pt dezbatere acum si nici timp ,termenul de dupa deschidere este de un an sau 6 luni .Cum este cel mai bine sa fac?.Va multumesc anticipat faimosi profesionalisti va urmaresc indeaproape toate raspunsurile de pe sait.Tot respectul.
Daca infractiunea s-a savarsit pe teritoriul altui stat ,de un cetatean roman care are rezidenta in statul respectiv,asupra altui cetatean roman cu domiciliul numai in ROMANIA,de ce s-a inceput urmarirea penala in urma depunerii plagerii de catre victima in ROMANIA ,daca totul s-a intamplat in alta tara si invinuitul nu locuieste in tara,e corecta procedura si interogatoriu prin comisie rogatorie?sau intervine elementul de extranietate si invinuitul trebuie sa refuze orice interogatoriu in tara de adoptie.Va multumesc si apreciem profesionalismul de cate dati dovada,tineti-o tot asa.
Mai intai vreau sa va salut profesionalismul si coerenta cu care raspunde-ti utilizatorilor,si acum intrebarea;Vreau sa cumpar o casa copilului meu care este casatorit .Cum pot sa-i ofer aceasta casa sa fie bun propriu si sa nu intre in comunitatea de bunuri , cadou prin notariat,donatie ,nu merge prin notariat,fara a ma folosi de noua procedura a NCC.Cu stima si cosideratie
Răspuns la discuția granituire
Mai intai buna ziua, si multumesc pt raspuns DLE AvVLADFESAN,nu este vorba derecunoastere a limitelor proprietatii ci de o declaratie a vecinilor ca sunt de acord ca numai eu sa construiesc gardul, dar atunci eu sunt proprietarul garduluinu vreau sa se prinda cu vrio constructie de gardul meu. Cum ,care este procedura legala,sa nu fie mai tarziu neintelegeri intre noi vecinii.Dl avocat ,va multumesc si multa putere de munca.