avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Alina07

Activitate Alina07

Buna dimineata!

Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns la situatia prezentata?

Multumesc!
Buna ziua,

In clasa copilului este un elev confirmat COVID pozitiv.

In aceasta situatie, toata clasa trebuie sa intre in carantina sau doar 4 copii, cei care au stat in fata/spate/stanga/dreapta copilului pozitiv?

Copilului (dat de scoala contact direct) care a stat in carantina 14 zile, i se cere la intoarcerea in colectivitate aviz de la medicul de familie.
Medicul de familie ii spune ca ii poate da avizul daca ii face un test covid rapid.
Lucru pentru care ne taxeaza cu 100 RON.

As dori daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

1) cand apare un caz covid la o clasa (copiii sunt in cls a IV a) intra doar 4 copii in carantina sau toata clasa? (as dori sa-mi spuneti titlul de lege unde este mentionat acest lucru).

2) este la latitudinea medicului de familie sa ceara sau nu test covid, sau procedura cere a se face test covid? (in conditiile in care copilul nu are niciun simptom de covid)

3) testul solicitat ar trebui sa fie gratuit pentru copil? de ce ni se solicita sa platim 100 lei? daca nu avem posibilitatea platii acestei sume, copilul nu mai are dreptul la invatamant la clasa? Nu este accesul la invatamant gratuit in Romania? (la aceasta intrebare va rog de asemenea sa imi comunicati daca este mentionat in lege acest lucru privind gratuitatea sau taxarea testului Covid)

Multumesc frumos.


Multumesc frumos.

Insa, daca el se muta in apartamentul parintilor in timpul vietii acestora, dupa decesul parintilor mai poate fi scos din casa? el si copiii minori avand domiciliul acolo?
adica poate ocupa abuziv imobilul si sa se opuna vinderii acestuia? iar eu ca si mostenitor legal sa nu pot actiona in niciun fel si sa nu pot beneficia de 50% din mostenire?
Intreb pentru ca are intentia sa se mute acolo, si nu a putut face acest lucru din cauza mamei, care s-a opus.

Multumesc.
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

Am un frate (31 ani), adult, casatorit (cu un copil de 2 ani si 10 luni, unul de 1 an si unul in curs de nastere in 2021). Acum are domiciliul – el, in casa parintilor nostri, sotia lui in casa parintilor ei.
Dar in fapt domiciliaza in casa parintilor sotiei lui (fara vreo forma legala de inregistrare).

Ii expira buletinul si doreste sa isi refaca buletinul cu domiciliul tot in casa parintilor nostri, desi intre timp el si-a achizitionat o casa cu teren langa casa soacrei lui.
Parintii mei domiciliaza intr-un judet, iar ai sotiei lui in alt judet.

Eu am locuinta personala in care si domiciliez.

1. Copiii la nastere trebuie sa aiba domiciliul declarat la unul dintre parinti (daca acestia au domicilii diferite)? Pt ca daca asa este, probabil au fost inregistrati la parintii nostri (deoarece la acel moment fratele nu avea proprietate personala)

2. Daca fratele isi face domiciliul in casa parintilor nostri, ar putea avea acest fapt vreo influenta asupra dreptului la proprietatea parintilor in cazul decesului unuia sau al ambilor parinti?

Mentionez ca fratele a incercat sa se mute cu sotia si copiii in casa parintilor mei, dar mama nu a acceptat acest lucru.

In cazul decesului unuia din parinti, daca el s-ar muta acolo cu copiii, eu as pierde dreptul de proprietate asupra imobilului, prin simplul fapt ca el ar ocupa imobilul, si ca ar fi si domiciliat in acte acolo?

Exista o lege care spune ca daca ai copii minori nu poti fi dat afara dintr-un imobil in care domiciliezi?

Multumesc.
Buna ziua,

Exista urmatoarea situatie:

Mama cu 2 fiice si un fiu detin in proprietate un imobil, teren + casa batraneasca, fiecare cu cota de 1/4.

Fiul are dementa, si deci nu are drept de semnatura.
Cota de 1/4 revenindu-i ca drept in urma decesului tatalui.

Mama si fiicele vand in indiviziune imobilul (3/4) unei terte persoane cu clauza de ingrijire a mamei pana la deces, iar apoi de a i se face pomenile dupa datina crestineasca.

