avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate SILVIA HORVATH

Activitate SILVIA HORVATH

La data de 15.03.2016 sunt indreptatita sa ma pensionez pentru limita de varsta si stagiu complet de pensionare; Respectuos va rog sa ma clarificati in urmatoarea situatie:
eu nu am efectuat concediul de odihna in anul 2014 si 2015 pana in prezent;la data pensionarii pot solicita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in anul 2014 si 2015;
Va multumesc!
Da, puteti beneficia de indemnizatie pentru crestere copil, pentru al doilea copil;
Răspuns la discuția Legea 126/2014
am avut incasari dintr-un contract de asigurari de care am uitat și nu l-am reziliat ! Icasarile au fost pentru doi ani de 1633 lei.Tocmai că au fost declarate de firma de asigurări și la finanțe am fost depistată cu venituri incasate! Acest lucru a fost depistat de Inspecția socială din cadru AJPIS
Radirea voluntară nu are nici o legătură cu statutul salariatei aflate în îndemnizație crestere copil până în anul 2016. Plata ICC se realizează prin AJPIS, independent de existența sau inexistența firmei dumneavoastră;
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Da puteți beneficia de Indemnizație crestere copil , veniturile estimate se vor lua în calcul, urmând ca regularizarea să se facă pe baza deciziei de impunere anuale finale, pe care aveți obligația să o depuneți la sediul AJPIS teritorial.
Hotărârea 52/2011 la art.1 alin 2 literele: b,c,d ; ( Normele metodologice de aplicare a OUG nr.111/2010)
Discuție Legea 126/2014
Decizie de debit nr.aaa din data de 25,06,2014 pentru ca am realizat venituri in sumă de 1,633 lei, pe perioada cât am fost beneficiară a indemnizatiei pentru cresterea copilului până la 2 ani.
Cum se tratează acest debit funcție de Legea nr.126/2014.
De ce nu sunt aplicate prevederile legii 126/2014
Răspuns la discuția mostenire si succesiune
Nu cred că este răspunsul potrivit la speța prezentată. Vă mulțumesc anticipat !
1.Tatăl meu împreuna cu cei 3 frați au moștenit după bunicul decedat 5 ha de pamânt, in mod egal fiecare câte 1,25 ha. Tatal meu și alți 2 frați au decedat.
Fratele în viață,necasatorit, fară moștenitori, dorește să vânda terenul de 1,25 ha;Menționez că există un singur titlu de proprietate pentru cei 4 moștenitori eliberat în anul 1994.
Care sunt mostenitorii de drept ai moștenitorilor după tatăl lor, decedați și care sunt formalitățile de îndeplinit ?
Menționez ca cei trei frați decedati au fost căsatoriti si au
copii, iar soțiile acestora sunt în viață;
Cu deosebită considerație , va mulțumesc pentru ajutor ;


Sparturile de beton rezultate din demolarea unei hale de productie,apreciate fiind ca deseuri si care se vand, sunt purtatoare de Taxa pe valoarea adaugata?