Puteti cere penalitati de intarziere si lipsa de folosinta, dar numai in instanta, dupa ce veti dovedi vinovatia celuilalt conducator auto. Eu spun ca aveti destule dovezi pe baza carora sa se stabileasca vinovatia in instanta. O parte din ele le-ati enumerat deja.
Articolul mentionat prevede ca: "despagubirile se stabilesc prin HOTARARE JUDECATOREASCA, in cazul in care: ...3. nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului, precum si la cuantumul prejudiciilor produse."
Prin urmare, nu veti primi despagubiri pe cale amiabila, dar le puteti obtine pe cale judecatoreasca.
Ar fi o intrebare: s-a eliberat proces-verbal de contraventie de catre politie sau ati incheiat constat amiabil? Pun aceasta intrebare intrucat astazi, in mod normal, daca sunt implicate numai doua autovehicule in accident, se incheie constat amiabil.
Si nu in ultimul rand, acelasi ordin nu stabileste in mod expres ca despagubirile nu pot fi acordate fara existenta unor fotografii, ci pe baza constatarii amiabile sau a procesului verbal de contraventie, instiintare, procesul verbal de constatare a pagubelor intocmit de asigurator si a altor mijloace de proba... intr-adevar, insa, din ele trebuie sa se poata trage concluzii cu privire la persoana vinovata si persoana pagubita sa faca dovada prejudiciului.
Ce nu inteleg este pe cine a obligat instanta in solidar. Actiunea impotriva cui a fost indreptata? ("extinsa si precizata") Sunt "amanunte" importante pentru un raspuns clar, cred eu.
Pentru daune produse tertilor raspunde asiguratorul RCA, nu cel CASCO. Inteleg ca cineva a intrat intr-un imobil provocandu-i o dauna? Dar daca este vorba de leasing, atunci, in mod normal, trebuia sa existe si asigurare RCA valabila la data accidentului si atunci tertul pagubit, respectiv proprietarul imobilului va putea fi despagubit de asiguratorul RCA al persoanei vinovate.
Acceptul de introducere in reparatie, ca presupun ca despre asta este vorba, nu este echivalent cu acceptul pentru plata despagubirilor. Acest accept se da, in general, unitatii reparatoare, ca din cate inteleg reparatia a fost facuta la service.
Daca polita dumneavoastra de asigurare RCA era valabila la data accidentului, teoretic, nu ar fi probleme. Insa, s-ar putea ca sa fi completat gresit constatul amiabil, sau inspectorul de dauna sa aiba dubii cu privire la modalitatea de producere a accidentului si sa respinga dosarul de dauna.
Trebuie vayut motivul pentru care acesta a refuzat plata despagubirilor, daca a facut-o, sau poate numai intarzie plata dosarului din diferite considerente.
Va multumesc mult!
Raspunsul dumneavoastra a fost in concordanta cu ceea ce gandeam si m-a ajutat foarte mult.
Intrebarea care se naste este:
- care este modalitatea prin care se realizeaza aceasta incuviintare, adica ce fel de cerere ar trebui facuta? Catre cine trebuie indreptata?
Pun aceasta intrebare intrucat, din informatiile pe care le am, se pare ca notarii te indreapta tot catre autoritatea tutelara.