avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate arseneconstanta

Activitate arseneconstanta

Răspuns la discuția Taxe pentru teren agricol
Am înțeles. Mulțumesc frumos.
Vă rog frumos să mă lămuriți. Sunt pensionară. Am moștenit de la mama mea un teren agricol extravilan, înscris într-o asociație agricolă. Am primit pentru anul 2012 suma de 880 ron de la asociație. Ce taxe și impozite datorez pentru acest venit? Trebuie să depun și declarația 200? Este singurul venit obținut în afară de pensie. Mulțumesc.
Vă rog, dacă se poate, să mă lămuriți în următoarea problemă:în cadrul unei contestații împotriva unei decizii de debit emisă de casa de pensii s-a achitat cauțiune pe cererea de suspendare a executării. Contestația a fost respinsă, hotărârea fiind irevocabilă prin nerecurare. În ziua a 12 a de la rămânerea irevocabilă a hotărârii s-a formulat cerere de restituire a cauțiunii. Cererea a fost respinsă în temeiul art.723/1 al.1 cpc(precizez că în contestație nu s-au solicitat despăgubiri), fără cale de atac. Este corect? Asta înseamnă că s-au pierdut banii achitați cu titlu de cauțiune? Mulțumesc.
La Arhivele Naționale veți găsi sigur o copie a hotărârii, dosarele se păstrează conform nomenclatorului, un anumit număr de ani, depinde de obiectul cauzei. Sunt și cauze cu termen de păstrare ”permanent”. Nu știu dacă falsificarea de monedă era încadrată la vremea aceea ca ”permanent”. Mă voi interesa.
Ei, nu e chiar așa. Sunt și oameni care nu își pot permite un avocat(prietenii știu de ce), dar se pot apăra și singuri. Legile sunt publice și oricine le poate citi și înțelege, mai ales dacă este direct interesat. Nu este obligatoriu să ai facultatea de drept pentru a invoca o excepție. Părerea mea. AC
Bună dimineața. Să înțeleg că, dacă un recurs este nul de drept pentru că nu este motivat și un complet de judecată îl vede nul, iar alt complet de judecată îl vede(sau îl interpretează) motivat, cei care au pierdut în acest fel nu mai au nici o șansă? În acest caz nu intervine o eventuală discriminare între persoane aflate în aceeași situație, discriminare introdusă chiar de magistrați? Mulțumesc.
Obiect-contestații decizii pensionare, stadiu procesual-recurs.
Recursurile declarate de casa de pensii sunt nule(pentru toate cazurile nu diferă decât număr dosar,nr.sentință, contestator, în rest sunt copy-paste) pentru că nu sunt motivate(se întemeiază pe art.304 cpc-aplicarea greșită a legii).In motivare se precizează doar că Legea 119/2000 este constituțională, fără a fi combătute motivele de fapt și de drept avute în vedere de instanța de fond. În funcție de completul de judecată de la curtea de apel, s-au pronunțat 2 soluții: ”constată nul recursul” și” respinge excepția nulității recursului, admite recursul, respinge acțiunea”. Există o soluție pentru cei cărora li s-a respins excepția nulității recursului?
Pentru ca acel complet să formuleze cerere de abținere?
Răspuns la discuția Aplicarea OUG nr. 59/2011
Bună ziua. Mulțumesc mult.
OUG 59/2011 zice că ”....se revizuiesc pensiile recalculate în baza legii 119/2010...”.Întrebarea mea este următoarea: cum se poate aplica această ordonanță în situația în care: după recalculare s-a emis o decizie de către cjp care a fost contestată în instanță. Prin decizia tribunalului s-a admis contestația și s-a anulat decizia de recalculare a pensiei, decizie care este definitivă și executorie de drept, în acest moment fiind în fază de soluționare a recursului intimatei cu termen în luna noiembrie 2011 la curtea de apel. În concluzie, se poate revizui o pensie, în condițiile în care decizia de stabilire a acesteia a fost anulată, înainte de soluționarea irevocabilă a cauzei? Mulțumesc.