avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate lucdori

Activitate lucdori

Buna ziua ,
lucrez intr-o tara din Uniunea Europeana la o companie romaneasca , aceasta companie se va inchide in curand si voi fi relocata in tara.
Toate taxe de angajat imi sant platite in tara unde lucrez (strainatate), in ce masura voi beneficia de concediu de maternitate daca voi fi relocata in tara si dupa 4 luni voi naste.

Multumesc.
Cu ce domeniu de activitate este inregistrata o gradina zoo, sau gradina botanica?
Discuție Inchidere Srl
Buna ziua ,

am tot citit pe forum de firmele cu datorii la stat , daca nu o poate inchide ca are datorii la stat si penalizari dupa datorii ,ce se intampla cu acea firma ?
Cumuleaza penalizari la penalizari , se va ajunge la sume foarte mari .
Discuție Infiintare SRL
Buna ziua ,

intentionez sa imi deschid un Srl ,domeniul de activitate productie de mobilier ,
Ce sfaturi imi dati ? Platitoare de TVA sau neplatitoare , numar de angajati minim , alte probleme pe care le pot intampina la infiintare si cateva sfaturi pentru indatoririle administratorului .
Buna ziua ,
vreau sa stiu daca pot plati retroactiv taxele la fortele de munca pentru mine daca nu am lucrat 10 ani.

Multumesc.
Buna , nepoata mea lucreaza la una din banci de 6 luni , in tot acest timp nu s-a intalnit cu un comportament NORMAL din partea directorilor bancii ( Sucursala ).
Precizez ca nu a mai lucrat in banca , la interviu se promitea marea cu sare , va ajutam , va sprijinim sa invatati , vom fi langa dumneavoatra , timp de o saptamana a stat langa o colega sa ii arate , a doua saptamana a inceput sa lucreze , a fost bine in aceea saptamana iar din a treia a inceput calvarul , nu faci bine , nu citesti regulamentul nu te descurci , nimic nu e bine intr-un cuvant .
Pentru as termina toate actele , dupa inchiderea bancii cu clientii ramanea sa finalizeze acele acte ,uneori pana la 22.00 , cel mai devreme 19.30 .
Merge la lucru cu groaza , nu stie cum sa se comporte cu DIRECTORII , sa intrebe anumite lucruri care nu le stie , sa nu intrebe ,
-daca nu intreaba " de ce nu intrebi daca nu stii !!!! "
- daca intreba " nu am timp sa iti arat nu vezi ca am treaba !!! "
- " de ce nu citesti regulamentul " acel regulament nu il poate lua acasa sa il citeasca

Astea sant cateva din observatii , cred ca este o nesimtire la mijloc de care dau dovada DIRECTORII , din cauza acelui mediu ostil aceea sucursala a avut multi angajati , credeti-ma .
Parerea mea este ca daca functionarul Bancii ii zambeste clientului , pe jumatate ar trebuii sa primeasca si el de la superiorii sai .

Se poate face ceva in privinta asta , o sesizare la banca centrala sau in alta parte ?

Va multumesc .
Buna , in ce conditii o firma de mobila poate face export?
Buna , in acest moment ma aflu in strainatate , sotia mea este insarcinata , in ce conditii poate sa se angajeze fictiv in Romania pentru a beneficia de ceva banuti si cu cat timp inainte trebuie sa fie angajata ca sa primeasca maternitatea ,planuim sa ne intoarcem definitiv in 2012 inainte sa nasca . Care sant taxele care le plateste o firma pentru un angajat . Ce ma sfatuiti ar fi rentabila sau nu are rost sa ma complic . De ce nu ramanem aici sa nasca , pentru ca e in somaj si nu cred ca ar avea ceva venit.
Va multumesc .
Răspuns la discuția firma pe net
Multumesc pentru raspuns , dar mai am ceva intrebari , daca infiintez o firma pe persoana fizica si imi deschid un site urmand ca pe acel site sa se desfasoare toata activitatea . Pot sa eliberez facturi ? Care sant pasi , este trebuie sa merg la registrul comertului si la toate birourile , sau se poate infiinta pe net si astept raspunsul ,care ar fi costul?
Discuție firma pe net
Buna , ma numesc Dorin , vreau sa deschid o firma cu activitate in Cipru in domeniul turismului si as vrea sa stiu daca se poate ca firma sa fie doar pe internet. Care ar fi conditiile si cam la ce suma as putea ajunge .