avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ady_deva

Activitate ady_deva

Ce posibilități am de a scăpa de orele de munca? De ce după 10 ani nu sint prescrise? Ciudata situație...
Amenda transformata după aproape 10 ani în ore în folosul comunității. Sint plecat din tara din 2013, după plecarea mea am primit 2 amenzi de radar de care nu am știu nimic. Dar în anul 2022 cu ocazia alegerilor de la primărie, primarul m-a chemat în judecata pentru acele amenzi, eu nefiind în tara nu am știut și amenzile au fost transformate în 108 ore de munca în folosul comunității. Oare e legal sa fie asa? După atita timp nu s-au prescris?
Răspuns la discuția Mașina împrumutată și vanduta
Parte cu "șmenuita" e chiar reală....in rest poate am.exagerat


ynocentta a scris:

Cam greu de acceptat partea cu "smenuitul"
Nu este de preferat sa ajungeti la manifestari si comportament care poate avea consecinte legal prevazute
Daca ii "spargeti moaca" apreciati ca echivaleaza cu solutionare legala?

Răspuns la discuția Mașina împrumutată și vanduta
Eu am aflat la un an după aceea respectiv jumătatea lui 2014 doar că nu am mai fost in tara pina in 2018 cînd am si făcut plîngere a la poliție
In anul 2013 am plecat din țară și am lăsat mașina unui cunoscut pentru dezmembrare cu condiția să fie făcută de mecanicul meu că sa aflu 1 an mai târziu că a fost vândută complet altcuiva.Acesta la randul lui a mai vindut-o o data la cineva care avea mașina identica doar că avusese accident cu a lui și din doua să facă una.Banuiesc că de fapt a făcut-o pe a mea și a"șmenuit" doar seria de la a lui,vopsind-o in culoarea lui. Mentionez că cei doi vânzători nu au nici un act ,nu exista nici un contract de vânzare cumpărare,actele sunt la mine și acum.Am facut plîngere la poliție în 2018 și să răspuns că e prea târziu dosarul fiind clasat.Am depus o plîngere la judecătorie și aștept să văd cum evoluează dar pârâtul spune că nu i se mai poate întâmpla nimic și nu îl interesează.Ce e de făcut ?? Să-i sparg moaca ???
Buna ziua .
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce ar trebui sa fac deoarece ma aflu in urmatoarea situatie. In data de 01;12.2014 m-am angajat la o firma franceza in Franta si am semnat contractul de munca dar nu mi s-a putut elibera dublicat din lipsa stampilei in acel moment. Datorita solicitarii acelui contract de care aveam nevoie au aparut certuri intre mine si patron iar in data de 12.02.2015 am plecat dar datorita restantelor salariale in data de 11.03.2015 am depus o plingere la Conseil de Proudhomme Paris pentru recuperarea drepturilor salariale.
Primul termen de consiliere s-a fixat in data de 11.05.2015 la care s-a prezentat contabila firmei care a recunoscut ca m-a angajat dar ca eu nu m-am prezentat niciodata la postul meu.In momentul cind am aratat legitimatia electronica si maui multe poze judecatorul a zis ca nu avem ce cauta la consiliere si a fixat un termen pe 23.09.2015 la Conseil de Proudhomme Paris sectia tribunal.
In acest timp mai exact in data de 19.06.2015 pe adresa mamei mele din romania a venit o scrisoare de la o firma din Cluj Napoca sa ma prezint la sediul firmei sa semnez contractul de munca fluturasii si mai multe decizii firma de care eu habar nu am dar am aflat ca perioada corespunde exact cu cea lucrata in Franta.
La termenul din 23.09.2015 au depus in instanta un contract de munca de la acea firma si mai multi fluturasi NESEMNATI spunind ca am fost angajat la firma din Romania si detasat in Franta. Mentionez ca nu am semnat si cu cunosc nimic despre aceasta firma romaneasca la care am ajuns fara sa vreau sau sa stiu angajat.
Am trimis prin mama mea scrisori la ITM SI POLITIA CLUJ dar nu stiu daca voi primii vreun raspuns.Ce pot face in cazul asta???
C-am asa suna sentinta pe care am primit-o !!!! -6 luni închisoare pentru infracţiunea de furt calificat prev. şi ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit. i C.p., cu aplic. art.320/1 C.p.p. şi cu aplic. art.74,76 lit.d C.p. Privează pe inculpat de exerciţiul drepturilor prev. de art.64 lit.a Teza II, lit. b C.p. în condiţiile art.71 C.p. În baza art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicată timpul reţinerii preventive de la data de 21.03.2011 la 22.03.2011. În baza art. 81, 82 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Pune în vedere inculpatului disp. art. 83 C.p. În baza art. 71 al. 5 C.p. dispune şi suspendarea condiţionată a executării pedepselor accesorii aplicate inculpatului. Respinge cererea de despăgubiri formulată de partea civilă.
INTREBAREA MEA ESTE CIND AM DREPTUL LA REABILITARE SI DACA SE FACE DE DREPT,,,,,,,???? ARE VREUN EFECT CODUL PENAL APARUT DIN DATA CONDAMNARII???
Răspuns la discuția amenda circulatie
sint 2 procese verbale intocmite de 2 echipaje diferite de politie,eu fiind oprit doar de unul...dar nu mi s-a spus ca as fi facut ceva doar mi-au verificat actele...si dovada masinii lovite...probabil de aia m-au si oprit...cit despre trecutul pe culoarea galbena ,nu am facut-o....desii nu stiu ca e interzis sa treci pe galben,in anumite situatii....iar de vorbit la telefon...nici vorba...
am fost oprit in timisoara pentru cica un control de rutina :O :O :O la ora 3 noaptea,asta pentru ca trecusem prin fata echipajului si au vazut ca am masina putin botita in urma unui accident #-o!! stupoare insa e faptul ca dupa 2 zile am gasit in posta 2 procese verbale ,X-(adica 2 amenzi....respectiv ca am trecut pe galben la semafor,primul...:(.si ca am fost surprins vorbind la telefon fara dispozitiv maini libere...cum ar fi vazut militianul asta la ora aia din noapte nu stiu....dar sint completate la diferenta de aprox 15 minute unul de celalalt si fara martor asistent ...si semnaturile contravenientului nefiind ale mele si nici aceeasi semnatura pe amindoua!!:O:OX-(
Răspuns la discuția Coruptie in politie
CORUPTIE IN POLITIE???esteeeeee..=D>..cita vrei!!! eu cunosc pe cineva care era la inchisoare si apare ca si elevul unei scoli de conducere,foarte activ la orele de condus...:P cit si la orele de legislatie rutiera...:P desii distanta intre orase era de aprox 150 km...Oare ar platii vreo publicatie pentru acest subiect sa-i dau o idee prietenului meu???:help: