Cu fostul sot am rezolvat v-am spus proprietarul i-a vandut masina fara o cheie si fiscalul motivand ca le pastreaza sa fie sigur ca perfectam actele iar in momentul perfectarii a spus sa ii platim amenzile sa ne dea fiscalul si cheile deci ne-a pacalit.
In acest moment ce este de facut ? ca asa pot si eu sa nu mai platesc rovinieta si asigurarea ca sunt sanctiuni ce se dau proprietarului masinii si nu utilizatorului si este posibil sa ma caute el pe mine ca nu o sa faca fata sa plateasca sau sa conteste amenzile din fiecare judet si o sa dau maina la un prieten sa faca vacantele cu ea ca este un renault scenic.
Din propria experienta Adresati-va instantei de judecata de pe raza sectorului/localitatii unde s-a savarsit fapta in termen de 15 zile de la primirea amenzii.
Va fi o singura infatisare la instanta si dupa ce primiti hotararea redeactata o copie legalizata de instanta o duceti la circa financiara si va va sterge suma din evidenta. Va stau la dispozitie cu alte detalii.
dl. avocat Patrascu daca taie nr. vechi la eliberearea celor rosii iar eu le fac din hartie conf. OUG 195/02 sunt numere atipice in nici un caz masina nu se radiaza. Radierea in opinia mea se face odata cu inaintarea documentelor institutiilor noastre abilitate catre UK. (lucru care nu se face din cauza proastei colaborari judiciare).
Deci, in opinia mea daca masina are numere valabile in UK, lucru ce se va demonstra prin solicitarea Brigazii Rutiere / IPJ etc. institutiilor abilitate din UK se va constata ca n u exista fapta. Nu exista baza legala care sa ma obilige pe mine cetateanul roman sa perfectez schimbarea proprietarului odata inceputa (sa o duc la final), eu avand posibilitatea sa anulez aceasta procedura in orice moment. (aici in cazul in care auto este inmatriculat legal in UK)
In caz contrar sunt incudente prev. articolului descris de dvs. conf, codului penal.
Iar un caz ce atenueaza aceasta problema este ca cetateanul roman nu are posibilitatea de a verifica pe loc in momentul incheierii actului de vanzare cumparare daca auto in speta are eliberate nr. de inmatriculare provizorii pe teritoriul romaniei devcat prin adresarea catre serviciul inmatriculari printr-o petitie la care termenul legal este de 30 zile cu poosibilitatea prelungirii 15 zile deci dupa 45 zile poate afla si clientul detaliile masinii .....
Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat
In urma cu aproximativ o luna am divortat si am ramas cu un auto renault cumparat de la o persoana din SV , de la un cetatean de la care fostul sot a primit documentele in original si o cheie urmand ca a doua cheie si fiscalul sa le primieasca in momentul in care doreste sa inmatriculeze masina. Cand am abordat proprietarul ca vreau sa o inmatriculez deoarece eu nu am permis de conducere si nu am ce sa fac cu ea, acesta mi-a spus ca are datorii la fisc si imi da a doua cheie si fiscalul dupa ce le platesc tot eu.
Binenteles ca am refuzat sa fac acest lucru intrucat din cate stiu de la fostul sot proprietarul l-a pacalit ca ii da fiscalul iar datoriile s-au inteles sa le plateasca din pretul masinii.
Va multumesc pentru ajutor
o sa formulez o plangere in cursul zilei de maine catre ONPC si o sa trimit si solicitarea scrisa cu confirmare de primire intrucat pe mail nici nu m-au bagat in seama.
Buna seara,
va rog respectos daca imi puteti spune cum trebuie sa procedez pentru a actiona in instanta BCR intrucat din decembrie 2013 am fost inscrisa in Biroul de credite dupa parerea mea in mod abuziv.
Am o descoperire de cont la aceasta banca iar in cursul anului 2013 am schimbat locul de munca. Dupa acest asepect la cateva luni am primit o somatie de la BCR in care facea referire de o alta somatie (mai veche pe care nu am primit-o) si care imi spuneau ca mi-au schimbat modalitatea de plata si mi/au transformat descoperirea intr-un credit si trebuie sa platesc o anume rata timp de 3 luni. (la cateva zile inainte de craciun). de asemenea in somatie scria ca in cazul in care intampin greutati sa ma adresez bancii. In acest sens am informat banca ca nu am posibilitatea sa achit acea rata stabilita si am oferit doua modalitati de plata 1. achitarea imediata a datoriei integral dar sa nu imi opreasca accesul la descoperitul de cont sau 2. sa achit o rata la jumatate din cea impusa de ei. Binenteles ca nu am fost anuntata in acest sesns prin nici un fel de raspuns iar azi. 15.04.2014 m/am dus cu sotul meu sa facem o refinantare si am aflat ca din decembrie sunt inscrisa in Biroul de credite si nu pot accesa o refinantare de la o dobanda de 18% la una de 10%.
Precizez faptul ca nu am fost instintata cu 15 zile inainte(conform contractului semnat cu BCR) ca voi fi inscrisa in acest program si nici nu au respectat cateva puncte din contract (sa fiu informat cu privire la situatia contului, ba chiar mi-au blocat cardul si nu mai am acces la o situatie). Am asigurat in permanenta un minim de 100 lei pe cont ca banca sa poata retrage comisioanele aferente iar de atunci pana in prezent am depus lunar cel putin 100 lei (neprimind nici un raspuns in acest sens).
Avann in vedere faptul ca nu pot accesa aceasta refinantare sunt hotarata sa-i actionez in instanta. Am copie de pe fiecare mail pe care l.am trimis bancii.
Mentionez ca nu am semnat nici un act aditional la contract si nici vreao confirmare de primire a vreunei instintari de la banca decat contractul din anul 2013, efectiv m/am trezit ca nu pot face refinantare. De asemenea le.am comnunicat ca pot dovedi ca am un loc de munca printr-o adeverinta oficiala cu venitul (intrucat angajatorul nu doreste sa vireze salariul prin banca).
va multumesc, Florentina B.
In data de 17.04.2012 am inaintat o plangere la Judecatoria Sector 6 Bucuresti prin care am chemat in judecata Directia Politie Locala Sector 6, cu privire la un proces verbal de constatare a unei contraventii (stationare) prin care s-a dispus si ridicarea autoturismului meu.
la data de 25.09.2012 am avut termen si instanta s-a pronuntat in afara faptului ca a anulat procesul verbal, a anulat si dipozitia de ridicare si a obligat Politia Locala la plata in favoarea mea a sumei de 260, 50 lei. (in contextul aceleasi plangeri si nu contencios administrativ cum scrie pe dispozitia de ridicare)
Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare (eu am primit-o prin posta la 08.11.2012 stampila postei romane)
Va rog sa imi spuneti si mie cum trebuie sa procedez din aceasta faza a procesului ca sa pot sa intru in posesia banilor.
Daca are nevoie cineva sa il ajut cu sfaturi sau cum am procedat va rog sa imi scrieti.
Multumesc,
Ideea este ca am aflat numele celui care a contestat si a castigat la Cluj procesul cu CNADNR , si ma interesa practic daca pot sa intru in posesia Hotararii eventual daca este postata pe acest portal (este vorba de cazul mediatizat Ioan Cornea) si la proces sapot sa fac o trimitere la caz (sa aibe in vedere instanta) Credeti ca ar fi indicat?