avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate comuna

Activitate comuna

Sunt funcţionar public într-o funcţie de execuţie şi am contractul suspendat. Pe perioada suspendării pot lucra cu un nou contract de muncă într-o societate particulară (ca bonă pentru fiica mea care este într-un alt oraş?) Aş vrea să fac acest lucru pentru a-mi plăti contribuţia pentru pensie, deoarece mai am 5 ani până la pensionarea anticipată)
Am cerut şi am obţinut o jotărâre judecătorească de "micşorare a pensiei alimentare" definitivă, dar cu drept de recurs în 15 zile, dar care mă dezavantajează total deoarece este stabilită ca procent din venitul net (25%) ceea ce presupune nu restul de plată ci conform codului fiscal venitul de dinaintea aplicării cotei de impozit.
Întrebarea mea este pot în perioada de recurs să renunţ la cauză(pentru că oricum hotărârea de dinainte îmi era mai convenabilă), sau să spun că eram în eroare, sau să cer stabilirea în cotă fixă ?
În cazul unui copil care repetă anul şcolar şi îşi continuă studiile, familia mai beneficiază de alocaţia de susţinere?
Am obţinut un teren(5 ari) într-un sat prin contract de vânzare-cumpărare de la concubinul meu şi ne-am ridicat o casă în proporţie de aprox. 75% din banii mei, fără autorizaţie de construire (în documentaţia cadastrală casa figurând ca o anexă). Dacă ne vom căsători şi se face autorizaţia de construire ulterior căsătoriei,pe numele meu bineînţeles ca proprietară a terenului, cui revine dreptul de proprietate asupra casei la un eventual deces al unuia din soţi?

Am obţinut un teren(5 ari) într-un sat prin contract de vânzare-cumpărare de la concubinul meu şi ne-am ridicat o casă în proporţie de aprox. 75% din banii mei, fără autorizaţie de construire (în documentaţia cadastrală casa figurând ca o anexă). Dacă ne vom căsători şi se face autorizaţia de construire ulterior căsătoriei,pe numele meu bineînţeles ca proprietară a terenului, cui revine dreptul de proprietate asupra casei la un eventual deces al unuia din soţi?
M-ar interesa cum se poate scuti de impozit pentru locuinţă datorat pentru o casă incendiată în proporţie de 100%.