avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate dlemil

Activitate dlemil

Buna ziua

Am primit o ordonanta de la procuror pt clasare cu termen de a deveni definitiva in 20 de zile de la comunicare. Daca cineva va face contestatie probabil ca nu mai devine definitiva pana la solutionare.
Intrebarea mea este daca am cum sa aflu dupa acele 20 de zile daca a devenit definitiva sau nu.

Multumesc
Buna ziua

Pentru o fapta de inselaciune din 11.2007 care este termenul de prescriptie ? Dosarul nu a fost depus la tribunal si cercetarea nu a fost intrerupta.
Angajatorul doreste sa ma plateasca prin PFA dar am poprire pe cont. Momentan imi opreste 1/3 din salariu, ceea ce e rezonabil.
Daca trec pe PFA mi se va opri tot atat, sau toata suma ?
Răspuns la discuția poprire salariu din strainatate
Variante la prima intrebare : orice serviciu de transfer de bani, gen western union, moneygram, moneytrans, din astia. nu fac reclama, dar cel putin unul din cei enumerati accepta plata prin banca, de pe firma
Revin cu raspunsul la intrebarea de mai sus : a fost valabila cautiunea, atata timp cat nu e folosita sa opreasca executarea silita (inclusiv cand aproba recursul creditorului), cautiunea ti-o da inapoi si o poti folosi in acelasi dosar.
Buna ziua,
Am pe firma un ap. cumparat 70% prin credit, si girat la banca.
De aproximativ 1 an jumatate a inceput executarea silita din partea AFP (finante), apartamentul a fost sechestrat, s-au organizat si 3 licitatii pana acum. Intre timp am obtinut suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiilor contra AFP, nu mai pot organiza licitatii.
In pronuntare nu scrie nimic despre ridicarea sechestrului, ceea ce ma face sa cred ca inca este valabil.

Problema acum este ca banca a inceput si ea executarea silita, si sunt curios daca il pot scoate la vanzare atat timp cat este sechestrat de catre finante.
Buna ziua, am facut cerere de suspendare a executarii contra ANAF, am platit cautiune, s-a aprobat suspendarea, dar la recurs, cei de la finante au zis ca de actele au fost intocmite de AFP, nu de ANAF, si li s-a admis recursul.
Acum trebuie sa fac o noua cerere de suspendare contra AFP.
Intrebarea mea este daca mai este valabila prima cautiune platita, la cererea de suspendare facuta gresit contra ANAF.
Avocata mea spune ca e valabila, dar tot ea a facut gresit cererea de suspendare, si acum sunt la a 3-a licitatie a apartamentului.. deci nu imi permit sa risc, trebuie sa obtin suspendarea la urmatorul termen.
Poate cineva sa imi confirme daca trebuie sau nu sa platesc alta cautiune ?
Răspuns la discuția poprire salariu din strainatate
Am fost si am intrebat la banca, a zis sa duc contractul pe baza caruia voi primi venituri din strainatate si sa imi deschida ei personal acel cont in valuta de unde sa retina cei 1/3 din salariu.
Inca nu e un ok, trebuie sa trimit contractul la departamentul popriri pentru confirmare,

Postez de acum ce am aflat deoarece s-ar putea sa nu mai continui pe calea asta, si sa primesc CEC de la angajator, iar banii sa nu mai ajunga la mine in cont.

Daca mai am vreo informatie noua, o sa updatez subiectul.

Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

Firma la care lucrez are cu mine 2 contracte de munca, unul in romania si unul in sua. eu am poprire pe cont din cauza unui credit, si as dori sa stiu daca atunci cand imi este virat salariul din strainatate mi se opreste 30% cum este normal sau pentru ca nu este salariu din romania mi-l opreste pe tot ?
Aveti idee?