Am avut incheiat un contract de credit ipotecar in Franci elvetieni si datorita boom-ului de schimb valutar am ajuns in imposibilitatea de a achita ratele si am intrat in executare silita.
Imobilul ipotecat , la data acordarii creditului in septembrie 2008 figura in Cartea Funciara ca si "Casa din caramida cu acoperis din tigla compusa din 4 camere, bucatarie, baie si pivnita" dar in realitate inca din 2005 noi am renovat casa am facut demersurile necesare la Primarie dar nu am mai reusit sa facem evidentieres in CF
Contractul de iopteca s-a semnat la prin ioptecarea casei inscrise in CF la acea data, acum executorul a pus in vanzare toata casa asa cum era in 2008 si este si acum: Casa de caramida cu regim S+P+M, compusa din 2 apartamente cu un total de 6 camere, 2 bucatarii, 4 bai, 4 terase, 2 incaperi de pivnita. Evaluarea casei s-a facut atat la data acordarii impurmutului cat si la incaperea executarii la nivelul casei inscrise in CF. Cum pot sa atac aceasta ?
Multumesc,asa stiam si eu ,dar intotdeauna administratorii sau patronii firmelor cred ca "stiu mai bine" tot ce trebuie sa faca. Multumesc inca o data !
Conform prevedrilor art.321 (1) si (2) am retinut ca familia isi poate nota lociunta unde isi are domiciliul ca si "locuita familiala" in cartea funciara. Locuinta pe care o detinem are ipoteca de rang I,II, si III in favoarea bancii de unde avem credite.
Aceste credite sunt cu lauze abuzive si am ajuns in faza de executare silita si de abia azi am aflat de prevedera referitoare la locuinta familiara. Mai putem inscrie in cartea funciara notarea ca locuinta familiara.
Suntem in executare silita de catre Piraeus Bank Romania prin executor judecatoresc din cadrul CEJ Mures, a unui imobil situat in Tg.-Mures, jud.Mures.
Ce instanta de judecata este compententa la aceasta data pentru solutionarea Contestatiei de executare, suspendarea executarii si intoarcerea executarrii, la ce judecatorie trebuie depusa, unde are sediul creditoarea,respectiv banca sau unde este situat imobilul?
Sant din Tg-Mures si avem o excutare siita asupra unui imobil care a fost reconstruit in anul 2006 dar nu s-a facut evidentierea in cartea funciara a modificarillo-in CF apare ca si casa din caramida cu patru camere, bucatarie si baie, acoperita cu tigla si la subsol pivnita, dar momentan estecu regim S+P+mansarda, compusa din 7 camere, bucatarie, 4 bai, 4 holuri, 5 terase, 2 incaperi pivnita, acoperita cu tabla ondulata, izolata termic pe exterior. Executorul la propunerea bancii a stabilit un evaluator pentru intocmirea dosarului de evaluare dar acle evaluator fiin din Bucuresti nu a fost la fata locului, a trimis pe un asazis reprezentant din Tg.-Mures, care a facut doar poze in tot imobilul si in rest nici o masuratoare sau verificare si cu toate acestea din cele comunicate de executor ”experutul in evaluari desmnat, a intocmit si semnat” dosarul de evaluare, in baza caruia executorul judecatoresc a stabilit pretul de pornire a licitatiei de vanzare a imobilului, printr-o decizie definitiva si irevocabila fara cai de atac, fara sa ne aduca la cunostinta macar in prealabil despre continutul dosarului de evaluare.
Eu stiam ca aveam dreptul la a contesta valoarea de licitatie .
Este legal mdul cum s-a procedat, tinand cont si de faptul ca de fapt evaluatorul pute spune ca a facut evaluarea doar din ”auzite si din pix”, fara sa vina la fata locului si sa faca el personal constatari?
Mentionez ca momentan avem pe rol la judecatoria sectorului 2 o contestatie la executarea silita care este in curs de judecare in faza de fond si executorului i s-a ceru sa transmita la instanta dosarul de executare. Mai poate continua executorul procedura de executare silita pana cand nu se pronunta instanta? Cu stima Vasile T.
Multumesc,dar din pacate cred ca voi ramane pe vecie fara acele salarii.
Buna ziua,am si eu o intrebare.
Sunt angajata la o firma de constructii,din data de 17.03.2014,in calitate de contabil.In aceasta perioada nu am primit nici un leu salar .Stiu ca pare ciudat,dar asta e .Nu sunt singura in aceasta situatie,toti angajati au patit la fel. Cei care si-au dat demisia,au actionat firma in instanta,au castigat,unii au si hotarare de executare silita ,dar bani ....nu sunt. Firma are grave probleme financiare,datorii foarte mari la ANAF si furnizori de materiale de constructii,etc.Din martie pana la inceputul lunii august (01.08.a.c.),nu a avut nici un contract. Intradevar are cateva sume destul de mari de incasat,dar dupa cate am inteles sunt probleme la fel de mari ,in ceea ce priveste veridicitatea si calitatea lucrarilor executate,pentru sumele ramase neincasate. Am scris acest lucru pentru a avea o idee,dar problema mea este urmatoarea: In luna iulie mi-am luat concediu fara plata (oricum nimeni nu ma plateste),si in urma discutiei avuta cu patronul firmei l-am rugat sa ma cheme doar cand are banii pentru salariile cuvenite.In luna iulie am fost totusi la birou,fara sa ma cheme nimeni,pentru a scoate declaratiile lunii iunie si a le depune la ANAF. Mie mi s-a parut corect sa fac acest lucru,dar patronului nu i se pare deloc, nici corect ,nici moral si mai mult legal sa plateasca salariile.
Sincer nici nu stiu ce pot sa fac in continuare,deoarece nu-mi permit un avocat pentru a initia actiunea in instanta. Mai mult am aflat ca respectivul "personaj",pentru ca nu mai are credibilitate in jumatate de tara,pentru a putea sa se aprovizioneze cu materiale de constructii, s-a asociat cu o alta firma care are acesta posibilitate si lucreaza in contul acelei firme. Cred ca firma la care sunt eu angajata va fi lasat in voia sortii,deci cei care nu si-au primit salariile .... Pa si pusi.
Momentan am o oferta pentru un contract pe 4 ore,tot contabilitate,cum trebuie sa procedez pentru ca totul sa fie legal si corect ?
Va multumesc,
Am gresit eu ca nu am fost destul de explicita. Baiatul va fi angajat sa vanda marfa la o alta masa in piata,va avea casa de marcat proprie. Dupa cum vad la zilieri sunt alte conditii.
Buna ziua,am un client care se ocupa cu vanzare legume-fructe in piata.Are un PFA si doreste sa-si angajeze fiul,major,pentru o perd.determinata. In programul meu de contabilitate la tipul contractului de munca nu am sectiunea de contract cu per.determinata,doar permanent ; colaborator ;contr.civil ;zilier ;alte categorii.
In ce categorie trebuie sa-l incadrez,daca se poate incadra cu per.de proba si ce conditii sunt,ref.la taxele care trebuie platite la stat ?
Va multumesc,