Buna ziua, referitor la programul Start Up Nation 2017, am urmatoarea intrebare: o societate poate solicita finantare pentru mai multe activitati (coduri CAEN) sau finantarea se acorda doar ptr un singur tip de activitate?
Mentionez ca toate activitatile sunt eligibile.
Multumesc anticipat.
Conform art. 729, alin 2, Cod Procedura Civila, in cazul mai multor urmariri asupra aceleiasi sume, maximul admis este de 50% din venitul lunar net, ce se va imparti astfel: 25% pensie alimentara iar 25% catre banca, pana in momentul in care se va stinge suma executata de catre institutia bancara, ramanand doar cu 25% pensie alimentara(in cazul in care, intre timp, nu apar alte popriri).
Buna ziua, intampin urmatoarea situatie si am nevoie de un sfat in materie. Unui angajat al societatii unde lucrez i-a fost instituita o poprire pe salariu ca urmare a unui divort si titlul executoriu - hotararea emisa de instanta de a plati pensie alimentara la valoarea de 25% din venitul net. Pe langa aceasta dispozitie, instanta a solicitat si achitarea pensiei restante de la data depunerii cererii de divort pana la data ramanerii definitive a sentintei, cheltuielilor de judecata. Ulterior, executorul judecatoresc a venit cu noi cheltuieli - onorariu executor, onorariu expert contabil, cheltuieli de executare. Avand in vedere toate aceste aspecte, executorul imi solicita sa procedez la poprirea venitului pana la limita admisa de lege, respectiv 50% din venit, considerand ca sunt 2 titluri: pensia alimentara si cheltuielile celelalte-pensia restanta, cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare.
Eu considera ca trebuie poprita valoarea de 1/3 din salariu, nefiind mai multe urmariri, ci una singura formata in baza titlului executoriu - hotarare judecatoreasca.
Ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc
Asa cum v-am zis in raspunsul anterior, se va proceda la retinere din salariu pentru sumele de bani viitoare, cu titlu de salariu, pe care urmeaza sa le incaseze vinovatul..
Termenul minim in care se va proceda la recuperarea prejudiciului este de minim 30 de zile calendaristice de la intocmirea si semnarea notei de constatare.
Prejudiciul cauzat de catre salariat se poate recupera doar dupa ce se intocmeste o Nota de constatare si evaluare a pagubei cauzate.
Foarte important este faptul ca acest prejudiciu se poate recupera prin retinere din salariu, doar ca urmare a acordului partilor, fapt ce presupune ca angajatul a luat cunostinta de nota de constatare de care am mentionat mai sus si mai mult decat atat, o considera valabila si si-o insuseste, fiind de acord sa i se faca retinere din salariu pentru suma ce i se imputa - aveti nevoie de o declaratie scrisa, semnata, datata, a angajatului prin care accepta valoare prejudiciului si este de accord cu retinerea sa din salariu.
Prejudiciul nu poate depasi echivalentul a 5 salarii minime brute pe economii , iar recuperarea ei se va face in termen de minim 30 de zile.
In cazul in care nu exista acordul partilor pentru recuperarea prejudiciului, trebuie sa va adresati instantei judecatoresti.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Un SRL a primit adresa de infiintare a popririi , in calitate de tert poprit pentru sumele datorate unuia dintre furnizorii sai din partea ANAF - creditor .
Din pricina lipsei de disponibil ori a necesitatii efectuarii altor plati mai stringente, nu a procedat la achitarea sumelor datorate catre debitorul ANAF-ului. Totodata, intre cei doi parteneri trebuie incheiata si o compensare pentru o parte din suma.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se mai poate tergiversa situatia in felul acesta? Ce masuri poate institui ANAF-ul si in ce mod le poate pune in aplicare?
2. Se poate efectua compensarea intre cei doi parteneri, anterior platii catre ANAF ?
3. Poate solicita creditorul, care totodata are si calitatea de debitor ANAF, in fata instantei , sa zicem prin procedura ordonantei de plata, achitarea creditului restant ?
Va multumesc pentru amabilitatea de a citi si a raspunde acestui post.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare: exista un format standard al acestei note de constatare si evaluare sau se poate intocmi de catre angajator, respectand anumite conditii?
Imi cer scuze, am editat mesajul pentru a fi mai bine inteles. A fost chemat in fata comisiei de disciplina, dar prin referatul depus nu a recunoscut in mod direct lipsa cantitatii de carburant, ci a prezentat sirul evenimentelor privind alimentarile si verificarile effectuate in perioada reclamata. Din ce am citit din Codul Muncii, consider ca, daca nu se rezolva amiabil fapta trebuie dedusa judecatii. In cazul in care se rezolva amiabil, ce acte trebuiesc intocmite si semnate de catre angajat?
Multumesc
Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie si va rog sa imi oferiti sfatul dumneavoastra pentru rezolvarea pe cale legala a problemei: un angajat al societatii a fost gasit, in urma controalelor effectuate de oameni cu atributii in aceasta privinta, cu un minus privind cantitatea de carburant a masinii pe care o conduce. A fost cercetat disciplinar, dar nu a recunoscut in mod direct fapta in fata comisiei, fiind destul de evaziv in aceasta privinta. Cum i se poate imputa prejudiciul constand in cantitatea de carburant ce nu poate fi justificata. Care e procedura legala si pasii de urmat? Codul Muncii (raspunderea patrimoniala) e destul de sumar prezentat. Multumesc.
Situatia este urmatoarea: la respectiva adresa locuiesc parintii, insa, intrucat in momentul in care agentul procedural s-a prezentat pentru predarea citatiei si actelor de procedura nu a gasit pe nimeni la adresa, acesta a lipit pe usa apartamentului o instiintare de prezentare la arhiva judecatoriei pentru a lua cunostinta de actele de la dosar si predarea unui set de documente. deci, pentru citatie nu s-a semnat. Multumesc