avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate cristina31mai

Activitate cristina31mai

Somajul tehnic generat de pandemia covid,
Bună ziua,
Ce se întâmplă cu pensionarii care lucrează in continuare la stat ? Am un exemplu, pensionară, angajată cu contract de muncă pe perioadă determinată, expiră in august, antrenor de handbal la un club in subordinea primăriei. Inițial a primit informare ca se încadrează la indemnizație, apoi nu. A completat declarația pe proprie răspundere ca are venituri din pensii si a fost exclusă de la indemnizație conform salariului. Se cumulează sau nu pensia cu indemnizația acordată angajaților?
eu inteleg ca exista pierderi, oriunde exista aceste "pierderi" dar discutam despre 50%. la un consum de 120mc pe scara, nu pot fi 60mc pierderi,mai poate fi apa nedeclarata, de exemplu. pe foaia afisata la intretinere nu e nici o rubrica cu pierderi.

si nu mi se pare corecta metoda lor de calcul : factura raja in valoare de 1.200lei, consum pe scara declarat 100 mc, rezulta un pret la apa de 12 lei (reiese din ce afiseaza). nu conteaza ca factura este pe mai multa apa cu pret mai mic.

iar vecinii care nu-si declara apa si faptul ca asociatia nu verifica apometrele, chiar nu-s problema mea. eu nu le pot intra oamenilor in casa.
eu vreau sa fie apa facturata la pretul corect.

ce pot face ?
buna ziua ,

locuiesc in Constanta si in fiecare luna, pe factura de intretinere, pretul de la apa rece este mai mare considerabil decat pretul practicat de r.a.j.a. La r.a.j.a., metrul cub de apa rece costa 7.72 lei (apa + canal), pe fisa de plata a intretinerii , costa 11.59 lei. Nu mi se pare normal, e un fel de a cumpara apa la un pret si o vinzi la locatar cu 50% adaos. Daca ma duc sa platesc la tariful de 7.72 in fiecare luna, sigur voi fi singura care face lucrul asta si nu schimb nimic vreodata. Cum ii pot obliga sa factureze la toti locatarii pe pretul de raja ?
Răspuns la discuția CASS persoana fara venit
Buna seara !
As vrea sa intervin si eu aici, sunt interesata de subiect.

"pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate", "Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate".

Se specifica undeva faptul ca trebuie sa plateasca inclusiv perioada in care nu a lucrat ? nu mi se pare normal sa platesti, nu ai avut venituri; in schimb, nefiind asigurat nu ai beneficiat de nici un serviciu medical.
Eu nu mai lucrez din februarie 2010, inseamna ca ar trebui sa platesc 4 ani din urma daca vreau un contract individual ?

Va multumesc!

Ca sa verifici pe loc daca masina respectiva are sau nu un rca valabil poti folosi [ link extern ] .

dar....procedura este in felul urmator : politia trebuie sa iti elibereze autorizatia de reparatie cu care mergi la firma de asigurari sa deschida dosarul de dauna, apoi la service. acuma, vezi si tu ce scrie in contractul de la casco, ce acte trebuie pt deschidere dosar.eu stiu ca scria ceva de genul : constatarea facuta de cineva din cadrul firmei sau autorizatie de reparatie de la politie. s-ar putea sa fie rea vointa din partea firmei de asigurari

si intr-adevar procesul verbal de la politie se elibereaza numai dupa ce s-au prezentat ambele parti ; si e destul de nasol pentru ca soferul dubei va fi sanctionat pentru neasigurare la mers cu spatele, adica amenda+permis suspendat + ca nu a declarat accidentul. deci, nu cred ca se va arata prea curand.
bafta multa !!
eu totusi nu pot sa inteleg un lucru....
daca de la bun ninceput ai vazut ca omul nu recunoaste fapta si incepe sa o dea de gard cu diferite chestii, de ce nu ai sunat la politie ? le explicai ce s-a intamplat si completai frumos cu faptul ca vrea sa fuga de la locul accidentului si ca il banuiesti ca nu are asigurare, poate nu avea nici permis ?? cu putin noroc, poate iti trimitea un echipaj si se rezolva.
de ce va place sa va complicati atata cand vedeti ca omul nu vrea amiabil si ramaneti la mana unor tigani care au singur scop in viata : sa faca paguba !!!!
oameni ca astia trebuie pedepsiti pentru ca maine, oricare dintre noi ii poate cadea din nou victima si daca acum nu facem nimic, maine va fi mai rau.
Răspuns la discuția Recuperare comision de risc
eu propun sa mergeti direct la un avocat, am incercat si eu la banca si primiti un raspuns sec de genul : este articolul X din contractul de credit pe care l-ati semnat. asa ca, contractul + aditionale +extrase + toate cele si discutati cu un avocat.
deci nu se gaseste nimeni sa imi dea si mie un raspuns ? :(
ma gandeam ca printre cititori mai sunt persoane care se lupta cu nedreptatile facute de banci.

apropos, daca ai castigat un proces cu o banca, decizie definitiva, prin care obliga banca la plata despagubirilor, care este termenul in care trebuie sa plateasca ?
buna ziua !

ma confrunt cu aceleasi probleme pe care le tot intalniti in discutiile dintre clientii unei anumite banci cu liste luuungi de comisioane de risc, de rezerva, de administrare......
voiam sa stiu daca actionarea in instanta a vestitei banci , privind recuperarea comisionului de rezerva perceput pentru 18 luni, in mod abuziv, imi va da castig de cauza sau ma lupt cu morile de vant ?
daca sunt printre voi care au castigat procesul si recuperat sumele platite degeaba pentru un risc care este al bancii si care e transferat spre buzunarele clientilor, va rog sa ma indrumati si pe mine un pic :O
va multumesc !