cine ma poate ajuta cu numarul decretului. tema este contributia in functie de grupa de munca .
Am inteles ca acest decret ( al carui numar nu il stiu) al Consiliului de stat a fost abrogat in anul 2000
Va multumesc anticipat celor care ma vor lumina.
pentru un post pe care lucreaza 5 salariati se efectuaza o reducere de personal reducindu-se numarul de salariati la 4. Reducerea se efectueaza prin concediere colectiva.
La cit timp de la efectuarea concedierii exista posibilitatea legala de a detasa un salariat sau de angaja pe cineva pe locul de munca desfiintat?
1. ce perioada de timp ar putea sa insemna termenul " temporara" din continutul CM art. 51 alin. 1 lit. d) ?
2.Cind angajatorul face apel la prevederile articolului de lege de mai sus face si o dlecaratie pe proprie raspundere prin care arata motivele reducerii sau intreruperii temporare de activitate.
prima intrebare : cum poate fi intrerupta sau redusa o activitate care sub actaulul anagajator care dispune suspendarea CIM activitatea nu a functionat nici o secunda?
intrebare 2 : cui ar trebui sa ne adresam sau sa semnalam ca motivarea supendarii CIM nu se afla in declaratia pe propria raspundere ci in cu totul alta parte.?
P.S. de fapt noi consideram ca masura suspendarii CIM este luata pentru a nu depasi fondul de salarii aprobat de guvern prin bugetul de venituri si cheltuieli. noi luicram la o companie cu capital majoritar de stat , am fost preluati prin transfer de la o alta companie .
S-au efectuat mariri de salarii pentru salariatii companiei cesionare , prin aceste mariri depasindu-se semnificativ fondul de salarii aprobat prin h.g. , companie are pierderi si datorii serioase , nu a facut nici un fel de restructurare astfel incit sa poata fi invocata marirea de productivitate a muncii si in aceasta situatia consoderam ca pentru a reintra in fondul de salarii aprobat conducerea companiei a luat masura suspendarii CIM cam la o treime din personal pentru o perioda de aprox 8 luni . indemnizatia platita in acesta situatie reprezentind aprox 60% din salariul brut
1. exsta posibilitatea limitarii ca timp a somajului tehnic? pe ce perioada ar putea un angajator sa declare oprire temporara de activitate?
2.Se poate considera o diminuare a venitului brut realizat de salariat cu circa 20% , diminuarae rezultata din neaplicarea prevederilor ccm de catre angajator , drept inrautatire a conditiilor de munca ? si cum ar putea angajatul sa faca vinovat pe angajator de incetarea cim in astfel de conditii?
deci numai daca se inregistreaza la itm. ceea ce ii confera puterea de act aditional
Inteleg ca la orice intilnire a comisiei paritare ( si la un spritz?) daca incheie ub proces verbal poate modofica CCM , fara a urma procedura specificata de lege privibd negocierea colectiva
sa inteleg ca articolelel de bilant contabil si al raportarilor financiare supuse auditarii sint la latitudinea actionarului?
eu nu ma pricep la economie dar din cite stiu exista niste legi contabile si niste norme de raportare stabilite de CNVM>
care este realitatea?
salariul mediu brut lunar al unei companii este articol de bilant contabil sau de raportare financiara?
daca este
ce lege reglementeaza obligatia de a se calcula si de se raporta ?