avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate cornelicamia

Activitate cornelicamia

Răspuns la discuția succesiune
multumesc de raspuns,daca nu trimit notificare la notar atunci se ajunge in instanta ?( ca sa inteleg mai bine }
Discuție succesiune
Buna ziua,
mama a murit de cinci ani si doar acum se face succesiunea , ce se intampla daca nu ma prezint la notar ? pierd mostenirea ( cota parte ,pentru ca mai am o sora si traieste tatal)sau se inregistreaza partea mea tacit pe numele meu ?Mentionez ca tatal meu vrea sa-si cedeze partea nepotului din partea surorii iar eu nu sunt de acord.
Astept un raspuns si din partea freelis.
Multumesc.
Discuție nota interna
Buna ziua,
lucrez la o firma privata cu CIM pe durata nedeterminata ,durata timpului de lucru fiind 8 ore, nu am fisa postului nici nu am semnat Registru de Ordine Interioara pentru ca nu exista. Azi mi s-a dat sa semnez o nota interna prin care mi se cere : sa notez intr-un caiet numit,, caiet condica de prezenta" ca voi respecta pauza de masa de 1/2 ora si doua pauze de cate 15 min, programul fiind de la 8 la 17.Eu consider aceasta un abuz refuzand sa semnez, va rog sa-mi spuneti daca am dreptate si ce sanctiuni se pot lua impotriva mea ?Astept un raspuns, multumesc anticipat
Buna ziua,
lucrez la o firma de comert cu amanuntul,patronul imi cere sa arhivez documentele contabile,conform Legii si cum o fac firmele de arhivare,nu mi s-a dat un model, oricum le arhivez nu este bine,am lucrat la mai multe firme si nu am avut problema aceasta, va rog sa-mi dati o solutie,nu mai stiu ce sa fac.
Cornelia
Buna seara ,
as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de licenta).mentionez ca nu este o fuctie de conducere.Va multumesc.
Buna ziua,
in data de 06.10.2014 am incheiat un contract cu firma RCS&RDS cu privire la achizitionarea unui stick pentru internet.Intrucat viteza este foarte mica,nu imi este de folos si as vrea sa reziliez contractul si sa inapoiez stickul,dar firma vrea sa platesc o taxa de reziliere 50 ron.As dori sa stiu ce drepturi am, ,daca directiva U.E intrata in vigoare din 13.06.2014, prin care se poate renunta la contract in termen de 14 zile si inapoia produsul(buninteles sa platesc pt.cat l-am folosit) este valabila si in cazul meu.
Astept raspunsul; dvs.
Cu stima,Cornelia
cum se deconteaza biletele la ordin depuse la banca inainte de data scadentet?
Discuție Timbrul verde
firma la care lucrez doreste sa importe aparate de aer conditionat,care sunt pasii care trebuie urmati pentru a intra in legalitate privind timbrul verde?
lucrez la o firma care isi are sediul inchiriat de la o alta firma.As dori sa intreb daca este legala facturarea apei meteo pentru chirias,nu este normal sa plateasca proprietarul imobilului?
Legea 211/2011 privind regimul deseurilor Art. 22
(1) Producatorul de deseuri sau, dupa caz, orice detinator de deseuri are obligatia de a efectua operatiunile de tratare in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1)—(3) si art. 20 sau de a transfera aceste operatiuni unui operator economic autorizat care desfasoara activitati de tratare a deseurilor sau unui operator public ori privat de colectare a deseurilor in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1)—(3) si art. 20.
(2) Operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport au obligatia sa transporte deseurile numai la instalatii autorizate pentru efectuarea operatiunilor de tratare.
(3) Detinatorii/Producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici prevazuti la alin. (2) au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane.
(4) Persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate.