avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate 19051972

Activitate 19051972

Buna ziua : Tata-l meu a murin in anul 1977 ,am rmas 2 copiii eu si sora mea cand sa dezbatut mostenirea dupa bunici amandoi
am primit certificat si dupa bunica si dupa bunicul,,,,figurind in certificatul de mostenitori frati lu taicami-ul si mostenitori def Guraui Ion (taicamiu ) numai eu si sora mea ...
Can am ajuns in intanta cu esirea din indiviziune ,,in decizia judecatoreasca a aparut si maicamea Gurau Lenuta ca find mostenitoare dupa defunctul Gurau Ion
Cum sa putut daca pe certificatul de mostenitori a defunctului Gurau Ion (taicamiu ) eram trecuti numai noi copiii ( eu si sora mea ) si in istanta a adaugato si pe mama mea ....
Doresc sa ma sfatuiti ce treb sa fac ...mentionez : ca nici un ul dintre parti sora mea si nici maicamea nu sau prezentata la proces si nici sa contribuie la celtuieli :avocat si judiciare .
procesul sa terminat in anul 2000.

Va multumesc
daca o dau in judecata ca refuza sa isi ia podul si mai cer si o expertiza cadastrala sa vad daca si din metraj mai reiese ca e la ea pot cere sa-mi plateasca chirie,despagubiri? ca toata greutatea podului ei e pe casa mea si a deteriorat peretii..s-au strambat..macerat jos la temelie..pot cere pe toti anii din urma?cam 25 ani..eu ptr locul ocupat de ea am platit cadastru in toti acesti ani..cam cat timp dureaza un astfel de proces?
Răspuns la discuția sulta platita prin executor
suma e depusa de executor la CEC si e o recipisa pe numele fratelui la dl executor,l-am instiintat pe fratele meu ca trebuie sa ridice banii dar refuza..el isi vrea partea de casa inapoi ceea ce nu e posibil..e o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila dar el nu vrea sa inteleaga...daca suma de bani e depusa in CEC de executor pe numele fratelui..si el tot refuza eu mai pot avea probleme? sau acume doar problema executorului cum va proceda..?
am avut un proces cu fratii mei ptr iesire din indiviziune si mi-a fost atribuit intregul imobil mie nefiind posibila lotizarea,am fost nevoit sa le fac exrcutare silita ptr evacuarea din imobil si ptr a-mi recupera cheltuielile de judecata,tot prin executor am facut si plata sultelor catre ei..doi din ei au ridicat banii dar unul din frati e plecat prin Oradea si nu vrea sa isi ridice bani..daca tot nu va vrea sa ii ia imi mai poate crea probleme?(sentinta e definitiva si irevocabila si banii ptr sulte le-am dat la termenul prescris)
as dori sa fiu lamurit cum pot proceda in situatia mea,sotia a cumparat casa parinteascain luna februarie anul acesta,acum ne-am hotarat sa chimbam podul ca e foarte vechi si sa-l si inaltam un pic,dar am descoperit ca podul vecinei noastre are popii podului ei pe zidul casei noastre(avem casele spate in spate la o distanta de jumatate de metru iar mai la capat se unesc,din masuratorile facute la cadastru nostru reiese ca avem lipsa din metraj 23m patrati)pe langa popi mai e si podul casei ei jumate de metru in curtea si podul meu,eu nu ma pot inalta cu podul meu si nici iesi la drept din cauza podului ei,am discutat cu ea si nu vrea sa-si ia podul de pe hotarul meu si din podul meu,pot si am dreptul sa tai ce e in curtea mea?daca ea tot nu vrea?deja am ajuns cu decopertatul casei si nu pot termina din vina ei..
De curand mi-am deschis un I.I. cu activitate domeniul constructii ( Amenajari interioare-exterioare,,,avand caen 34374697.....rugamintea mea este : daca prestez servicii catre o persoana fizica ,la domiciliu acestuia ,,i-mi trebuie casa de marcat sau numai chitanta si factura pot emite ?

#-o va multumesc
As dori sa infiintez o firma pe domeniul constructii,, as dori sa stiu cum este mai rentabil privind taxele de impozit catre stat ? Pe S.C. sau I.I. ....?
Am inteles ca pe I.I este taxa de 16.5% si pe S.C...3 %

va multumesc
daca o sa fac angajari prin ajfom voi fi scutit der impozit ?
pe o perioada


va multumesc
Buna ziua, M-ar interesa si pe mine ptr o firma I.I. ce impozit are de plata pe trimestru pe domeniul constructii avand caen 4399 ?
Răspuns la discuția Probleme succesiune
buna ziu,am primit rasp.d-vstra,multumesc,cel care refuza sa semneze la notar divizarea nu vrea pt ca...lui nu-i trebuie,nu ca nu e multumit cu imparteala,cand am pornit sa facem cadastru si ce mai era nevoie a fost de acord acum ca trebuie finalizat nu mai vrea ca sa ne faca noua probleme,el nu locuieste in acest imobil si nu plateste financiar,noi ceilalti 3 frati vrem divizarea....,ce facem in cazul acesta?