La data de 15.03.2016 sunt indreptatita sa ma pensionez pentru limita de varsta si stagiu complet de pensionare; Respectuos va rog sa ma clarificati in urmatoarea situatie:
eu nu am efectuat concediul de odihna in anul 2014 si 2015 pana in prezent;la data pensionarii pot solicita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in anul 2014 si 2015;
Va multumesc!
Da, puteti beneficia de indemnizatie pentru crestere copil, pentru al doilea copil;
am avut incasari dintr-un contract de asigurari de care am uitat și nu l-am reziliat ! Icasarile au fost pentru doi ani de 1633 lei.Tocmai că au fost declarate de firma de asigurări și la finanțe am fost depistată cu venituri incasate! Acest lucru a fost depistat de Inspecția socială din cadru AJPIS
Radirea voluntară nu are nici o legătură cu statutul salariatei aflate în îndemnizație crestere copil până în anul 2016. Plata ICC se realizează prin AJPIS, independent de existența sau inexistența firmei dumneavoastră;
Da puteți beneficia de Indemnizație crestere copil , veniturile estimate se vor lua în calcul, urmând ca regularizarea să se facă pe baza deciziei de impunere anuale finale, pe care aveți obligația să o depuneți la sediul AJPIS teritorial.
Hotărârea 52/2011 la art.1 alin 2 literele: b,c,d ; ( Normele metodologice de aplicare a OUG nr.111/2010)
Decizie de debit nr.aaa din data de 25,06,2014 pentru ca am realizat venituri in sumă de 1,633 lei, pe perioada cât am fost beneficiară a indemnizatiei pentru cresterea copilului până la 2 ani.
Cum se tratează acest debit funcție de Legea nr.126/2014.
De ce nu sunt aplicate prevederile legii 126/2014
Nu cred că este răspunsul potrivit la speța prezentată. Vă mulțumesc anticipat !
1.Tatăl meu împreuna cu cei 3 frați au moștenit după bunicul decedat 5 ha de pamânt, in mod egal fiecare câte 1,25 ha. Tatal meu și alți 2 frați au decedat.
Fratele în viață,necasatorit, fară moștenitori, dorește să vânda terenul de 1,25 ha;Menționez că există un singur titlu de proprietate pentru cei 4 moștenitori eliberat în anul 1994.
Care sunt mostenitorii de drept ai moștenitorilor după tatăl lor, decedați și care sunt formalitățile de îndeplinit ?
Menționez ca cei trei frați decedati au fost căsatoriti si au
copii, iar soțiile acestora sunt în viață;
Cu deosebită considerație , va mulțumesc pentru ajutor ;
Sparturile de beton rezultate din demolarea unei hale de productie,apreciate fiind ca deseuri si care se vand, sunt purtatoare de Taxa pe valoarea adaugata?