avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate radu 72

Activitate radu 72

Da, dupa ce am va dut masina cu contract de vanzare cumparare vizat de primarie am scos masina din evidentele fiscale , asivurarea i -am dat-o fara sa-mi dau seama ca el nu v-a incheia rca pe numele lui.
Olga Tanasa a scris:

Dupa ce ati incheiat contractul de vanzare cumparare ati scos masina din evidenta fiscala?I-ati predat cumparatorului contractul cu viza finantelor?
De ce i-ati dat asigurarea incheiata pe numele dv?

buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat acte. pe certificatul de inmatriculare al autoturismului am scris instrainat . Mentionez ca la data tranzactiei masina avea ITP si RCA valabile. Polita RCA era valabila pina la 07 06 2021. La data de 30 04 2021 noul proprietar a avut un eveniment rutier soldat cu pagube materiale , el nefacand rca pe numele lui . Azi vrand sa fac o simulare de RCA eu avand alt autoturism am observat ca in loc sa~mi creasca clasa Bonus mi~a scazut cu 2 clase. Ulterior am obtinut un certificat de daunalitate de a AIDA si am aflat ca respectivul a avut un accident si el nefacand rca~ul pe numele lui a dat polita emisa pe numele meu . Mentionez ca nu m~a anuntat nimeni despre acest eveniment rutier nici noul prtoprietat al masinii nici firma la era polita rca . deci eu am fost penalizat fara sa fiu vinovat. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, ceas putea sa fac sa mi se faca dreptate. Va multumesc anticipat!
Buna ziua , lucrez la o societate comerciala din luna august 2016 dar pe anul respectiv nu am efectuat concediul de odihna....! Pe anul 2017 am efectuat CO. Intrebarea mea este daca mai pot si care ar fi data limita sa efectuez aceste zile de CO din 2016 , iar in cazul ca nu mai beneficiez de ele se va tine cont la plecarea mea din aceasta firma si mi se vor compensa cu o suma de bani .....?
Buna ziua , am inteles ca incepand cu data de 20 mai 2018 persoanelor carora cumpara un autoturism la mana a 2-a si in termen de 30 de zile de la intocmirea actului de vanzare cumparare nu il trec pe numele cumparatorului risca sa i se anuleze ITP-ul autovehiculului si o ameda usturatoare...! Eu folosesc un autoturism al carei proprietar este sora mea . Daca merg impreuna cu sora la notar si incheiem intre ea si mine un contract de comodat mai pot sa am probleme la controalele organelor de politie referitor la masurile ce vor fi aplicate incepand cu 20 mai....? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile care cred ca le voi primii....!
Răspuns la discuția parasire domiciliu
Tot in scrisoarea pe care am primit-o ma atentioneaza ca daca nu plec din locuinta pana la data respectiva recurge la ,, acte de evacuare,, ..... v-am reprodus fraza exact cum scrie acolo....! Exista vreun temei legal pe care se bazeaza sau nu....?
Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului dintre mine si sotie pronuntat prin hotarare definitiva , socrul meu fiind proprietarul imobilului in care am locuit impreuna cu sotia si cei doi copii de peste 20 de ani .i-mi cere sa parasesc domiciliu pana pe data de 10.dec,2017 .trimitindu-mi in acest sens o scrisoare care am primit-o ieri pe data de 08.dec.2017. Intrebarea mea ar fi ,care este termenul legal stabilit de lege pentru astfel de procedura...? Va multumesc anticipat...!
Buna seara,acum o zi am avut la Judecatorie prima infatisare la divort , in prealabil am depus la dosar intampinare in care printre altele ceream ca divortul sa fie stabilit din culpa sotiei. Judecatorul m-a intrebat daca sant de acord sa divortam si sa nu fie motivat in hotarare sau doresc sa merg mai departe cu audierea martorilor si dovezilor cu inscrisuri.Am fost de acord cu prima varianta,adica sa se pronunte de comun acord si fara motivare....am si semnat un document.Intre timp nu mai doresc aceasta varianta si vreau sa continui cu dovezi cu inscrisuri si audierea martorilor sa dovedesc culpa sotiei.Mentionez ca pronuntarea divortului s-a amanat pentru o saptamana pentru a se depune de reclamanta la dosar copii dupa certificate ale copiilor cu care sa se dovedesca, ca sant majori. Deci, as putea depune la dosarul de divort o cerere prin care sa imi schimb optiunea...? Va multumesc anticipat...!
Răspuns la discuția Divort
Buna ziua,d-na avocat...va rog mult sa ma lamuriti cu ultimele 2 intrebari din data de 8 iunie....!
Răspuns la discuția Divort
As avea dreptul ca dupa mai bine de 20 de ani de casnicie sa pot sa locuiesc intr-o camera a imobilului,tinind cont ca locuinta este in proprietatea socrului meu,dar eu am platit facturile la utilitati,am chiar si pozitie de rol la primarie unde figurez cu aceasta casa de locuit si am adus imbunatatiri acesteia...?
Răspuns la discuția Divort
buna ziua,tot in legatura cu acest subiect va rog sa imi spuneti: raspunsul la intampinare facut de sotie,in cazul acesta de reclamanta,il voi primii eu personal in calitate de parat sau o sa il depuna la dosar....? In intampinare am scris ca sant de acord cu divortul,dar as avea nevoie ca sa nu se pronunte de la prima infatisare deoarece inca nu mi-am gasit o locuinta unde sa ma mut .Care ar fi modalitatea de a amana pronuntarea divortului macar pana in septembrie....?V a multumesc anticipat pentru raspunsuri....!