Iar cu intelegere verbala, nu contractuala, ca dupa moartea mamei cumparatorul sa aiba grija si de fiul bolnav mintal, care nu se descurca singur.
Fiul locuieste in casa vanduta in cota 3/4.

Mama moare intre timp.

Cumparatorul preia sarcinile contractuale si cele tacite legate de ingrijirea fiului.

Intre timp, cumparatorul doreste sa cumpere partea fiului bolnav, in vederea realizarii unei constructii pe terenul aflat in coproprietate cu acesta sau sa se iasa din indiviziune, pentru a nu construi in coproprietate.

Mentionez ca fiul bolnav mintal are 2 fiice (in urma unei casatorii), el fiind actualmente divortat. Fiicele nu au nici o treaba cu tatal lor, fiind parasite de acesta de mici. Acestea au mentionat ca sunt interesate doar de partea ce li se cuvine legal, dupa moartea tatalui.

Insa, acestea nu pot fi decazute din dreptul legal de mostenitoare avand in vedere dementa tatalui si faptul ca acesta nu este ingrijit de ele ci de cumparator?

Care ar fi demersurile legale ce ar trebui urmate in vederea cumpararii cotei de 1/4 din imobil sau a iesirii din indiviziune?

Multumesc.



Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
Asta da, stiu ca se poate da imputernicire prin procura.

Dar pe mine ma intereseaza daca se poate dobandi in coproprietate doar in baza faptului ca se mentioneaza ca suntem casatoriti si sunt trecute si datele mele din CI pe actul de vanzare cumparare.

Spun asta pt ca sunt notari la sate care practica aceasta metoda, si nu stiu daca in acest caz proprietatea este doar a semnatarului, chiar daca este casatorit sau este si a partenerului mentionat in act,dar care nu este parte semnatara.
Multumesc.

Concret, vreau sa achizitionez o proprietate, si notarul ne spune ca poate merge doar sotul sa semneze, dar sa aiba la el CI ul meu.
Ca nu este nevoie si de semnatura mea.

In acest caz mai suntem coproprietari? sau desi suntem casatoriti e un bun imobil dobandit doar de sot?
Multumesc.

[ mesaje conexate ]
Buna seara,

Sunt casatorita si doresc sa achizitionez un teren impreuna cu sotul meu.
La semnarea contractului de vanzare cumparare poate merge doar sotul, iar eu sa fiu trecuta pe contract in calitate de sotie, deci coproprietar, dar fara sa merg sa semnez, sau pentru a fi ambii proprietarii terenului e nevoie sa mergem impreuna sa semnam ?

Multumesc frumos.
Buna ziua,

Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani si in scurt timp ar trebui sa-mi reiau activitatea insa nu mai doresc acest lucru, dorind sa incetez raporturile contractuale cu actualul angajator.

Am rugamintea sa imi comunicati prin ce forma pot face acest lucru, fara a fi insa nevoita sa exercit perioada de preaviz, dar si sa inchei amiabil relatia cu actualul angajator.

Multumesc.
Buna ziua.
Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
Am nascut pe 19.02.2015.
Am ales concediu de crestere copil in varsta de pana la 1 an.
M-am reintors la serviciu in luna tatalui (19.01.2016-28.02.2016) iar tatal nu a ramas in aceasta luna acasa pt cresterea copilului, instiitand autoritatile in acest sens.
Ulterior, din 01.03.2016 am intrat in concediu fara plata pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
In iulie 2016 s-a modificat legea privind indemnizatia si am trecut in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
1) As dori sa va intreb, in acest caz, se mai aplica luna tatalui? Ar trebui sa ma intorc la munca la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani sau 1 an si 11 luni?
2) Doresc sa intru in concediu fara plata pt crestere copil pana la varsta de 3 ani. Este posibil? Se vor mai respecta ulterior la intoarcerea la serviciu toate celelalte prevederi privind protectia mamei (6 luni sa nu fiu data afara, pastrarea postului, etc)?

Multumesc frumos.
Buna ziua,
Ca urmare a vanzarii imobilului unde aveam pana acum domiciliul, acum inteleg ca trebuie sa ne schimbam actele pe noul domiciliu.

Domiciliul se modifica din Bucuresti in jud.ILFOV.
Ce documente ar trebui schimbate?
Mentionez ca sunt si posesoarea unui autoturism inmatriculat pe Bucuresti.
Exista vreun termen legal in care trebui finalizata operatiunea?

Multumesc frumos.