avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate alinapopa2009

Activitate alinapopa2009

Răspuns la discuția Inceput de dovada scrisa.
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Impotriva cui?
Cu cine doriti sa va judecati?
Va reamintesc ca succesorii nu pot fi obligati sa respecte dorintele celor pe care-i mostenesc decat daca sunt inscrise in anumite forme bine stabilite de lege (testament olograf sau testament autentic)

Cu succesorii care au semnat acel inscris sub semnătură privată . Tot acesti succesori m-au împuternicit prin notariat sa ma ocup de înmormântare, sa scot certificat de deces etc.
Dar cum unii oameni nu au cuvant nu vor sa faca cum au declarat si semnat.Multumesc! Cat despre inscrisul semnat de persoana decedata nu întrunește condițiile unui testament.
Răspuns la discuția Inceput de dovada scrisa.
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ce sa dovediti si impotriva cui doriti sa folositi aceste dovezi?


Buna seara doresc sa dovedesc un drept care mi se cuvine in urma dorinței persoanei decedate.
Se poate considera un inceput de dovada scrisa declaratia scrisa si semnată a 2 mostenitori legitimi (nepoti) prin care recunosc si se obliga ca vor respecta ultima dorință a unei persoane care a decedat cum ca o proprietate detinuta de acesta doreste sa revină altei persoane decât mostenitorilor legitimi ? In sprijinul acestei dorinte pe langa declarația nepoților este si inregistrat video si un inscris scris in prezenta a 2 martori si semnat de persoana decedata. Nu este scris de pers este doar semnat (starea de sănătate nu permitea).daca era si scris si semnat era simplu era testament olograf . Astept sfaturile dvs. Cu alese multumiri !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca înregistrarea este un testament in sine ? Adică spune cine ce si cum primeste ?
Buna seara daca din ultima dorinta a unei persoane am fost aleasa sa mostenesc o parte din ce detine, dar din cauza ca nu ma asteptam sa moară nu am facut oficial ( prin notar ) dar persoana a inregistrat video aceasta dorinta si ma pus sa o scriu si a semnat si dansa si 2 martori cum procedez?Mentionez ca are 4 mostenitori din care 2 stiu de dorinta dnei. Am fost împuternicita prin notariat sa ma ocup de înmormântare iar ele au dat o declaratie scrisa de mana si semnata ca vor respecta dorinta dnei. Cum procedez? Este admisa înregistrarea video in instanta? Care sunt pasii ? Multumesc!
buna ziua am si eu o problema iesita din comun dupa parerea mea, in luna dec am avut un accident auto circuland pe un drum cu prioritate un destept din sens opus a virat stanga mi-a taiat calea si l-am lovit, el neavand mare lucru eu iesind mai sifonat, toate bune am facut amiabila un insepector daune a constat daunele urmand sa se faca dosarul pt emiterea aprobarii de reparatii, la 2 saptamani dupa accident sunt chemat la sediul firmei de asigurari a vinovatului si eu si care ma lovit si sunt pus de catre un inspector de la bucuresti sa dau alte declaratii dupa dictarea lui,eu refuzand cele cerute mi sa spus ca-mi va repara masina el personal cu levierul dupa cele intamplate am facut o adresa catre directorul firmei de asigurari mentionand cele patite dar nici pana acum nu am primit nici despagubiri ,nici autorizatie reparatii pt service, mai mult cel vinovat era indrumat sa declare ca masina mea era lovita in momentul accidentului, omul din ce mi-a spus a refuzat. cum sa fac sa rezolv situatia ? exista o comisie ceva pentru a reclama asiguratorul care se sustrage platii daunelor?
buna ziua pai daca legea este de partea mea va rog sa-mi spuneti in baza carei legi ma duc sa-mi fac dreptate in sensul sa le spun celor de la imatriculari cum stau lucrurile va rog sunt disperata sa stiu ce pasi avem de urmat , suntem al 3lea proprietar si dorim sa o imatriculam pe firma noastra deci a4 imatriculare , cum au imatriculat-o cei de la politie in 2010 cand am luat-o noi daca taxa nu era platita, ???
buna ziua va rog sa ma luminati , sotul meu are un autoturism inmatriculat in 05.2006 prima data de catre o firma de leasing, primul proprietar care a achizitionat autoturismul prin leasing a finalizat achitarea leasingului in 2008, dupa care a fost trecut el in cartea de identitate a masinii, ca al 2 lea proprietar, in anul 2010 sotul meu a cumparat masina el fiind al 3lea proprietar, in anul 2010 noi nu am platit taxa de mediu sau imatriculare, cel dinaintea noastra nu mai stie ce a platit si ce nu, acum noi dorim sa trecem masina de pe persoana fizica pe firma sotului, incercand sa facem actele ni sa spus ca trebuie sa platim taxa de mediu. SOC MARE cum sa facem sa beneficiem de ce sa spus intr-o discutie pe forumul dvs cum ca cei care au achizitionat un autoturism inainte de 2007 prin leasing si au finalizat leasingul dupa 2007 sunt exceptati de plata timbrului de mediu sau taxa mediu. Va rog sa-mi spuneti legea si art care m-ar ajuta sau o alta forma pt a evita aceasta taxa.
buna ziua am si eu mai multe nelamuriri am fost angajata la o companie multinationala, dupa 1 an am avut mai multe probleme de sanatate, m-am internat la Colentina boli brofesionale unde dupa nu meroase investigatii am primit diagnosticul de Astm bronsic profesional si fisa de semnalare BP1, m-am prezentat DSP pentru declararea BP dar au refuzat motivand ca este boala obisnuita , am contestat PV la comisia de medici de medicina muncii din cadrul ministerului sanatatii unde dansii dupa analizarea documentelor depuse la dosar si de mine si de firma au hotarat declararea BP si au obligat DSP sa-mi elibereze BP2. dupa obtinerea acestui document comisia pentru capacitatea muncii a stabilit scaderea capacitatii muncii cu 20% cu caracter permanent.Dupa am hotarat sa-i actionez in instanta pentru a solicita daune morale si materiale pentru ca m-au concediat in baza art 61 litc asta ca solutie pt ei. acum problema este au ei dreptul sa conteste in instanta hotararea acestei comisii? va rog sa ma luminati. multumesc! PS mi-a fost suspendat procesul de daune pana la judecarea contestatiei in legatura cu diagnosticul de BP. ce este de facut?
datorita imbolnavirii la locul de munca eu ca fost angajat i-am dat in judecata pentru plata unor daune materiale si morale datorita prejudiciilor aduse , scaderea capacitatii muncii, dependenta de medicatie zilnica , imposibilitatea efectuarii activitatilor pe care le faceam inainte de imbolnavire, plata asigurarii de sanatate pentru ca nu am reusit inca sa ma angajez etc. procesul sa suspendat azi pe motiv ca angajatorul a contestat in instanta diagnosticul de boala profesionala dar foarte important m-au concediat in baza art61 lit c pe baza de imbolnavire acum7 luni . intrebarea este de ce nu au contestat boala atunci cand m-au dat afara? procesul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti pentru contestarea diagnosticului. nu aveau un termen limita la care se putea contesta in instanta aceast diagnostic? multumesc