avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Oana Macovei

Activitate Oana Macovei

In termen de maxim 15 zile de la primirea procesului verbal va puteti adresa cu o plangere la Judecatoria pe raza careia s a savarsit contraventia. In cuprinsul acestei plangeri puteti solicita aplicarea unei sanctiuni cu avertisment, sanctiune prevazuta de art 7 din OG 2/2001, insa se impune a depune dovada faptului ca sunteti pensionar si aveti venituri modice.
Răspuns la discuția instiintare suspendare
Potrivit art. 118 al 4 din OUG 195/2002 , in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului verbal, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
De aici rezulta clar ca dumneavoastra aveati obligatia sa va interesati de stadiul dosarului, iar la finalizarea acestuia, sunteti obligat sa predati permisul la ghiseul biroului rutier.
Politia rutiera face verificari la intervale mari de timp cu privire la solutia pronuntata si daca se constata ca nu ati predat permisul vi se aplica sanctiunea adaugarii a unui numar de inca 30 de zile la sanctiunea deja aplicata.
Din punctul meu de vedere, situatia nu este atat de simpla, motiv pentru care se impune prezentarea alaturi de un aparator . Cu siguranta celelalte parti vor avea aparatori si vor beneficia de o aparare calificata.
Răspuns la discuția Credit bancar
Se impunea ca in termen de maxim 15 zile de la instituirea primei popriri, sa faceti contestatie la executare la Judecatoria de care apartineti, si doar un judecator putea stabili daca executarea silita se desfasoara in conditii legale. Daca au trecut mai multe de 15 zile de la prima poprire, din pacate nu mai puteti face contestatie la aceasta executare silita.
Potrivit art Art. 221 din Regulamentul OUG 192/2002. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
Avand in vedere ca nu va incadrati la disp art 221 al 2 , teoretic ar trebui sa aveti dreptul de a face aceasta solicitare de reducere a sanctiunii suspendarii de la 90de zile la 30 de zile.
Daca doar dumneavoastra indepliniti conditile de acordare a imprumutului, banca va avea pretentia ca doar dvs sa figurati pe contractul de vanzare cumparare.
Dupa ce vi se comunica hotararea la domiciliul declarat, asteptati sa treaca termenul de recurs (30 de zile) dupa care faceti o cerere catre Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti prin care solicitati sa va elibereze si sa va comunice forma definitiva a hotararii . La cerere trebuie sa atasati o copie de pe hotarare, o taxa de timbru de 5 lei pe care o puteti plati in contul Judecatoriei Sector 1 Cont IBAN : RO 79 TREZ 70121070203XXXXX
deschis la Trezoreria Sector 1
Cod fiscal : 12293095
Beneficiar : Primăria Sector 1.

Va sfatuiesc sa puneti in plic si un plic autoadresat si timbrat intrucat unele instante nu va trimit plicul cu hotararea definitiva daca nu indepliniti si aceasta cerinta.
Daca intimata face recurs, nu va poate elibera forma definitiva a hotararii motiv pentru care, dupa trecerea celor 30 de zile sunati la Arhiva Judecatoriei Sector 1 si intrebati daca s-a declarat recurs la dosarul ce va intereseaza.

Model de cerere:

Judecatoria Sector 1
Dosar nr......


Domnule Presedinte,

Subsemnatul, ..............., domiciliat in.........................., cu CNP......................., petent in cauza mai sus mentionata, prin prezenta va solicit eliberarea formei definitive a hotararii nr...........din data de................pronuntata de Judecatoria Sector 1 Bucuresti in dosar nr..............
Anexez prezentei cereri copie de pe sentinta civila, taxa de timbru de 5 lei precum si un plic autoadresat.
Va rog sa mi comunicati hotararea definitiva la adresa......................

Data, Semnatura,



Domnului Presedinte al Judecatoriei Sector 1 Bucuresti


Telefon arhiva: Telefon: 021 – 318.77.01
Plangere penala pentru inselaciune! art.244 Cod Penal al 2 .
Răspuns la discuția Cauza suspendata
In maxim 6 luni trebuie sa cereti repunerea pe rol. In caz contrar cauza va fi perimata, adica se va proceda la anularea dosarului.
Răspuns la discuția Recalculare pensie de intretinere
oricand puteti cere instantei de judecata marirea pensiei de intretinere insa aceasta se va stabili tot raportat la veniturile paratului. Daca instanta stabileste un cuantum, paratul nu are dreptul sa l modifice. El trebuie sa plateasca minorului exact suma stabilita de catre instanta de judecata. Daca refuza sa plateasca contributia stabilita, ori plateste mai putin, aveti posibilitatea sa va adresati unei executor judecatoresc care, pentru a recupera sumele restante, va proceda la poprirea pensiei paratului, indiferent daca acesta este de acord sau nu. Daca indicati un cont executorului judecatoresc, acesta va vira sumele executate in contul indicat de dumneavoastra.
Daca tatal copilului nu plateste cu rea credinta, timp de 3 luni, pensia de intretinere, va puteti adresa organului de cercetare penala cu o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art. 378 al 1 lit c din Cod Penal.