avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate marius19841

Activitate marius19841

Spuneti-mi, va rog, dc in o cauza s-a judecat sub incidenta codului civil vechi si eu fac recurs acum, motivarea pot sa o fac sub incidenta codului civil nou, din octombrie 2011?

Multumesc
Buna ziua,

Speta suna cam asa:

Societatea C da in judecata fundatia umanitara M asupra unor pretentii legate de un act de inchiriere al unui spatiu in care fundatia isi desfasura activitatea.
La judecata in prima instanta, nici un reprezentant nu s-a prezentat din partea paratului si judecata s-a facut in lipsa. S-a hotarat ca pe baza inscrisurilor prezentate de reclamant, fundatia datoreaza aprox. 11 000 lei reclamantului.
Acum reprezentantii fundatiei sunt disponibili si vor sa faca recurs pentru ca:
1. contractul de inchiriere intre cele 2 entitati era un contract incheiat din martie 2003 pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii prin act adiacent. S-a prelungit inchirierea - bilateral, de 2 ori, astfel:
- din martie 2006 pana in martie 2007;
- din martie 2007 pana in martie 2008.
In ambele acte adiacente este specificat "CELELALTE ARTICOLE DIN CONTRACT RAMAN NESCHIMBATE"
Trebuie mentionat ca Fundatia M are toate inscrisurile doveditoare ca a platit pana in martie 2008 + chitante chiar de la parat primite.
In art. 5, respectiv art. 6 din contractul de inchiriere spune asa:
" La inchirierea contractului, chiria stabilita se plateste anticipat pe 2 luni, urmand ca ulterior chiria sa se faca lunar ... pana cel tarziu pe 20 ale lunii pt care se face plata, cu sanctiunea rezilierii contractului fara nico o somatie prealabila."
"neplata chiriei lunare duce la rezilierea contractului fara nici o somatie prealabila si da dreptul locatorului sa pretinda daune si sa calculeze majorari de 0.20% pe zi intarziere pentru suma ramasa de plata."

In judecarea in prima instanta, reclamantul societatea C cere plata sumei de aprox 10 000 lei darorate de parata Fundatia M, care spun ei "au fost facturate de reclamanta insa parata n-a platit datoriile decat partial dupa data de 30.12.2008 (2500 lei la data de 13.02.2009 si 1500 lei la data de 19.08.2009)

Vreau sa completez ca parata, Fundatia M a platit pana la zi chiria si utilitatile pana la la data expirarii contractului de inchiriere prelungit cu act adiacent pana in martie 2008 - pana la aceasta data platile erau efectuate la zi. Dupa aceasta data fundatia nu a mai platit, refuzand sa mai faca vreun fel de act aditional de prelungire. A fost instiintata recamanta societatea C sa vina sa ii fie predat imobilul. Reclamanta s-a prezentat abia dupa 2 ani, in martie 2010 sa isi ia cheia si sa verifice inventarul. <Pt acesti 2 ani, reclmanata sustine debitul neplatit.

Va rog sa-mi spuneti cine ar avea castig de cauza in opinia voastra.
Sunt destule argumente pentru a sustine recursul Fundatiei M ?

Multumesc
Buna ziua,

Spuneti-mi, va rog, pentru a publica lunar o revista, in Bucuresti, cu continut informativ, trebuie vreo aprobare speciala ? Sau poate fi facuta de oricare persoana juridica fara nici un fel de alt efort juridic ?

Sau exista vreo taxa speciala de care ar trebui sa stiu ?

Multumesc
Imi poate spune cineva daca asta e oridinea fireasca a formarii unei cariere de avocat in drept comercial ?
1.Examen la Barou - respectiv INPPA;
2.Avocat stagiar 2 ani in cadrul INPPA - acolo se fac practic cursuri timp de 2 ani ? Nu am vazut de specializare comerciala
3. Examen pt definitivare.

Inca ceva: stagiar fiind, o sa fiu platit ?

Multumesc
Voie buna
Spuneti-mi, va rog, daca un primar dintr-o comuna romaneasca a pus la primarie, pe langa steagul Romaniei si cel al UE si pe cel al Germaniei, fara nici un motiv ... poate fi vorba de vreun fel de ilegalitate ?

MUltumesc
Discuție Donatia
Daca cineva vrea sa imi faca o donatie la fundatia mea umanitara, o suma maricica de bani - deci donata de o persoana straina.
Este obligatoriu ca donatia sa fie facuta printr-un contract de donatie ?
Sau justificarea trebuie sa si-o faca doar el, in mediul sau juridic/fiscal ?

Precizez ca nu mi s-a cerut incheierea niciunui contract.

Multumesc
Răspuns la discuția Societatea Privata Europeana
Intrebarea mea este exclusiv legata de societatea privat europeana.
Stiu ca din mai, luarea unei decizii a fost amanata pana la reintrunirea consiliului de pe 27 iunie, dar nu gasesc ce s-a hotarat atunci, cum a evoluat acest subiect ...
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Buna ziua,

Imi poate trimite si mie cineva sintezele? Va rog mult!

murtdoc@yahoo.com

Multumesc
Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, cand se sustine in acest an examen pt intrarea in Baroul de Bucuresti ca avocat stagiar ?

Multumesc
Buna ziua,

Are cineva informatii despre cum a evoluat proiectul de lege privind infiintarea unei categorii de companii numite Societate Privata Europeana?

Era vorba ca:
- pt infiintare e nevoie de 1 Euro;
- poate desfasura activitate in oricare stat din spatiul economic european;
Ultima oara stiu ca Germania si Suedia aveau cateva obiectii, iar poriectul trebuia sa fie discutat din nou la intrunirea Consiliului din 27 iunie ... N-am reusit sa aflu nimic despre evolutia discutiilor.
Stie cineva noi detalii ?

Multumesc